Serezani pruzin

prohledat
82 příspěvků (zobrazeno 51 až 82) od 14.02.2005 do 08.03.2005, založil/a AlVyb
řadit dle data
14:47:04
21.02.2005
Veron
-> Majkl: 2a 3/4 závitu? jak se ti tam dorazy vůbec vejdou!?
09:16:59
21.02.2005
Majkl
-> VeTëV: HAHA, ono to sedne do dorazu jen pri nejaky dire, jinak pri normalnim stavu to je cca 5mm nad nima. PS: nevim, ze to slo uriznout o tolik, divil se i kamos ze servisu, ze kdyz uriz jen 1 a pul otacky tak se to vubec nesnizilo... (ne podle predstav). jinak sou tam novy pritvrzeny tlumice... az se nekdy sejdeme, tak Vas svezu :-)
-> Vojta: jinak sem s tim jezdil uplne vsude, dalnice i 3. trída (nekdy ten rozdil v ČR ani nepoznas 2 )
13:52:05
17.02.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> fine_ray: To jo, ale o tom to není...8
13:37:04
17.02.2005
fine_ray
-> Tuner#2: Ale je to pak parádně snížený, ne?!?3
11:41:38
17.02.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> VeTëV: To ne - takhle to pěkně skáče po dorazech a má to v zatáčce super jízdní vlastnosti 8
10:10:50
17.02.2005
VeTeV
-> Majkl: tak proc tam misto pruzin nedas 2 trubky...vysledek stejnej
18:52:41
16.02.2005
PeterP136
-> Vojta: Napis s cim nesuhlasis, nech sa poucim. Netvrdim, ze som zjedol vsetku mudrost :). A rad sa poucim. Vazne.

-> chooki: Fakt teraz mi doslo, ze to pretocenie (ak tam vobec k dakemu dojde, ked je pruzina ulozena v gume a teda s vysokym trenim) by bolo len v ramci jedenho zavitu a to je nic, takze hned ako sa otepli idem do gumiciek v pruuzinkach. Uz ma nebavi pozorovat ako pri plne nalozenom aute zalezu zadne gumy do pol profilu za lem blatniku s doprovodnym efektom paradnych Acok.

Inac s tym pukom to ma zmysel, a vysledok je rovnaky ako pri podlozkach pod pruzinu a jej zrezani. Ale o to sa tu asi nikto nesnazi :).
17:40:50
16.02.2005
juris
já to mám o jeden závit z každé strany a místo těch misek pod dorazy jsem navařil rovnej plocháč a gumy jsem trochu uříznul a mám to od toho dorazu asi 2 cm,takže to je vakt hodně málo aby to normálně pružilo................on o taky jde o to že je pak hnusný když ti to z origoš tlumičema skáče jako koza na dorazech................. ...HPčka rulezz3
16:46:13
16.02.2005
Vojta - zrušená registrace
-> Majkl: Tak to cos napsal to uz je extrem 2 a 3/4 zavitu!
Ja videl co udelalo s napravou ktere mela 2,5 zavitu dole.
Nevim kde jezdis jestli jen po rovne dalnici, protoze kdybys jezdil po okrskach tak nevim nevim jaky by byl konfort jizdy. Rikas sedi ti to na dorezach - proc tam tu pruzinu vlastne mas? Nevim ale to se mi zda uz na hlavu tolik rezat a jeste se chvalit jake to nejsou super jizdni vlast. Nebudes se mnou souhlasit ale to je jen muj nazor.
16:39:52
16.02.2005
fine_ray
sakra doma vyfotim urvanej doraz na nápravě.. taky zkracováno sem měl kdysi. Teď už 250tky a tlumiče MOTEX. Vše to tam půjde o víkendu1 Sice chcem stihnout Rally ale to nějak stihnu:))
15:21:49
16.02.2005
Labros
-> Majkl: Nebylo by teda lepší tu pružinu úplně vyndat? 9
13:11:33
16.02.2005
Gryzly
127 67 78 64 116
11:46:22
16.02.2005
Majkl
ja mam seříznuto 2 a 3/4 závitu a sem spokojenej. v zatáčce se předek ani nehne (sedí na dorazech ale je to v pohodě dá se na to zvyknout a naprava nic nerika, zatim teda po roce a pul) a na zadek sem dal 185/60/14" kola s gumama a je to absoulutne sqělí.... můžu jenom doporučit. A šikovný lidi si to udelaj doma zadarmo... A neverte tem co rikaj ze je to vo hubu jeste sem se s nikym takovym nesetkal co by se mu neco stalo2. A jeste teda: rozhodne urizlou pruzinu nenahrejvejte a nedelejte znova to zakonceni, zmeni se tak uplne vlastnosti te pruziny (tvrdost) a muze treba prasknout... A nebojte se že vam nezarovnany konec prosedne zkrz misku, to se nestane!!!! (ja mam urizly konec nahore)
zatim cus... :-)
a moc na me nekricte, tohle je moje zkusenost a nazor
09:25:55
16.02.2005
chooki
-> Zazaa: ja som to tu uz pisal, vinuta pruzina je skrutna tyc (torzna, neviem jak je to po cesky), a cim kratsia tym sa tazsie krouti, mozno nie nejak extra badatelne, ale predsa...
06:25:10
16.02.2005
Zazaa
-> Petr F.: si z toho delas prdel, ale je to tak proste ZKRACENIM PRUZINY JI PRITVRDIS !!!!!!
jestli tomu neveris tak nad tim zkus chvili premejslet nebo si najdi nejakou ucebnici fyziky 4
01:14:58
16.02.2005
Vašo
eee no ja mam zrezane 2 zavity a auto sedi na dorazoch, ale co to robi v zakrutach predok sa ani nepohne a zadok mece ako zblazneny. no a tie jamy... nikdy v zivote nedoporucujem!!! ale...
21:55:06
15.02.2005
lipnicak
od doby kdy sem pri jizde vyrhnul misku tlumice na prednim ramenu a auto se nekontrolovane rozhoupalo pri 90ti km/h tak uz nikdy vice tvrdy podvozek. Pokud chcete pritvrdit,zamyslete se nad tim kde jezdite se svim autickem.Na pekny silnice sou tvrdsi pera vcetne k nim urcenych tlumicu dobry.Pokud jezdite po tankodromech jako ja (2-3trida),tak akorat likvidujete podvozek a kasli sveho milacka. A 120 ze 130 zadnima perama a ve predu sundana o 2,5 zavitu je podle mne pasqil.Kdo stim jezdi to je pekny ho.. Ja mam 3/4 zavitu nahore a 3/4dole sundana predni pera a auto je pekne v rovine,do kufru muzu i neco dat,treba bagly o hmotnosti 100kg aniz bych busil v kuse o dorazy.Fakt se zamyslete,jestli se vam,co jezdite ze skodkou v beznem provozu,vyplati zavodni podvozek.Osobni auto neni zebrinak (zavodaky je jina kategorie ty at maj treba tyce mysto tlumicu)
23:28:55
14.02.2005
Gryzly
-> AlVyb: já mám 1,75 seříznuto a snížený dorazy a vypodložený tlumiče zespodu a občes někde to bouchne v díře. Ale víc bych už nezkracoval. A samozřejmě ve skříni už ležej 260 L/A.
Jo a tu radlicu z čela mám taky.
22:25:49
14.02.2005
Pavel P@nkáč
ma bejt--- ser. origo tlumiče!
22:25:04
14.02.2005
Pavel P@nkáč
Ja mam řizle o dva zavity ser. origo pružiny, a s jízdou jsem spokojený, uvidíme co na to řekne po časem náprava, dorazy jsem nechal tak jak jsou a vůbec mi to nebouchá ani na dírách, akorát mě štve že když teď ka najedu lechce do sněhu tak tam mám ve předu radlici z čela, fakt dostalo teď několikrát hodně na prdel10 8 7 9
21:30:28
14.02.2005
Fjoo
ja som skratil o 1.5 zavitu a je to akurát, no mozno este o 1/4 na jar to dam dolu, skratil som dorazy a je to dopohody, Skracovat je fajn len je otazne ake dlhe boli tie struny vo volnej dlzke lebo vraj sa robilo viac druhov dĺzok
21:25:04
14.02.2005
-> Petr F.: 3 1
21:22:15
14.02.2005
Petr F.
Když seriovou pružinu ufiknu, tak ji přitvrdím??? Zítra jdu vytáhnout 260 pružiny a dám tam uřízlý. A taky uříznu vačku na půl a udělám z toho šestnáctiventil!!!3
20:49:27
14.02.2005
-> PeterP136: S nekteryma vecma co pises nemohu souhlasit ale k tem gumam do pruzin.
Osobne je mam v zadnich pruzinach (rapid) mam je tam cely, ale znamy je tam daval po kouskach a taky se to da. Myslis si ze by vypadly? To tam nejde jen tak narvat kdyz je auto zvedly :))))

-> AlVyb:
Rezat pruziny o 2 zavity uz ja hoodne...osobne bych to doho nesel. Jestli uz tak chces rezat tak to rizni o 1,5 max tech 1,75 zavitu. 2 zavity to uz je moc. Trpi ti cela predni naprava a co teprv jizda prez nejake diry!! Des.

Byt tebou bych prisetril na pruziny ktere nabizi SAKY ta cena zas tam ni tak hrozna ( i kdyz ve srovnani s ufiknutim zavitu:) ) a koupil k tomu tvrde tlumice...nebo aspon repasa pritvrzene. Osobne to tak mam a jsem max. spokojen. Ve predu mam zatim 260 od sakyho(doma uz jsou 250 jen je hodit na auti:) v zadu seriove pruziny a mezi zavitama tu gumu + vsechny 4 pritvrzene tlumice. Ja jsem spokojen.
20:46:36
14.02.2005
chooki
-> PeterP136: kde ty xodis na tie kecy ze pruzina sa toci ? :) alebo ze ti guma presmykuje na rafku, si borec :))
-> sep: a hele, uzovkovy pruz. do Mka ?, ked som to tu pisal pred casom tak som dostal vynadane :))
-> AlVyb: nie,nie nerezat si vrah, sebevrah, zlocinec a pojdes do basy sediet a odpadne ti kolo po par km...3
20:32:41
14.02.2005
PeterP136
-> AlVyb: Lenze ked seriovu pruzinu ufiknes, tak ju zaroven aj pritvrdis. Spocitaj kolko ma celkovo zavitov, potom kolko chces urezat a vyjde ti podla rovnice p=c/z o kolko to bude tvrdsie.
Akurat bacha na dve veci: ak to znizis prilis, tak naprava pojde na dorazy, ak ufaklis aj tie, tak toto uz neviem ci skor skrtnes stabikom o asfalt alebo vlezu horne ramena do kufra :))).
No a samozrejme tlmice akosi nebudu tvrdsie pruziny zvladat, takze to bude este zaujimavejsie.
No a nakoniec sa zmeni aj odlkon prednych kolies, takze sa budu loziska viac trpiet. A to nespominam, ze bude trpiet cela naprava aj s kasnou vdaka tvrdym pruzinam pripadne tlmicom.

A s tym pukom je to kravina. To by tu pruzinu mohli rovno zavarit :). Puk je prilis tvrdy. Miesto toho sa dava taka guma v autodieloch ju predavaju. Bud je dlzky na cely zavit, alebo su to kusky na vkladanie medzi zavity. Tych kuskov sa trochu bojim, aby nevypadli (neviem ci sa pruzina pri preperovani netoci). Inac to sposobi asi tolko, ze dlzka pruziny sa nemeni, len sa chova ako tvrdsia. Samozrejme sa tym dana partia auta trochu zdvihne. Velmi ziaduce pri lpg nadrzi a plne nalozenom aute :).

Ak som popisal nejake blbosti, tak ma prosim niekto opravte.
19:49:13
14.02.2005
sep
-> AlVyb: :pokud hodíš série,tak se na to vykašli ,sežeň si z vrakálu užovkové přední pružiny, rok výroby 79 až 83,a dál bych to nějak extra neřešil......pokud moc chceš tak seřízni ,tak max. o závit,zarovnej ,nasaď....
19:32:14
14.02.2005
AlVyb
nevim, ja sem zacatecnik... asi koupit novy seriovy tlumice... Co by delalo s tvrdyma pruzinama?
19:28:11
14.02.2005
lubosgls
dalsi vrah , ale videl jsem tam narvany tenisaky
19:19:30
14.02.2005
sep
puk bych nedával určitě.........co hodláš použít za tlumiče?
18:29:26
14.02.2005
minno
pritvrdzovať pružiny takýmto spôsobom je pekná prasačina. radšej si kúp origo kratšie tvrdšie nové pružiny napr. od sakyho.
18:18:25
14.02.2005
AlVyb
rad bych se vas zeptal na tohle: urezani pruzin zvladnu (chtel bych o 2 zavity...) ale rad bych se dozvedel jak a cim pruziny pritvrdit prej se to pritvrdi kdyz de mezi zavity neco da (prej puk a tak...) mate s tim nekdo zkusenosti? Jestli jo mohli by ste mi napsat jak to udelat v praxi? dikec 4
Extreme Tyres