skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zvlastni zvuk.... zadni naprava...
20:30:01
30.06.2005
30.06.2005

Rapid135
ja mam vlecku z rapida130 a dela to stejny treba kdyz bez motoru zatocim tak to tak dute skripe asi to stejny comas ty co?
16:23:45
20.06.2005
20.06.2005

Labros
-> Vlda: já jen hádal, vždycky nejdřív zkoušim tu nejjednodušší možnou příčinu
12:25:09
18.06.2005
18.06.2005

Vlda
-> Labros: Jo jo tak na ty mam taky prave podezreni... Ale delali mi to kluci co si za to vzali 1300 tak je necham at si s tim poradej. V pondeli rikali at se tam stavim tak jsem zvedav.... Ale diky za potvrzeni me domenky....
09:47:15
18.06.2005
18.06.2005

Labros
-> Vlda: ne já myslel normálně šrouby kterýma je tlumič připevněnej ke kastli. Ono to může vydávat všelijaký zvuky. Za kontrolu nic nedáš.
00:37:35
18.06.2005
18.06.2005

Vlda
-> Labros: Povolenej tlumic?? Myslis jako vyteklej nebo jak je tam ten zavit?? Jestli vyteklej tak to urcite ne protoze to jsou fungl origo tlumice ktery maji najeto tak 100km a mam je od minulyho patku a.
-> Gryzly: To jsem si prave myslel prvne kdyz jsem mel vyteklej ten tlumic tak jsem koupil novou tu gumu jak je na tom drzaku a vymenil to a trochu vic vyrizl zasterku a delalo to porad tak kdyz to bylo u mechanika tak jsem mu rekl at se na to zbezne podiva jestli nemlati ten vejfuk nejak a rikal ze si s tim hral "jak malej" :) a ze vejfuk to neni tak fakt nevim...
-> Gryzly: To jsem si prave myslel prvne kdyz jsem mel vyteklej ten tlumic tak jsem koupil novou tu gumu jak je na tom drzaku a vymenil to a trochu vic vyrizl zasterku a delalo to porad tak kdyz to bylo u mechanika tak jsem mu rekl at se na to zbezne podiva jestli nemlati ten vejfuk nejak a rikal ze si s tim hral "jak malej" :) a ze vejfuk to neni tak fakt nevim...
00:09:49
18.06.2005
18.06.2005

hertzwatt
Tak zitra na to vlítnu...diky za rady..dneska sem vymenil rozvodaky pretesnil celej motor.. sup nazad..
vyfuk...no jeste zapalovani na stroboskop.. a pude ..to...a to skripani to bude asi tim mnel jsem zvedle kolo a kdyz sem tocil skripalo... ale uz sem na to nemel nerva.. tak sem sel pod sprch dneska 8 hodin an kare bohate stacilo....
vyfuk...no jeste zapalovani na stroboskop.. a pude ..to...a to skripani to bude asi tim mnel jsem zvedle kolo a kdyz sem tocil skripalo... ale uz sem na to nemel nerva.. tak sem sel pod sprch dneska 8 hodin an kare bohate stacilo....

21:04:56
17.06.2005
17.06.2005

Gryzly
-> Vlda: Nemáš nahodou vypadlej vejfuk z posledního držáku? tan by se opřel o část zadní nápravy a klepal by do ní. už jsem to jednou viděl a taky to vypadalo že to je od kola a bylo to vejfukwem.
15:28:37
17.06.2005
17.06.2005

VeTeV
-> hertzwatt: kolo neupadne - tim sice tady na virtu strasi vsichni, ale je to jen u kyvek
asi upadne motor na zem i s prevodovkou
,
ja bych se podival pod buben
asi upadne motor na zem i s prevodovkou
,ja bych se podival pod buben
15:24:45
17.06.2005
17.06.2005

Labros
-> Vlda: Nepovolil se ti třeba ten tlumič zas?
15:23:41
17.06.2005
17.06.2005

Labros
-> hertzwatt: Můžeš celkem pohodlně sundat buben - jestli teda nepřibržďuje ručka. Zvedneš to, sundáš kolo, buben je přichycenej dvěma šroubkama, ty povolíš tim největším šroubovákem co máš, do vedlejších otvoru dáš dvě osmičky šrouby a ty střídavě utahuješ aby byly asi stejně a buben vylejzá. Až ho stáhneš tak uvidíš brzdu a jestli tam nemáš nějakej bordel. Taky můžeš zkusit zahejbat unašečem kola jestli nemá vůli, a když zajistíš auto, zařadíš neutrál tak unašeč můžeš roztočit a poslouchat jestli to ještě furt skřípe a odkud.
15:10:36
17.06.2005
17.06.2005

Vlda
Ja bych se tu trochu prizivil.... Mam Favorita 94 a ozyval se divnej zvuk pri propruzeni kterej se nesl celou kastli....pak jsem zjistil ze tlumic toho kola je spatnej(vyteklej) tak jsem ho vymenil(oba na naprave) a zvuk zmizel...Najel jsem na tom asi 50km a nechal si dat na auto sportovni pruziny a ten zvuk je tady znovu a mnohem mnohem silnejsi a mnohem mnohem castejsi!!!! Ozyva se od levyho zadniho kola a to pri kazdym propruzeni(i mensim) nebo treba i kdyz sjizdim z chodniku tak kdyz je to posledni levy kolo na chodniku a vsechny uz na silnici tak se to ozyva celou dobu dokud z toho nesjede taky... A to upozornuju ze z toho nijak neskacu z toho obrubniku ale vazne pomalinku sjizdim.... Nevite co s tim??
00:07:50
17.06.2005
17.06.2005

Rabbit
U úhlovek snad kola nepadaj, to jen u kyvek. Zkus se podivat na brzdu u toho kola ( bube, nebo spíš kotouč). Už sem párkrát viděl jek se odbrzdila ručka a brzdy zustaly přisedlý a normál brzdily. Kámoš timdle stylem zvařil kapalinu, 2x.
23:33:29
16.06.2005
16.06.2005

hertzwatt
Cafky kluci mam dotaz rozhonul sem se dneska vymenit rapidu vyfuk a nejake dily kolem motoru...
cca..elektrika a pri tom sem zjistil pri pojizdeni zvlasny jev.. ze zadniho kola se ozyva skripavy a prerusovyny zvuk... Podle mne je to predzest ze se chce urvat kolecko!!:-( Je tam uhlovka,,,, Rapid 130.Mam taky pocit ze to bude KO bo se mi to jednou stalo u klasika skodarny.....a kdyz to takhle skripalo tak se za 2 hodky urvalo zadni kolo.Jo a dotknul sem se kola a bylo teple ale nehorke jako kdyz zapomenes rucku nekde jinde.. nez ma byt pri jizde... Tak poradte... co a jak... jo a sou tam 3cm podlozky No nezdrbte mne ja jich tam nedal... TAk se ptam ci upadne nebo ne nebo je to neco jineho... upadavaj kola u tyhle naprav???
Dik moc.. a nejak mne nesezerte asi to tu uz bylo.. fak jeste jednou dikas

cca..elektrika a pri tom sem zjistil pri pojizdeni zvlasny jev.. ze zadniho kola se ozyva skripavy a prerusovyny zvuk... Podle mne je to predzest ze se chce urvat kolecko!!:-( Je tam uhlovka,,,, Rapid 130.Mam taky pocit ze to bude KO bo se mi to jednou stalo u klasika skodarny.....a kdyz to takhle skripalo tak se za 2 hodky urvalo zadni kolo.Jo a dotknul sem se kola a bylo teple ale nehorke jako kdyz zapomenes rucku nekde jinde.. nez ma byt pri jizde... Tak poradte... co a jak... jo a sou tam 3cm podlozky No nezdrbte mne ja jich tam nedal... TAk se ptam ci upadne nebo ne nebo je to neco jineho... upadavaj kola u tyhle naprav???
Dik moc.. a nejak mne nesezerte asi to tu uz bylo.. fak jeste jednou dikas