skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Táhlo řazení
19:01:32
14.06.2005
14.06.2005

Gryzly
-> sep: No co vemeš támto, podstrčíš to tímhle a pak na to použiješ víš co.
20:58:04
13.06.2005
13.06.2005

sep
-> King2: -> Gryzly: :mno ještě že jsem to sám dělal a vím co asi tak zhruba popisujete,jinak tedy ty popisy jsou sice skvělé,nicméně se v nich mírně ztrácím

20:51:58
13.06.2005
13.06.2005

Gryzly
-> King2: Nechápu sice trochu tvoje názlosloví ale popíšu to vlstníma slovama:
posuneš tu trubku řadící, povolíš dvě matičky osmičkou trubkovým klíčem, a tostaneš plech ve kterým je ta plastová bílá průchodka pak je mezera e je tam taková věc z gumy která má snad těsnit před zimou a prachem. v té gumě jsou ruzný otvory a tama procházej trubky na topení, na sytič a na táhlo plynu, taky náhon tachometru a možná ještě něco. a ta pruchodka z bílýho plastu má z té strany co je ta guma velkou segerovku tu vyndáš za použití asi pěti sprostých slov. necháš ji bloncat na ty trubce řazení a tu plastovou pruchodku posuneš směrem ke konci s plastovým Hčkem. jak ji vysuneš z toho plechu tak na ní je ještě jedna drážka a v ní je vytahanej O-kroužek. ten vyvlečeš z drážky a necháš ho taky bloncat na trubce. a ta bílá pruchodka se ti rozpadne na dvě uplně stejný pulky. a ty jdou sundat nádherně pryč. a pak jen taháš a taháš za trubku a když jsi na konci tak u toho sploštělího konce jde protáhnout ta segerovka ven. stylem sundání nahoru nebo dolů přes otevřený konec segerovky. a pak svlečeš ten o-kroužek a je to holý a jelikož tam nemáš už ten bílej pastovej pruchodku. tak jde ten sploštělej širokej konec vytáhnout ven z toho děrovanýho plechu. a trubka je na svobodě.
posuneš tu trubku řadící, povolíš dvě matičky osmičkou trubkovým klíčem, a tostaneš plech ve kterým je ta plastová bílá průchodka pak je mezera e je tam taková věc z gumy která má snad těsnit před zimou a prachem. v té gumě jsou ruzný otvory a tama procházej trubky na topení, na sytič a na táhlo plynu, taky náhon tachometru a možná ještě něco. a ta pruchodka z bílýho plastu má z té strany co je ta guma velkou segerovku tu vyndáš za použití asi pěti sprostých slov. necháš ji bloncat na ty trubce řazení a tu plastovou pruchodku posuneš směrem ke konci s plastovým Hčkem. jak ji vysuneš z toho plechu tak na ní je ještě jedna drážka a v ní je vytahanej O-kroužek. ten vyvlečeš z drážky a necháš ho taky bloncat na trubce. a ta bílá pruchodka se ti rozpadne na dvě uplně stejný pulky. a ty jdou sundat nádherně pryč. a pak jen taháš a taháš za trubku a když jsi na konci tak u toho sploštělího konce jde protáhnout ta segerovka ven. stylem sundání nahoru nebo dolů přes otevřený konec segerovky. a pak svlečeš ten o-kroužek a je to holý a jelikož tam nemáš už ten bílej pastovej pruchodku. tak jde ten sploštělej širokej konec vytáhnout ven z toho děrovanýho plechu. a trubka je na svobodě.
17:00:43
13.06.2005
13.06.2005

King
2 Gryzly: Ted jsem z toho volako zmateny :) Tahlo razeni je prece vzdycky na konci rozkleply na placku a tudiz ma o neco vetsi rozmer, nez je prumer ty trubky. Pri vymene tahla se, pokud vim, nasadi ta delena pruchodka tahla na tahlo a za tim "rozplacnutim". Pri demontazi to bez destrukce pruchodky vyndat taky nejde - brejle (motylek) musi ven. Mozna to jde preprat, ale kdyz jsem to delal, menil jsem rovnou toho motejla i pruchodku, takze jsem nebyl nucen je znasilnovat koncem tahla :)
11:55:17
11.06.2005
11.06.2005

Gryzly
Taky jsem to vyndával na 5q s tím gumovým Hčkem. musíš spustit dolů převodovku, odšroubovat ty tvě malý matky který držej ty plechový brejle,trochu posunout ten plech a vyndat tu pruchodku z bílýho plastu. pak to taháš směrem k vejfuku, a když budeš mít konec těsně u místa kde se převodovka rozšiřuje na spojku tak ti konec vyskočí z těch brejlí a je to venku. Pokud teda nezjistíš jako já že minulej majitel když mu upadla ta díra na připojení k řadící páce. Tak ten minulej majitel tam COčkem navařil kus plechu a nešlo to zkrzevá ty brajle protáhnout a na řadu přišel majzlík a kladivo a spusta sprostejch slov. Ale furt lepší než vyndávat motor a převodovku a kurvovat ještě víc.
16:54:39
08.06.2005
08.06.2005

Labros
to je zajímavý, ten motýlek má na lidi špatnej vliv, já jsem mu taky řekl věci co normálně nikomu neříkám...
16:48:56
08.06.2005
08.06.2005

Karel.
jde to, já to dělal asi tak 4?
a piplačko to taky zas tak není, stačí povolit tu příčku u převodovky a pak tu tyč krásně vytáhneš, je to lepší dělat, kddyž máš auto na kolíbce!jedinej průser je, že jak máš na té převodní tyči toho motýlka co je připevněn ke kastli tak ním musíš protáhnou ty hadice a při tom jsem říkal takový slova, že jsem ani nevěděl, že je znám
a myslím, že musíš povolit lanko od sytiče? teď si nejsem jistej
a piplačko to taky zas tak není, stačí povolit tu příčku u převodovky a pak tu tyč krásně vytáhneš, je to lepší dělat, kddyž máš auto na kolíbce!jedinej průser je, že jak máš na té převodní tyči toho motýlka co je připevněn ke kastli tak ním musíš protáhnou ty hadice a při tom jsem říkal takový slova, že jsem ani nevěděl, že je znám
a myslím, že musíš povolit lanko od sytiče? teď si nejsem jistej16:27:53
08.06.2005
08.06.2005

Doyle
jde vyměnit táhlo bez toho abych musel vyndat motor a převodovku?Sem slyšel že to jde ale je s to piplačka.