Odvzdušnění - záhada

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 22.06.2005 do 24.06.2005, založil/a Cafe-Racer
řadit dle data
10:33:31
24.06.2005
Labros
-> DuriQ: někteří zase říkají že je to běžný. Hlavně při odvzdušňování. Mimochodem Vetevovi odešel nový THV hned při první jízdě.
08:54:02
24.06.2005
DuriQ
Labros: velmi miziva pravdepodobnost 4
08:52:28
24.06.2005
DuriQ
Cafe-Racer: neviem ci ti niekto uz -poradil toto ked to nemozes odvzdusnit skus pouzit posilovac z inej shade aspon na skusku 4 z posilovaca ti ide piestik a tym sa nastavuje brzda... teda zaber tlak a pod. ked to mas moc dotiahnute tak jednoducho ten piestik ti nevivinie potrebnu silu nato aby stlacil piest v THV tak ako ma a netece a nepotece 1 moze to byt tym novym THV ten moze mat hlbsie vybranie do piestu 4 ale nerozlat ten co mas najprv to skus z inym polisovacom 4 ked to bude detto tak potom sa pohraj s tym svojim posilovacom 4
23:53:26
22.06.2005
Gryzly
-> Cafe-Racer: zkus najít ten starej brzdovej válec a zkusit to sním.
11:40:32
22.06.2005
Johny Death
-> Cafe-Racer: jo da. jednak tim že do toho koukneš a ta brzdovka je takova zpěněná jako kdyby plna malinkatejch bublinek a není čirá a nebo že si nechaš otevřenou nadobku od brzdovky a budeš šlapat na brzdu a při tom koukat na nadobku jestli v ni bublá pokud jo tak brzdovej valec je po smrti...
11:36:07
22.06.2005
Cafe-Racer
V trubkách to není, lezl jsem pod tím půl hodiny a spíš se mi zdá, že to slyším kdesi od spojky (ale ta funguje). Z odzvdušňovacích šroubů už jde jen kapalina, takže tlak se nejspíš ztrácí jinde. A hodně se ztrácí, protože se pakny ani nehnou. Naopak, velice malou silou zatlačím pístky brzdového válečku dovnitř.

Dá se poznat, že je závada ve válci?
10:04:24
22.06.2005
Johny Death
no maš prorvanou nejakou trubičku a vzhledem k tomu ze to je zavzdušněné tak se k ní ani nedostane brzdovka aby mohla tect protože platí zákon nejmenšího odporu a pro pedál je jednodušší nasát vzduch z dírky než brzdovku přez zpetnej ventil. cili to syceni pod autem je prdlá trubička .. lehnout nekdo druhej šlapat a jit posluchu. Mels velkou kliku že to nebylo za jizdy. to by bylo horší...
10:03:23
22.06.2005
Labros
mohl odejít THV - i nový
09:56:59
22.06.2005
Cafe-Racer
Při výměně LZ poloosy jsem začal odvzdušňovat, vylítal vzduch, pakny poprvé zabraly a najednou se pedál propadl, naprostá ztráta tlaku. Podezříval jsem brzdový váleček, tak jsem koupil nový, vyměnil .... a zcela stejná situace: nejprve šel vzduch, a jakmile se vytvořil tlak, zabraly pakny a zase se propadl pedál. Po odpojení brzdové hadice a jejím ucpání prstem (!) se kdesi zpod auta ozývá takový syčivý zvuk. Tlakuje to tak málo, že tu hadici udržím jen prstem, tlak skoro není cítit.
Kapalina se nikde neztrácí, hlavní brzdový válec (THV) je nový. Nic jiného, než výměnu poloosy jsem nedělal.
Takže nechápu - v brzdách se prostě nevytvoří tlak.
Za jakékoliv rady předem díky.
Extreme Tyres