mech. otv,2 komory

prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 14.09.2006 do 17.09.2006, založil/a TOMAS
řadit dle data
17:58:15
17.09.2006
COL
-> King: A nebo proste pridava malo a druha komora stale mechanicky blokovana....
btw: ""situace při LPG, kdy otvírání 2. klapice akceleraci zlepší, protože kompenzuje absenci akcelerační pumpičky a karbec pak klade menší odpor lpg směsi"" - "kompenzuje absenci akcelerační pumpičky" - to nejak nechapu
12:40:35
17.09.2006
King
-> TOMAS: Pak buď ta pružinka není originální nebo se někdo hrabal v nastavení ovládacího táhla od membrány - táhlo jde štelovat na závitový trubce. Každopádně odstranil si důsledek místo příčiny (ale protože se k tomuto zbabělímu řešení občas uchýlím, držím už hubu :))
12:23:29
17.09.2006
TOMAS
-> King: ja mam problem v tom ze ta pruzinka co je na podtlaku tak se zatlaci ale dal uz ani tuk,ta jsem ji vyndal a nahradil trubickou neni to idealni ale konecne jsem se svez
11:21:41
17.09.2006
King
-> Petr F.: Nikdo nemluvil o otvírání 2. klapky při volnoběhu4 I když pravděpodobně jsi měl na mysli "na místě". Snímat kamerou mot. prostor při jízdě není potřeba. Opakuju, že funkční 2. klapka se na místě na chvíli otevře i při prudkým přidání plynu na stojícím autě. Pokmínkou je otevřít první klapku prudce víc, jak o 43st a roztačející se setrvačník na pár okamžiků simuluje motoru plnou zátěž. Experiment se samozřejmě za pár okamžiků musí ukončit kvůli dosažení max. toček, takže se plyn musí ubrat, podtlak pro UFO poklesne a 2. klapka se zavře. Na sériovým motoru se sériovým setrvákem je to vidět líp, s odlehčeným setrvákem to pochopitelně trvá jenom okamžik. Aby to správně fachčilo:
1) musí se druhá klapka pohybovat bez drhnutí
2) Mebrána v UFU musí perfektně těsnit, což se pozná jedině po demontáži UFa (stačí vyšroubovat jenom ty dva šrouby) a zacpáním jeho přívodu podtlaku. Při pohybu táhlem membrány a následným zacpání otvoru musí membrána prostě držet podtlak. Upozorňuju, že natržená membrána v některejch polohách se chová jako těsnící, takže je potřeba to skusit několikrát a hejbat při tom tím táhlem do stran. Někdy bejvaj půlky tělesa UFA zdefofmovaný nadměrným utažením 3 obvodových šroubů, takže bez srovnání dosedacích ploch se to neobejde.
3)Málo pravděpodobný, ale už jsem to zažil, je ucpání vzdušníků a kanálků kudy vede podtlak z difuzorů (snímají se obě komory) k membráně. Vzdušníky jsou přístupný pod červíkama po stranách sytiče.
4) A pak už je kritický místo, kde kanálek podtlaku tranzituje z bloku karbu do jeho víko přes těsnění. Pokud je víko deformovaný (a nebo u starších karbů jsou deformovaný okraje bloku se závitem pro šrouby víka), vzniká v tomhle průchodu netěsnost a membrána UFa se ani nehne.
Souhlas Petrem F., že na motoru s plně funkčním SEDRem (podtlak. 2.klapky funguje ,jak má) nemá cenu se vracet do historie automobilismu a kurvit karbec nuceným ovládáním 4 Jiná situace při LPG, kdy otvírání 2. klapice akceleraci zlepší, protože kompenzuje absenci akcelerační pumpičky a karbec pak klade menší odpor lpg směsi.
21:41:55
16.09.2006
Rooney - zrušená registrace
já to poznám tak, že mě to zarazí do sedačky3
20:57:59
16.09.2006
Petr F.
Mechanické otvírání druhé komory je zbytečná věc. Ladil jsem to velmi dlouho, abych to mohl říct. Jestli se někomu nezdá, že se 2.komora neotvírá, dejte si do motoru kameru nebo digitální foťák a uvidíte. Pak je potřeba řešit důvod proč se neotevře. Na volnoběh to nemá smysl, chce to zatížit motor při jízdě opravdu fest.6
14:19:47
16.09.2006
King
-> TOMAS: "staci si pridat plyn a podrzet".....to taky není ten pravej recept4 Druhá klapka se NA OKAMŽIK otevře jedině když na místě prudce přidáš plyn. Jakmile otáčky vylítnou (v některých případech spíš vylezou :), podtlak v místě přípojky pro UFO klesne a klapka se hned zavře. Jinak kanálek podtlaku pro ufo jde kanálkem z těla karbu do víka a tranzituje přes těsnění - u jetějších karbů (prohnutý víko nebo blok) to tudy přisává...
20:32:07
15.09.2006
TOMAS
-> ps: no ani bych nerek dnes uz jsem to vyresil(zaplat panbu)jinak karb.po repasy a zavada nenalezena
22:38:17
14.09.2006
petr s
-> TOMAS: Takhle poznáš houby proto jsem se ptal
22:31:23
14.09.2006
Baghira
-> TOMAS: To sice jo, ale když to zkoušíš bez zatížení, tak se ti otevře tak akorát kulový, maximálně při hodně prudkym přidání to trochu cukne.
22:29:57
14.09.2006
havlik
-> TOMAS: mno fígl je nechat repasovat karbec4
21:56:02
14.09.2006
TOMAS
-> ps: staci si pridat plyn a podrzet
21:52:56
14.09.2006
petr s
-> TOMAS: Jak jsi to poznal že se neotevře
21:51:20
14.09.2006
TOMAS
-> havlik: mas sice pravdu ale mne se druha komora peoste neotevre ,ta dorazova pruzinka na podtlaku se uplne zatahne anic,klapky pritom chodi uplne volne a karburator je cistenej a serizovanej snad tisickrat tak hledam aspon nakej figl jak to obejit
21:25:13
14.09.2006
havlik
jinak stačí chvíli hledat skoda.stable.cz/cz/index. php?id=7&i... je to eště pár dálší temat s touhle problematikou takže napřed hledam potom se ptam 4
21:17:02
14.09.2006
havlik
si sežen nějakej karbec kterej to má od výroby a nemušíš nic bastlit doma
21:16:00
14.09.2006
TOMAS
dekuji za rady a porady jak to udelat(nazorne obrazky vitany)
Extreme Tyres