skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Horký buben
18:29:02
23.05.2005
23.05.2005

Kočislav
V mém případě to ztuhlostí samostavů není. To byla druhá věc, která se na tom řešila.
08:14:40
23.05.2005
23.05.2005

Vojta - zrušená registrace
-> CHIP: Presne dela mi to az po ujeti urcitych kilometru...pak to brzdi!
Tedka kupim nove pakny, a zkusim a ty prozinky, zkusim to poradne vycistit a taky premazat! Tak uvidime.
Tedka kupim nove pakny, a zkusim a ty prozinky, zkusim to poradne vycistit a taky premazat! Tak uvidime.
07:43:22
23.05.2005
23.05.2005

CHIP
No dovolim si pripsat i svuj pribeh ... po koupi auta mi zadni kolo, myslim ze prave pribrzdovalo, porad jsem nechapal proc, nakonec jsem to dal mechanikovi, ten dal novou pruzinu mezi pakny a novy lanko k rucni brzde ... pak vsechno super OK ... Pri jizde na lonskej sraz do Besin mi zase zacalo priprzdovat levy zadni kolo ... poznal jsem to tak, ze barva, kterou mam natreny bubny zhnedla a samozrejme kolo vzdycky pri zastaveni pekne hralo. Takze jakmile jsem dojel domu, tak jsem to rozebral ... nic zajimaveho nebo podezreleho jsem nenasel, takze jsem to cele komplet vycistil a hlavne, vsechny pohybliva mista namazal vazelinou ... od te doby nikde zadny problem a maximalni spokojenost ... Takze jestli nahodou to nemate jako ja suchy jako pepr a tim padem se ta pakna obcas zachytne a nevrati se ... navic jestli vam to dela jako u me, coz znamena, ze az po asi 10 km a minimalne trech poradnych zabrzdenich ... jak se to zahreje ... nekde se neco mirne roztahne a jak je to suchy, tak se to prichytne ...
16:46:11
21.05.2005
21.05.2005

Kočislav
-> Vojta: Zcela stejně se projevovalo to moje přibržďující kolo (viz níže). Když jsem s ním točil půl otáčky jelo a půl se zbrzdilo (i s jiným bubnem), když jsem buben sundal, poklepal na pakny a znovu usadil, chvíli to bylo dobré a pak to začalo dělat zase, ke konci už to i vrzalo. Opraveno výměnou prasátka, i když soudím, že ta nepravidelnost v přibržďování - půl otáčky volně, půl přibržďuje - poukazuje i na pakny. Nevím, pakny budu ještě řešit.
12:51:56
21.05.2005
21.05.2005

Ja bych s dovolenim tady k tomu tematu taky hodil muj problem s bubnem.
Jmenovite jde o levy buben. Nedavno jsem menil oba prasatka...dal jsem ty 22mm misto tech 19. Ono to bylo v klidu a asi po par mesicich mi zacal buben hafo pribzdovat. Bubem je tak horky ze se toho nejde ani chytit. Pribrzduje nerovnomerne jakoby pul otacky rovne pul brzdi. Kdyz jsem to nedavno rozebral bylo tam hafo toho prachu sedreneho z oblozeni. Netusim cim to je. Jestli treba samostav nejaky chujovy (neni taky stary)...nevim. SEre me to. Ono to nezacne delat hned kdyz treba vyjedu z domu a jedu nekam..asi tak jak se to zahreje...nebo po delsi jizde brzdi,piska a tak. Zkusim pristi tyden kupit nove oblozeni.
NETUSITE NEKDO? co s tim...sere me to. Dik
Jmenovite jde o levy buben. Nedavno jsem menil oba prasatka...dal jsem ty 22mm misto tech 19. Ono to bylo v klidu a asi po par mesicich mi zacal buben hafo pribzdovat. Bubem je tak horky ze se toho nejde ani chytit. Pribrzduje nerovnomerne jakoby pul otacky rovne pul brzdi. Kdyz jsem to nedavno rozebral bylo tam hafo toho prachu sedreneho z oblozeni. Netusim cim to je. Jestli treba samostav nejaky chujovy (neni taky stary)...nevim. SEre me to. Ono to nezacne delat hned kdyz treba vyjedu z domu a jedu nekam..asi tak jak se to zahreje...nebo po delsi jizde brzdi,piska a tak. Zkusim pristi tyden kupit nove oblozeni.
NETUSITE NEKDO? co s tim...sere me to. Dik
18:48:03
20.05.2005
20.05.2005

Kočislav
Vyřešeno - skutečně to přibržďovalo, vyřešeno výměnou prasátka. I když to staré po rozebrání nic špatného nevykázalo.
Celé jsem to řešil kvůli násleudjící věci:
vyhodili mě z TK, že mám velký rozdíl v brzdném účinku P aL zasdního kola. Ručka šla dobře, tzn. problém vypadal na hydrauliku - vyměnil jsem prasátko, nepomohlo, zase mě vyhodili s tím, abycvh se podíval na tu dobře brzdící stranu, jestli tam náhodou není 22 mm prasátko (je to Š136GL, tzn. vlečka), že je to 100% tím. Díval jsem se, nebylo to tím. Stále zadek trošku táhl doleva. Zbrousil jsem hezky pakny i bubny a zase mě vyhodili, abych prý zbrousil bubny a prohodil levý za pravý. To jsem učinil, bezvýsledně. Dneska jsem s tím jel za známým mechanikem, ten z rtoho byl na mrtvici. Vyměnil i zadní rozvodku s hadičkami a trubičkami, nepomohlo, nakonec se na tu dobře brzdící stranu dlao nové prasátko (viz výše) a končně ta strana přestala přibržďovat. Jenže teď mi to táhne chvíli doprava, chvíli nikam a chvíli (a to většinou) vlevo tak jako předtím, takže vím, že s tím v tomto stavu nemá cenu na TK jet. Přitom ručka zabírá vcelku rovnoměrně - prot jsme pořád řešilki hydrauliku. Teď jediné, co zůstalo na svých místeh jsou pakny, takže zkusím třeba přehodit levé za pravé a pokud to nepomůže tak asi vyměním auto.
Celé jsem to řešil kvůli násleudjící věci:
vyhodili mě z TK, že mám velký rozdíl v brzdném účinku P aL zasdního kola. Ručka šla dobře, tzn. problém vypadal na hydrauliku - vyměnil jsem prasátko, nepomohlo, zase mě vyhodili s tím, abycvh se podíval na tu dobře brzdící stranu, jestli tam náhodou není 22 mm prasátko (je to Š136GL, tzn. vlečka), že je to 100% tím. Díval jsem se, nebylo to tím. Stále zadek trošku táhl doleva. Zbrousil jsem hezky pakny i bubny a zase mě vyhodili, abych prý zbrousil bubny a prohodil levý za pravý. To jsem učinil, bezvýsledně. Dneska jsem s tím jel za známým mechanikem, ten z rtoho byl na mrtvici. Vyměnil i zadní rozvodku s hadičkami a trubičkami, nepomohlo, nakonec se na tu dobře brzdící stranu dlao nové prasátko (viz výše) a končně ta strana přestala přibržďovat. Jenže teď mi to táhne chvíli doprava, chvíli nikam a chvíli (a to většinou) vlevo tak jako předtím, takže vím, že s tím v tomto stavu nemá cenu na TK jet. Přitom ručka zabírá vcelku rovnoměrně - prot jsme pořád řešilki hydrauliku. Teď jediné, co zůstalo na svých místeh jsou pakny, takže zkusím třeba přehodit levé za pravé a pokud to nepomůže tak asi vyměním auto.
10:13:09
16.05.2005
16.05.2005

fazola
no na ruční brzdu se hodí závlačka do toho fuku co vznikne mezi tou rozpěrkou a paknou a pokuch máš moc veliké bubny, tak uděláš dorbné sváry (a hezky opracuješ) na dosedací ploše pakna-držák paken. prase se totiž roztáhne dost...
10:01:00
16.05.2005
16.05.2005

Labros
že by tam měl dvě sady paken?
09:57:09
16.05.2005
16.05.2005

fazola
záleží jestli na ručku, nebo na provozní brzdu.
09:56:44
16.05.2005
16.05.2005

Labros
-> Vojta: Jak se vypodložuje brzdové obložení??
19:00:24
15.05.2005
15.05.2005

-> Gryzly: Mizerne :) ja vim musim s tim neco delat...chystam se na to ten tyden :)
15:14:46
15.05.2005
15.05.2005

Gryzly
-> Vojta: Hele a jak myslíš že se na takový teplo tváří vazelína v ložisku kterí je opřený o ten buben?
15:13:03
15.05.2005
15.05.2005

Mam stejny problem asi budu muset kupit nove oblozeni. Mam uz dost sjete a mam ho trochu vypodlozene. A levy buben zacne tak po delsi jizde pribrzdovat. Nevim proc to dela. Kdyz jezdim jen chvili to je v poho ale po delsi jizde brzdi a je total teply. Skoro jsem se o disk kola spalil kdyz jsem na to sahl. Zrovna vcera jsem buben sundal a toho prachu z oblozeni tam je nehorazne moc...Prasatka mam nove. Netusim proc to dela sakra.
12:47:15
15.05.2005
15.05.2005

juris
-> minno: 

12:22:15
15.05.2005
15.05.2005

minno
-> juris: to je prase ked tecie

12:19:35
15.05.2005
15.05.2005

juris
..já jsem to měl taky tak,kolo se zdálo že se točí normálně,ale potom jsem zjistil že my teče prase
11:14:32
15.05.2005
15.05.2005

fazola
100% přibržďuje.
11:04:04
15.05.2005
15.05.2005

Kočislav
Mám na úhlové kyvadlové nápra ě problém s tím, že po dojetí zjišťuju, že na levé straně je buben i hlava kola pod ním horká, ale přitom kolo nepřibržďuje - točí se lehce jak má. Ložiska na poloose jsou obě dvě měněná před rokem.