Nejede pomooc !

prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 11.09.2006 do 14.09.2006, založil/a Rabbit
řadit dle data
17:29:28
14.09.2006
Rabbit
Gryzly:
jj, je tam plovák. U starý nádrže (když byla prázdná) bylo slyšet jak cvaká. Podle toho šlo pozat, že dochází plyn.
16:46:32
14.09.2006
King
-> mig 125: Je to jak píše Gryzly - nádrž lpg je zčásti vyplněná kapalnou, zčásti plynnou fází LPG a tlak v nádrži spíš kopíruje teplotu nádrže. To je např. problém hlubokejch mrazů, kdy je i v plný nádrži minimální tlak a lpg se kolikrát nedostane z nádrže (není pumpa :)
16:20:23
14.09.2006
Gryzly
-> mig 125: podle mě je tam plovák který možná i uzavírá nádrž. protože když zahoupeš s autem tak se ručička rozhejbá. a LPG je kapalný.
07:49:19
14.09.2006
mig 125
-> King: 9 som myslel ze ten stavoznak ukazuje stav podla tlaku...
01:34:02
14.09.2006
Rabbit
King:
Jo a s těma klapkama nevim (do vnitř nevidim a nechystám se tam). Ale sytič určitě přiotevřenej nezustává. To vždycky kontroluju.
01:30:58
14.09.2006
Rabbit
King:
No tak to je mi jasný, že když dám bohatou směs, tak budou vysoký volnoběžný otáčky. Alejelikož je volnoběh benzínu OK (aspoň mi tak připadá, tak sem to stáhnul doladěnim LPG.
PS: Po tom co sem vyměnil ty kroužky mi ten motor příde na volnoběh kultivovanější. Zdá se mi, že má plynulejší chod ikdyž ho při štelování hodně přiškrtim. Nevim, to jen tak na okraj. Třeba se mi to jen zdá.
01:11:25
14.09.2006
King
-> Rabbit: Prostě se vsaď, že když se pokusíš štelovat malým šroubem bohatost benzínu, dostaneš se taky na 1500 otáček, což není dobrý. Může to dělat i pootevřená klapka karbu nebo pootevřenej sytič. Tyhle věcičky pak maj vliv i na spotřebu, protože např. motor pak žere víc v reřimu brždění motorem a na vonoběh....
00:55:19
14.09.2006
Rabbit
King:
Mno nevim, možná máš pravdu. Já sem tudle změnu přičítal výměně těsnících O-kroužků. Jelikož starej netěsnil pořádně, tak to asi přisávalo vzduch. Po výměně za novej už to těsní a proto vylítli otáčky. (To sem si myslel.) A příde mi to dost pravděpodobný s ohledem na choulostivost LPG na jakejkoli zásah do sacího systému (nemám pro to lepší označení). Viz třeba jen výměna vzduchovýho filtru.
00:35:49
14.09.2006
King
-> Rabbit: Pak si ovšem odporuješ - viz poslední věta úvodního příspěvku z tvojí klávesnice: "...b) Jak kerburátor na benzín seštelovati? (Protože vim, že musim mít nastavený todle než začnu nastvovat LPG.) ¨

Když ti lpg volnoběh vylítne na 1500 a benzínovej máš "v normě", máš buď špatně nastavenej benzín (zbytečně) a nebo je něco v nepořádku s karbem. Typoval bych to první....
00:19:01
14.09.2006
Rabbit
King:
Volnoběh na benzín sem nastavil nějak zhruba jak byl. Šroub vzduchu mám povolenej o 1,5 otáčky a šroub bohatosti byl povolenej o 1 otáčku, tak sem ho tak nechal. Ale zdá se mi, že je ta směs nějaká moc bohatá. Blafne na první šťochnutí (to se mi líbí). A se sytičem otáčky letěj někam mezi 1500 a 2000. Když to hned stahnu, tak to normál udrží volnoběh. Ale zas si řikám jak se to bude chovat v -10°C. A taky se mi do toho nechce moc drbat po neblahejch skušenostech s nastavovánim LPG. Čim víc to nastavuju, tim víc za hovno to stojí.
00:01:06
14.09.2006
King
-> Rabbit: Předpokládám, že si hodláš hrát s benálovým volnoběhem4
Jinak dva o-kroužky je zbytečná paranoia - jeden novej dokáže šroub zafixovat a utěsnit na dalších x desítek tkm.
-> mig 125: Dovolil bych si malinko zapolemizovat:

" ak nastavis vela bude vacsi vykon aj spotreba ak malo bude nizsi vykon a spotreba"........... ....Tak jednoduchý to zas není při ještě větším uškrcení šroubu max. průtoku se sníží výkon a jako "bonus" bude vyšší i spotřeba. Dále:

"b) na bombe mas tlakomer...."....... ...To snad ne?
4 Do plynu dělám už nějakej pátek, ale aby někdo měl na multiventilu nádrže tlakoměr......co by asi tak moh ten tlakoměr indikovat?4
23:59:00
13.09.2006
Rabbit
PeterP136:
To máš tak: na místě číslo 1 to těsnění má bejt a na místě číslo 2 ho mám navíc.

minno:
To víš, to neni kvuli tomu aby se to posichrovalo teď. Žádanej účinek nastoupí tak za 5 let až ty gumičky co sem tam dal budou v takovim stavu jako byly co sem sundval. Byly tvrdý jak beton a jen sem na ně šáh, tak se rozpadly. A jak tu někdo psal, že mi to tam nepude zašroubovat, tak výrazně těžší manipulaci sem měl (nečekaně) se šroubem vzduchu.
zvětšit Nejede pomooc ! - obrázek od Rabbit vložen 13.09.2006 23:59:00
22:48:59
13.09.2006
minno
-> PeterP136: ale oni tam dali dve vraj pre istotu3
22:44:54
13.09.2006
PeterP136
Ake dve tesnenia? Ved tam ide len jedno.
14:35:53
13.09.2006
Rabbit
Tak sem tamteď dal ty nový těsnění. Na každym šrobku mám 2 a šli mi tam v poho nasadit. (Asi, že sem použil ten trik s brzdovkou.) Tak sem to zkušebnš nakop a na LPG volnoběh na studenym motoru bez sytiče 1500 ot/min 9 9 . Tak si holt zas budu hrát.
12:34:26
13.09.2006
Rabbit
Už je to v pohodě. Už zas jezdim 1 . Měl sem prázdnou plynovou bombu + enormě rozladěný oba šrouby jak sem se to szažil srovnat.

Vojtik:
Dyk já sem rád. Taky si myslim, že vypad chvíli před tim než sem zaparkoval.
08:50:51
13.09.2006
Vojtik
buď rád, žes ten šroubek našel.Já sem jednou přijel domu a chtěl naštelovat volnoběh, páč to bez plynu chcípalo, ale místo šroubku byla jen díra a šroubek nikde,,,
08:49:38
13.09.2006
Vojtik
ty záslepky se dávaly dřív, páč na emisích po seštelování karbec zazátkovali a zaplombovali, aby si to lidi jako my nemohli doma pošťourat
22:26:09
12.09.2006
mig 125
-> Rabbit: neviem este som to nikde nevidel a myslim ze je to zbytocne...pretoze ked vymenis to tesnenie(fakt staci jedno a myslim ze by ta porazilo davat tam aj druhe -s tym prvym sa dost natrapis) tak zistis ze sa tou sraubou otaca o dost tazsie tzn. to tesni dost a netreba zaslepku...
-> Rabbit: ja tiez mavam podne LPG. uz sa mi pumpar smeje ze stale chodim brat len za 200SK...no ale ked mi to vydrzi 100Km tak preco nie:-)
-> minno: ja som si kupil len dve a prvu som roztrhol tak som si daval fakt zalezat ked mi uz ostala len jedna:-) ale vravim ked som ju " požmolil" medzi prstami v brzdovke tak sa asi stala pruznejsia alebo co lebo tam sla uz v pohode
21:22:09
12.09.2006
minno
ja by som tam teda dve tie gumičky nedával, zbytočnosť,
mimochodom ja keď som dával novú tak som ich zničil všetkých 5 čo som si kúpil do zásoby a potom som musel ísť prikúpiť do mesta so scípajúcim motorom ďalšie. Dokopy som minul 6 a siedma tam už zostala :-)
No, robil som to v rukách so zlými podmienkami, potom som s tým musel ísť k zveráku, riadne si to upnúť a gumičku naťahovať dvoma ihlami :-)
zvětšit Nejede pomooc ! - obrázek od minno vložen 12.09.2006 21:22:09
20:37:56
12.09.2006
Rabbit
mig 125:
Jo a mám BRC. Ale podle toho jak popisuješ štelování, tak je to stejný. A vim, že je na bombě měřák, ale já tam mívám podně jak LPG tab benzínu. Prostě zejtra zajedu nabrat a uvidí se.
20:35:45
12.09.2006
Rabbit
mig 125:
Jo a v Andrtovi sem se dočet, že se na ty šroubky dávali ještě jakýsi zaslepovací gumičky. Víš, něco jako ucpácka do tý dutny kde je šroubek. Nevíš jestli se to ještě sežene?
20:23:25
12.09.2006
mig 125
a) aky mas splynovac? ak mas LOVATO tak sa nastavuje dvomi sraubami - jedna je priamo na splynovaci medzi dvoma hadicami - tou sa nastavuje bohatost - ked tocis do lava tak sa znizuju otacky a ked do prava tak sa tiez znizuju otacky - musis vychitat nieco medzi. potom druha srauba je na hadici co ide zo splynovaca k tej kovovej srande na karbeci - tym sa nastavuje vykon - krutis tym ked je motor vo vyssich otackach - ak nastavis vela bude vacsi vykon aj spotreba ak malo bude nizsi vykon a spotreba...ale kazdopadne z toho nevytlcies vacsi volnobeh ako mas na benal...
b) na bombe mas tlakomer
c) ja som podobne problemy vyriesil novymi tesneniami na sraube pridavneho vzduchu a bohatosti zmesi...
18:13:01
12.09.2006
Rabbit
Takže jo. Na benzín už mi to premává. Nakroutil sem vzdušník na 2 a koudek otáčky a normálně to jede.
Na LPG už je to horší. Když to přepnu na LPG za běhu motoru, tak to tak nějak skomírá, když přidám plyn, tak vyletěj otáčky a zdechne to. Když to po týdle akci skusim nakopnout, tak to blafne a hned chcípne. Co s tim?
Možnosti: A) Stračlivě sem to rozšteloval (má LPG taky nějaký základní nastavení?)
B) Mám podezdření, že tam neni LPG
C) Jestli vás napadá něcojinýho.
17:08:11
12.09.2006
Rabbit
mig 125:
JJ, dík.

Gryzly:
OK, asi dám taky dvě, pro sichr. 4
16:33:01
12.09.2006
Gryzly
-> Rabbit: má tam bejt jedna,ale někdo tam dal dvě vedle sebe. a já teda taky. A to nastavení co Psal MIG jen od uplně dotáhnuté polohy.dotáhneš a pak povoluješ.
10:58:49
12.09.2006
mig 125
dve otacky velkeho a 4 otacky maleho...ked budes davat nove gumicky daj si trochu medzi prsty brzdovku a trochu tie gumicky posulaj...pojdu lahsie...a kup si viac ak sa ti neaka roztrhne...
07:28:44
12.09.2006
minno
-> Rabbit: jednu. ale v andrtovi je uvedena poloha tych srobov aj pre vychodzie nastavenie. potom si to uz len doladis podla ucha.
23:33:58
11.09.2006
Rabbit
Tak podle toho co je v Andrtovi se mi vyšrouboval šroub přídavnýho vzduchu.

Gryzly:
Hmm, tak obrat. Podle Andrta to asi neseřídim. On totiž popisuje seřizování pomocí měřáku CO a né podle poslechu od oka jak to potřebuju já.

minno:
A máš tam jednu gumičku jako já nebo dvě jak píše Gryzly?
21:20:59
11.09.2006
minno
pred mesiacom som kúpil nové tesniace gumičky na tie skrutky prídavného vzduchu a bohatosti zmesy. A keď som šiel tú hornú veľkú vzduchovú vyskrutkovať, tak som zbadal, že sa už vyskrutkovala sama a držala už len na hrane závitu :-o) A voľnobeh bol pritom jakštakš OK. A ozaj tam šla tá skrutka s tým starým tesnením úplne ľahko. Dal som nové, a už to bolo OK, šlo to o dosť ťahšie (ale bol vopruz tie tesnenia tam nasadiť :/).
21:05:31
11.09.2006
Rabbit
Gryzly:
Mno jo no, když já napsal co, jak, kdy a pak sem čekal, že někdo napíše proč. Jinak do toho Andrta juknu.
Eště k tomu šroubu: jaký dvě gumičky? já mám jen jednu na šroubku. Možná to by moh bejt ten problém.
19:30:21
11.09.2006
Gryzly
-> Rabbit: moc dlouhý ;-)
na SEDRu jsou ty šrouby hned nad sebou, jeden má pruměr asi 5mm a jeden asi 10mm. mě se tovytáčelo taky, ten horní větší, tyk jsem ho vyndal, zjistil jsem že tam jsou už omačkaný a zteřelý gumičky (ani množné číslo, byli tam dvě jedna před rantlem a jedna za) tak jsem je obě vyměnil a nějak jsem to nastavil na stejnej volnoběh jako předtím. a dobrý. takže vyšroubila se asi protože ta gumička už netěsnila a vyklepalo se to, mě se to stalo když jsem jel testnout brzdy a dodně a delší dobu jsem to vytočil.
Jinak já bych to zkusil nastavit do základní polohy podle Andrta.
18:25:21
11.09.2006
Rabbit
To nikdo neví nebo se vám to nechce číst?
17:45:11
11.09.2006
Rabbit
Tak sem se dnaska projel na laně. Povozidlo mě odmítlo odvízt domu.
Sed sem do ní, že pojedu do města. Nechtěla chytit ( což sem přičítal předchozímu seřizování LPG ). Chytla po puštění z kopce a v pohodě dojela do města. Tam sem zastavil a po opětovném těžkém startu mi zdechla na první křižovatce. Za pomoci sytiče sem dokulhal na parkoviště. Při mánévrování na parkovišti sem slyšel syčení a měl sem uplně tvrdou brzdu. Zdech sem to a šel do motoru. Myslel sem, že je vypadlá hadice k posilovači. A on se mi na tý hraně mezi parohama a víkem ventilů válel šroub z karbu. (Nevim kerej, ale má díru hnd nad tou hranou.) Tak sem ho tam nějak našrouboval (tady asi bude chyba). Na volnoběh to krásně přede. Ale rozjedu se jen s těží a pak to skáče jak splašená koza.

Moje otázky:
a) Jaktože ten štoub vypad ?? 9
b) Jak kerburátor na benzín seštelovati? (Protože vim, že musim mít nastavený todle než začnu nastvovat LPG.)
Extreme Tyres