skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
aky olej do favorita?
20:25:54
18.06.2006
18.06.2006

PeterP136
Kukni na www.oleje.cz tam je to popisane komplet.
12:07:49
18.06.2006
18.06.2006

berkym1
dakujem za obsiahlu a vycerpavajucu odpoved
.este drobnost,vies mi poradit co znamenaju pismena v api specifikacii?
.este drobnost,vies mi poradit co znamenaju pismena v api specifikacii?10:53:57
18.06.2006
18.06.2006

PeterP136
Mimochodom v cechach je par vyrobcov ako hekra a este nejaky dalsi nonam, kua si nespomeniem na meno, tak ich olej eu nas dostat ci uz na cerpackach alebo niekedy v obchodakoch (kaufland najma). Maju prijatelnu cenu, kvalita je otazna, ale lepsia nez lidl noname alebo uniol (s kvalitou jeproblem v tom, ze tie oleje su malo testovane cesky vyrobca ich len miesi podla navodu dodavatela aditiv pripadne ich ani nemiesi len ich kupuje a plni do vlastnych flias, co je ale mimochodm dnes vraj bezna prax aj u zvucnejsich znaciek (aj castrol vraj svoje najkvalitnejsie oleje (aj najdrahsie) nevyraba len plni)) takze by som sa ich nebal. Favo si na nich len pochuti :). Idealna bola akcia v kaufladne na gx fe pro za 350Sk/4l. Ja som sa zasobil :). Takze vydrzat do dalsej akcie a potom nevahat a necitit sa ako blbec za to ze kupujes 10flias oleja v obchodaku :))). Videl som aj ludi co kupoval uniol v tescu za cenu kvalitneho valvoline v zastrcenom obchodiku to je myslim horsi pripad..
10:47:37
18.06.2006
18.06.2006

PeterP136
Nie som si isty ale tusim pre favo je minimum prave aspi sf aspon co viem tak obvykle ludia kupuju do fava madit uniol (api sf). Je to to nutne minimum a ten olej je proste z dob prvych favoritov. Dolezite je co vyrobca pre ten motor odporuca a neist pod tu specifikaciu.
Ak myslis ten lidlacky noname oil tak ten sice papierovo vyhovuje ale trosku by som sa ho bal naliat do auta, ani vyrobca tam tusim nie je uvedeny.
Inac gtx3 je tiez olej z doby minulej a aj ked ma api sj nie na urovni dnesnych olejov. Akurat ma peknu nalepku a mastnu cenu :).
Ak chces auticku dopriat tak hocijaky lacny api sj (je jedno ci 15w40 alebo 10w40 (tento druhy je vhodnejsi ak jazdis kopu kratkych tras aj v zime)).
Inac kukam ze mas favo z 92 a celkom pekne ale tam uz vobec netusim co za olej sa ma don liat. To je este karb alebo uz vstrek? Podla popisu by si k tomu snad este mohol mat aj nejaky ten manual tak sa riad nim. Nie typ a vyrobcu alu tu api specifikaciu z neho vycitat urcite mozes. Vyssia specifikacia motoru neublizi ale vacsinou ani nepomoze. Takze take api sj (alebo dnes uz castejsie sl) ak najdes za slusnu cenu tak preco nie. Sice sa uz u nas predavaju aj api sm ale je to zbytocne navyse su drahe.
Inac ten lidl olej (api sf) v nudzi moze byt ale nenechavaj ho tam dlhsie nez rok a urcite ho vymen skor nez dosiahnes 10tkm (najma ak jazdis kratek trasy).
Ak myslis ten lidlacky noname oil tak ten sice papierovo vyhovuje ale trosku by som sa ho bal naliat do auta, ani vyrobca tam tusim nie je uvedeny.
Inac gtx3 je tiez olej z doby minulej a aj ked ma api sj nie na urovni dnesnych olejov. Akurat ma peknu nalepku a mastnu cenu :).
Ak chces auticku dopriat tak hocijaky lacny api sj (je jedno ci 15w40 alebo 10w40 (tento druhy je vhodnejsi ak jazdis kopu kratkych tras aj v zime)).
Inac kukam ze mas favo z 92 a celkom pekne ale tam uz vobec netusim co za olej sa ma don liat. To je este karb alebo uz vstrek? Podla popisu by si k tomu snad este mohol mat aj nejaky ten manual tak sa riad nim. Nie typ a vyrobcu alu tu api specifikaciu z neho vycitat urcite mozes. Vyssia specifikacia motoru neublizi ale vacsinou ani nepomoze. Takze take api sj (alebo dnes uz castejsie sl) ak najdes za slusnu cenu tak preco nie. Sice sa uz u nas predavaju aj api sm ale je to zbytocne navyse su drahe.
Inac ten lidl olej (api sf) v nudzi moze byt ale nenechavaj ho tam dlhsie nez rok a urcite ho vymen skor nez dosiahnes 10tkm (najma ak jazdis kratek trasy).
08:16:24
18.06.2006
18.06.2006

berkym1
vsetkych vas zdravim.potrebujem poradit.mam najvyssi cas vymenit olej v motore.predchadzajuci majitel tam lial castrol gtx 3 protex a ked som videl co stoji velmi rychlo som take rozmaznavanie autu zatrhol.co pouzivate do facka vy?minule som v lidli videl nejaky no name motor olej ,specifika_15w 40,api sf ae(ak si dobre pamatam)mate s nim niekto skusenosti?dik