skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
lpg mixbox
14:57:42
27.09.2006
27.09.2006

COL
-> spartra: ??
13:14:18
27.09.2006
27.09.2006

spartra
i když myšlenku tu je

15:25:52
26.09.2006
26.09.2006

spartra
to je perpetum

15:05:51
26.09.2006
26.09.2006

COL
-> King: zatesneni na karbec je defaultni je potreba mit kvalitni nepotrhanou gumu a tesni to - lidove receno - jako krava :o). Mimochodem, na volnobeh (na lpg samo) je rozdil mezi ucpanym a volnym natrubkem na hadici odvzdusneni celkem maly - rozhodne to nechcipa, jen se smes troschu ochudi (podle chsodu) - takze pripadna drobna netesnost to nejak moc nerozhodi....
Mix tam mam jednoderovy, napajeci otvory ma dva - asi, aby byla dodavka plynu prostorove vyrovnanejsi, jinak to zadny duvod asi nema - i proto tam mam je jeden regulacni sroub.
Mix a jeho umisteni ukazuje obrazek dole. Mix je tam pro ukazku jen vlozen, bez zatesneni a uprav vnejsku telesa mixu (drazky pro kovove pasky, zkoseni hran atd...).
Mix tam mam jednoderovy, napajeci otvory ma dva - asi, aby byla dodavka plynu prostorove vyrovnanejsi, jinak to zadny duvod asi nema - i proto tam mam je jeden regulacni sroub.
Mix a jeho umisteni ukazuje obrazek dole. Mix je tam pro ukazku jen vlozen, bez zatesneni a uprav vnejsku telesa mixu (drazky pro kovove pasky, zkoseni hran atd...).
14:49:42
26.09.2006
26.09.2006

King
To je ale křásnýýý! :) A jak je to s těma dvěma hadicema? Ja myslel, že ten mix (jednoděrovej) má jenom jeden vstup. A co utěsnění airbohu na karbec? default nebo nějaká vychytávka? :)
14:32:35
26.09.2006
26.09.2006

COL
Zajimavost pro lpgisty, kteri maji obcas nutkani jezdit na beno - LpgMixbox (viz foto nize) - aneb odstraneni problemu, ktery zavadi pouziti defaultniho mixu (napr. dvouderoveho), ktery je tesne nad karbecem a zejmena provozu na beno dosti skodi. Je pouzita starsi verze mixeru z feldy 1.3 s upravenym vnitrnim prumerem na cca 37.5 mm (uz si to presne nepamatuju). Mix je zastaven a zatesnen do diry, na kterou normalne seda vzduchovy filtr. Ten se nove navleka na mix a doseda na vlozenou pomocnou plochu. Pouzitelna delka airboxu se montazi ponekud zkrati, takze by se nevesla vlozka filtru, je tedy treba vzit dva airboxy a vytvorit jeden - prodlouzenou verzi. Ja ho prodlouzil s rezervou, takze se mi tam vejde jeste o cca 12cm delsi filtr, ale netusim jestli se neco takoveho dela :o).
Problemy s jizdou na benzin zcela zmizely, lpg provoz zatim ladim, vypada to celkem dobre....
Teoretickou otazkou je kam s odvetranim klikovky - 1. moznost je na puvodni misto, 2. moznost je zavest to tesnenou hadici tesne pred difuzor lpg mixu (aby obcasne kapky oleje letaly rovnou do neho a ne na filtr)... Zatim to mam podle varianty 1, ale je tam i priprava na variantu 2. Rozdil obou je vlastne jen v tom, ze variatna 1 do smesi lpg-vzduch primichava spalene plyny prichazejici z klikove skrine a nemeni pomer palivo/kyslik - v podstate EGR :o), druha varianta pomer palivo kyslik meni tak, ze je prebytek paliva - to je totiz strhavano i vyfukovymi plyny, ktere se pak horeni neucastni (tj. jako by ve vzduchu bylo mene kysliku)...
Foto Mixboxu:
Problemy s jizdou na benzin zcela zmizely, lpg provoz zatim ladim, vypada to celkem dobre....
Teoretickou otazkou je kam s odvetranim klikovky - 1. moznost je na puvodni misto, 2. moznost je zavest to tesnenou hadici tesne pred difuzor lpg mixu (aby obcasne kapky oleje letaly rovnou do neho a ne na filtr)... Zatim to mam podle varianty 1, ale je tam i priprava na variantu 2. Rozdil obou je vlastne jen v tom, ze variatna 1 do smesi lpg-vzduch primichava spalene plyny prichazejici z klikove skrine a nemeni pomer palivo/kyslik - v podstate EGR :o), druha varianta pomer palivo kyslik meni tak, ze je prebytek paliva - to je totiz strhavano i vyfukovymi plyny, ktere se pak horeni neucastni (tj. jako by ve vzduchu bylo mene kysliku)...
Foto Mixboxu: