Vibrace

prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 10.05.2005 do 15.05.2005, založil/a COL
řadit dle data
19:06:35
15.05.2005
COL
Tak nove info: 1 poznatek je, ze nakruzek zadniho unasece, na kterem sedi buben nehazi. 2 poznatek za to brutalni rozkmitavani pri testu se sundanym kolem mohla pecka v zavitu sroubu, buben tedy pri testu, kdy jsem ho chytal jen dvemi srouby, byl k unaseci primackut jen na jedny starne, na druhy se matice zastavila na ty pecce. Kdyz jsem ji odstranil a buben se mohl poradne primackout, tak uz se to tak brutalne nerozkmitava, nicmene stejne tam nejake vibrovani je, pri pomalych otackach se zda, ze malinko hazi hridel kloubu.... Takze nerovnomerny brzdeni bude asi hozenym bubnem (grrr. fungl novej)... Ovsem problem klepani se auta zustava samozrejme stale....
15:09:25
12.05.2005
Labros
Moje 105ka vibruje od 90-100 km (na 4ku ;) 136ka vibruje taky - čim vyšší otáčky tim víc.
14:37:30
12.05.2005
COL
Moje vibrace urcite normalni nejsou...
14:25:28
12.05.2005
Bruno
Muj deda delal kdysi ve Skodovce a povidal ze u techto aut probehne pri 60, 90 a 110 km/h rezonancni vlna, takze nejaky vibrace jsou normalni. No ale ma to bejt jen okolo tech rychlosti, u my 120ky je to znat jen u ty 110km/h, pri 120 a vejs je to uz zase v pohode.
11:49:01
12.05.2005
DuriQ
mne to taktiez trasie okolo 100km/h a 130km/h to prestane a nekmita netrase nic proste po 130 utne a ide to krasne 7 ked idem po dialnici tak sa bojim ist vycurat na pumpu aby som sa neodbavil 333 ale ja to riesim jazdou nad 130km/h a dufam ze to vyriesia nove zadne a predne napravy v tom podani akom budu 7 ked ne tak to cele oblejem benalom a zapalim 3
10:58:51
12.05.2005
Marek
me zas jakoby to delali silentbloky na prevodovce, tak to je chodem motoru, ze nekdy se tak rozkmita a kmita z celym autem, kyvka ma lepe upevnenou prevodovku a tak tam to neni tak markantni, silentbloky mam vsechny nove, vsak i pri prejizdeni nerovnosti a drzeni slatr paky to s tim cele beha a u kyvky je to temer minimalni
12:15:45
11.05.2005
fazola
se to tak houpe a dělá to nejvíc na 3ku, 4ku...
12:14:57
11.05.2005
fazola
to nechápu... kdybych měl zbytečné 3t tak koupím nové gumy dozadu:-)
12:10:59
11.05.2005
Gryzly
-> fazola: tak to mě se to taky jakoby převaluje a mám prolisy z Chlumce a Pirreli P3000 175/70 R13
12:06:25
11.05.2005
fazola
tky vás zdravím... mě to zase háže od prdele celým zadkem při 50-90km/h. tak moc zase nee. se to tak převaluje... mám podezření na špatnou gumu, protože se zimníma to nedělalo. na léto mám apollo + hankook 702 ?. a na zimu plecháče s MATADOR MP55+

tož nevím...
11:56:00
11.05.2005
Gryzly
-> COL: Asi ti nezbejvá nic jinýho než postupně měnit část po části až příjdeš na to co to je.
08:24:55
11.05.2005
COL
-> King2: No jo, ale jak poznat jestli je hridel hozenej? ja jsem to zkousel metodou popsanou dole a nezdalo se, ze by hazely, navic jsou novy. A ten unasec je taky divnej, vzdyt ten buben sedi na nakruzku a tam dost materialu na to, aby se to nejak zkrivilo - ze by mohlo bejt neco s tou casti, kde jsou srouby, nebo primo s nima, to budiz, ale na tom by to nemelo sedet.
08:21:02
11.05.2005
COL
-> Gryzly: hridel se zda, ze nehazi viz. to jsem psal dole... ten unasec mozna - ale pripada mi divny, ze by zacal jen tak a taky bohuzel nevim, jak to zjistit. Jinak ten unasec ma nakruzek na kterym sedi buben a ze by ten hazel se mi nezda... Budu muset pridelat na napravy nejaky akcelerometry nebo neco obdobnyho a vyzjistit odkud to jde... ale stvou me i ty blbove v tech penuservisech - hlavne, ze si nechaj zaplatit
23:39:34
10.05.2005
Gryzly
-> COL: Jestli je nerovnoměrně odřenej buben tak to asi není souosej vuči paknám. tak to chodí mimo bud kvuli hřídeli, nebo kvuli unašeči kola.
22:42:52
10.05.2005
King
2 COL: Taky vitam do klubu :) Ja to mam zase pri cca 70-80 a nejlip pri akceleraci. Jedna teorie, ktery moc neverim, rika neco o krivejch poloosach vlecky. Druha pravdepodobnejsi zas podezriva krivy unasece bubnu na poloosach. Neco si prida klasicky ovalnej buben a vibrujeme :( Zlata kyvka :)
20:31:03
10.05.2005
PeterP136
Vitaj do klubu :). Ja svokju skodovku podozrievam na krive predne naboje (na obvode hadzu 2 a 0,5mm co robi na obvode pneu snad 5 a 1mm), ale moze to byt cimkolvek. Ale uz generalkujem ine napravy (prednu i zadnu) a pojdu tam nove predne naboje, kotuce, bubny, pakne a co ja viem co este. Tak to snad prestane. Ak nie, tak ma ta skodovka fakt naserie. :)
U mna citi ledva badatelne vibracie do volantu takmer pri akejkovek rychlosti, ale normalne su znatelne najme nad 100 a uplny brutus pri 130.
Vyvazovanie a vymienanie kolies bez vplyvu na vibracie.
18:14:17
10.05.2005
COL
Jeste jsem zapomnel dodat, ze s vyvazenejma zimnima kolama na plechacich je to lepsi, ale urcite to neni jeste to prave...
18:06:46
10.05.2005
COL
Zdar, potreboval bych nejaky rady a nazory na odstraneni meho problemu. Problemem je vibrovani auta pri vyssich rychlostech (nad 110 km/h). Asi to pochazi z vice zdroju. 1. problem jsou patrne kola - mam meteory II a problem s vyvazovanim. Tahle kola maji o malinko vetsi nakruzek nez je zahodno, takze i vpredu je kolo stredeno sroubama, coz je problem, protoze vestina pneuservisu vyvazuje "za nakruzek". Vim jen o jednom, kde to delaji "na srouby" nicmene jsou drazi a mam pocit, ze to moc neumi. Vsude mi to sice vyvazi na 0 (ale vsude jinak - v jednom pneuservisu je to na 0, ale kdyz jedu jinam, tak tam uz ne), vsude jsou strasne chytry a presvedceny jak to delaji dobre, nicmene vysledky stoji za prd. Pneumatiky jsou novy Bridgestone B330 a nezda se, ze by s nima byl problem. Prohazovani kol nema vyrazny efekt. 2. Patrne neco hazi na zadni naprave, test brzd odhalil, ze leve zadni kolo brzdi behem otacky nerovnomerne - i buben je nerovnomerne odren (je novej). Kdyz jsem na zvedlem aute motorem tocil bubnem, tak jsem zjistil, ze to vypada, ze hridel sam o sobe nehazi (zkouseno pri male rychlosti) - ale zkousel jsem to jenom tak, ze jsem zapichl kreslici jehlu do stredici diry v cele hridele a nezdalo se, ze by osa nejak litala. Po roztoceni na tachometrovych cca 90-100km (odpovida 180-200 km/h) to se cele (vcetne ramene) desne rozkmita - rozkmit hridele na konci je tak 5mm, co ty kmity budi zatim nevim (kloubovy hridel, blby unasec kola?), zkousel jsem jeste dva dalsi (ale jety) bubny a dela to to same. Bez bubnu to nehazi, ale to nemusi byt zrovna vypovidajici informace. Na prave strane jsem tohle nezkousel, protoze tam z mista ridice nevidim.... Cely me to stve, protoze jizda po dalnici je utrpeni pro mne i pro auto. A po poslednim pokusu o vyvazeni je to jeste horsi...
Extreme Tyres