Motorová brzda - průzkum

prohledat
22 příspěvků (zobrazeno 1 až 22) od 14.06.2006 do 17.06.2006, založil/a Tom
řadit dle data
20:44:44
17.06.2006
black_dragons
-> Petr F.: tak jasne protoze vsechno co je napojeno na klikovou hridel to ubira na vykonu to znamena prevodovka, diferak, altik,servo, klima.. no proste vse .. proto hodne treba zalezi na tom jaky je olej v prevodovce a v jakym je samotnym stavu prevodovka tam sou nejvetsi vykonovy ztraty..
17:29:17
17.06.2006
Petr F.
Je pravda, že jeden z motorů co jsem měl dával na motorové brzdě( bez alternátoru) 62,5kW a ten stejný na válcové brzdě(t.j. v autě) 47kW.8
09:27:57
16.06.2006
Tom
-> TUNER: Přesně tak, pokud se pořádně nastaví a seřídí, je k tomu pořádnej softvér. Pan Hrudka vypadá že tomu opravdu rozumí, a prodává zvé znalosti sakra levně. Zatím co Dynojet z ameriky přijde na zhruba melouna, tak jeho tak na 300 tisíc, a umí toho ta brzda víc.1
07:45:40
16.06.2006
TUNER
-> Vita ze Sudet: Jj,na srazu bych asi taky neměřil. A s tim Gtechem bych to taky neviděl tak růžově....Myslim že pokud nezadáš všechno uplně přesně,tak je tam odchylka docela velká.
-> Tom: Taky záleží jak jsou ty válce skalibrovaný.A myslim že Jirka to má zrovna od P. Hrudky,kterej se v oboru určitě vyzná....4
02:19:01
16.06.2006
R@ZOR
-> Tom: Ja bych do to i sel, kdyby byla cena do 1000, ale taky by zalezelo kde by to mereni probihalo..
23:17:43
15.06.2006
Tom
Včera jsem mluvil s výrobcem brzd panem Hrudkou, a bylo mi vysvětleno že že pokud se měří pořádně, tzn. vždy se před měřením zadávaj aktuální hodnoty teplota vzduchu, tlak, vlhkost a provede se důledná zkouška při dodržení přesných postupů, tak je měření docela přesné, ale měření na vyndaném motoru se to nevyrovná. Takže dobrá brzda měří dobře, chyby dělá obsluha. Válcová brzda je spíš na porovnávání hodnot před a po zásahu do motoru.
A G-tech, no nevím, mám model RR (data stahuju do počítače) a zatím mě moc na měření výkonu nenadchl. Ale je dobrej na měření na sprinty. Ukazuje prodlevu reakce při rozjezdu když blikne zelená a časy řazení jednotlivých stupňů.1
22:14:38
15.06.2006
Gemini
tak vami popisovany meraci vykonu boli aj v Trencine na zraze, no pravdupovediac moc sa im nedarilo......a vyhovarali sa, ze este takto nemerali.....
19:36:16
15.06.2006
Vita ze Sudet
-> TUNER: No téměř s tebou souhlasím. Jinak pro upřesnění více o JirkoviŠ z Děčína na drag-tuning-club.com.

Jen bych reagoval na to, že o žádném "laďění" na brzdě na srazu nemůže být řeč.... Tam jde pouze o změření. Navíc pokud ti nejde o přesný údaj, ale pouze o rozdíl dvou hodnot je daleko levnější alternativou hračka GTech. Takže pokud se máme bavit o nějakém ladění tak dle mého názoru jedině u dotyčného JirkyŠ doma a mít dopředu připravené určité setupy ( např.1.měření serie pln.tlak 2.měření zvýšení pln.tlak 3.měření zvýšení pln.tlak+dávka paliva atd...) A já osobně bych toto nepodstupoval a nelítal okolo auta na srazu jak nějaká onuce abych dělal SHOW pro čumilové. Nehledě nato, že pokud vím tak letos už byly nějaké stížnosti ze srazu na toto měření. Neb ukázalo dosti mimozní výsledky. Jinak motorovou brzdu neodsuzuji. Je to výborná a nepostradatelná věc k ladění. Jinak já si myslim, že JirkaŠ měl dobrou myšlenku. Toť můj nazor. 4
14:56:07
15.06.2006
karco
v profile auta mam dake grafy je to uz po komplet upgrade tie starsie pridam neskor lebo v robote mam ban 8
06:51:50
15.06.2006
TUNER
Trošku to upřesním.
Ty lidičky co jezdí po srazech a měří jako třeba v Příbramy a Mimoni,mají s válcovou brzdou docela zkušenmosti.Je to Jirka z Děčína a jeho kluk,nevim jestli i on tak jezdí MČr v dragstrech.Tenhle víkend jedou tušim do Hoškovic na sprintíky.
No zabývají se tim už několik let a pokud přijedeš někam na sraz kde budou tak za to chtějí 1000 kč a pokud za nima zajedeš do Děčína tak za 800,-.
Jde o to že dovézt celý zařízení na nějakej sraz a tam ho zase poskládat neni zadarmo a určitě je na srazu o to větší zájem,tak proto ta cena.
I tak si myslim že je to jedna z nejlevnějších brzd.
S Essem taky nemohu souhlasit,protože motorová brzda a válcová brzda měří každá něco jinýho motorová výkon motoru,ale válcová ti změří výkon na kolech,kterej je po odečtení ztrát v převodovce,odporu pneumatik atd....Takže takovej výkon bych bral jako důležitější,protože výkon co je v motoru prostě beze stráty na silnici nepřeneseš.
A taky se samozřejmě nelze spoléhat na přesný údaje z této brzdy.Je tam určitě nějaká odchylka,která je daná a když si chci "jen" nechat změřit výkon,tak ten údaj nemusí bejt uplně přesnej.Ale když chci vyzkoušet třeba novou vačku a necham si to změřit před montáží a po montáži,tak na to je tahle brzda jako dělaná a co ukáže za rozdíl,tak tomu se už docela dá věřit.
S Jirkou se dá domluvit i nějaký individuální ladění,kdyby přijelo víc aut,tak dá určitě taky nějakou lepší cenu.
Nejdelší je na tom pořádný přikšírování auta a nastavení všeho.Samotný změření je už pak otázkou několika minut.
Docela mě potěšilo,že kdybych přijel,jednou by mě změřil,pak bych si třeba zvýšil plnicí tlak turba a chtěl změřit ještě jednou,tak by to mělo bejt za stejnou cenu,protože mě by to zvýšení tlaku netrvalo dýl než 5 vteřin...:-)
Pokud se prostě jen něco přenastaví,tak to prej zmákne v klidu ještě jednou.
Kdyby to bylo něco tam přehazovat dýl,nebo ladit něco trošku víc do hloubky,tak si bere asi 300 za půl hoďky,nebo tak nějak.
Mě osobně by docela zajímalo co udělá takovej zvýšenej plnicí tlak a docela mě to láká....
4
22:53:31
14.06.2006
Gemini
800 CZ za zmeranie , za naladenie s mojou ucastou tak 2500 by som veru dal
21:52:12
14.06.2006
Mišell
-> Esso: Nemyslim si,že máš pravdu4
21:31:32
14.06.2006
Esso
pokud vim sestelovat motor na brzde znamena mit motor z auta venku oni si ho pridelaji na stojan a pomalu celej den ho tam budou testovat takze za 500,- vam to tezko nekdo udela a na valcich je to myslim opravdu jen orientacne zjistit kolik v tom motoru beha poniku :-)
18:56:11
14.06.2006
Petr F.
Brno: 1000,-
18:52:30
14.06.2006
charon
-> TTomas: JA myslim, ze za 500 ti motor na brzde nikdo nenaladi.
-> ALL: Kdyz jsem se pred nejakym rokem dvema bavil na zavodech motardu s chlapikama, ktery tyhle motory ladej, tak rikali, ze takovyhle mereni na brzde, kde prijedes, oni ti to protocej a jedes pryc nema moc vyznam a je spis orientacni. Ze kdyz budes motor na brzde ladit, tak se musi nastavovat kdejaka hovadina, jako talk vzduchu, vlhkost, pouziti naporovyho vzduchu a spousta jinejch veci, ja uz si to nepamatuju vsecko a udajne motor za pul hodiny poradne zmerit nejde. Ale asi zalezi, co kdo za odbrzdeni motoru ceka, no.
17:24:31
14.06.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> TTomas: Souhlas, možná klidně víc. Problém je pořád kde to je, protože abych neprojel 2.000,- cestou tam a zpět. To si to raději nechám jen změřit na srazu.
17:23:08
14.06.2006
TTomas
-> Tom: Myslim, ze 500 je za naladeni motoru na brzde uplne v pohode.
16:07:53
14.06.2006
Tom
Co já jsem koukal tak někdo z Děčína co jezdí po srazech za ní chce 800. No mě spíš zajímá kolik by byly ochotni za brzdu zaplatit škodovkáři , protože co naplat, většinou, až na pár výjimek maj škodovku méně movití lidé, kteří trošku jinak počítaj.
15:45:53
14.06.2006
-> Max: To bylo i teď na srazu v Přibrami - byl tam Klásek se Škodovkou a naměřili mu tam těch poctivých 200HP, ale ani nevím kolik to stálo, ale asi taky kolem 500,- Příbram má ještě jednou bejt letos znova, tak uvidím jestli to tam bude, tak to zkusím. Mám pocit, že ta mobilní brzda byla i v Mimoni.
15:35:32
14.06.2006
Max
no vím o motorkách. Na srazu bejvaj akce a je to levnější :-) 500-700 jedno změření. Ale je to tak 2 roky nazpátek co jsem se ptal na cenu 5
14:55:23
14.06.2006
Tož zájem by byl, je otázke kde by to bylo a jestli by to šlo třeba i v sobotu a nebo jen v týdnu. A cena? To netuším ani nevím kolik se bere normálně za změření.
14:52:13
14.06.2006
Tom
Je tu někdo ze škodovkářů kteří měli auto na brzdě? Popřípadě pokud by byla rozumná cena za změření a ladění na válcové brzdě, měl by někdo o to zájem? A jaká by musela bejt cena?28 28 28
Extreme Tyres