straca sa mi brzdovka

prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 07.10.2005 do 12.10.2005, založil/a chooki
řadit dle data
15:52:17
12.10.2005
chooki
-> Milos: dik za ponuku ale teraz neprichadza do uvahy...mam problemy v praci, tak neviem neviem...keby si skorej vedel o nejakom jobe :))
ale do buducna urcite nieco poriesim...ked uz by som bral felinu, tak si budem sakra vyberat : farbu, rocnik, stav, majitela :)) a cenu samozrejme......... :))
18:05:33
10.10.2005
King
Mno, ja treba loni narval do shade nechutnou sumu kvuli upgrade zadni napravy a prevodovky, brzd.....lec to jsou vsechno veci, ma ktery jsem se moh vybodnout. Letmym pohledem do historie vidim, ze od upgrade jenom kupuju "spotrebku" a jeden spojkovej valec za 300Kc.....no "spotrebku" - treba spony na manzety klobovych hridelu a mazivo do "trojnozky", madlo u spolujezdce (Dajana ma silu! :o) Jinak shade ani moc nenamita na cca 3-4tkm/mesic4 Kdyz to porovnam s nakladama na opravy podstatne mladsich ojetin.....
17:58:04
10.10.2005
Milos
-> chooki: mam na predaj felinu, keby si xcel omrknut satav sa u mna v praci niekedy
17:27:35
10.10.2005
minno
-> Labros 10.10.05 09:39:41: no dobre, nemusi to znamenat na 100% ale je to dost pravdepodobne.
-> chooki 10.10.05 09:51:56: ale ved sa tu nejdeme natahovat ze kto kolko za ake obdobie najazdi, nooo ale ja osobne tak 7tis. na skodovci rocne3 ale to je fuk, ja len ze si to oprav, aj ked - ak je to spojkovy okruh nie je to az take nebezpecne.
Mňo ad stare auto. co sa da ine cakat? po 24 rokoch bud jedine komplet GO a vymenit vsetky gumove tesnenia atd. ktore su nachylne najviac, alebo ti budu odchadzat postupne, alebo ti odidu ked nieco rozoberies1 A to nie je o tom, ze je to shit auto, proste je stare.
Mne napr. nedavno tiekol olej z poloosy do bubna a tym padom to nebrzdilo, to len aby si si nemyslel, ze moje auto je bezchybne lebo na nom jazdim len do kostola, co teda nejazdim1 No a ked sa bavime o brzdovke, ta sa mi nastastie na rozdiel od inych tekutin este nikdy za provozu auta nestracala. Tak tak1 1 Držím palce v opravovaní...
P.S. kúp si Toyotu3 3 3
14:24:53
10.10.2005
Labros
2000Kč/měsíc = 1Kč/km na údržbu... to není zas tak zlé ;) S novějším autem to může být i horší...
14:06:07
10.10.2005
chooki
Milos, to je to o com hovorim, ked vravim, ze by to chcelo novsie auto-felda, polo (6-7 rocne)…obidva spojk. valce, to bude cez 700 sk- (plus je*at sa s vymenou), tento tyzden som dal 550 sk na ine veci, a takto to je furt, proste mesacne okolo min. 2000 Sk, ale skor viac, len predstavu, september 6000 !!! Sk na ND a opravy (ziadny tuning !), fakt ma to prestava bavit, to auto musi jazdit furt, ma 24 rokov, a rozpada sa mi pred ocami...napr. vzdy ked dam nejaku gumicku, kablik dole, tak musim mat pripravenu novu, lebo ta povodna sa mi rozpadne... skodovka je super auto, pokial ju mas na vikendy ale na kazdy den je to o nervy. Stary voz. Ked si porovnam, ze na splatky okolo 2000 Sk mesacne mozem mat feldu, alebo nieco podobne, tak zacinam o tom vazne rozmyslat...
11:31:50
10.10.2005
Milos
-> chooki: ja po GO motora a celej spojky, vydrzalo to xvilku, potom najskor rupol hlavny S.valec a nakoniec znicoho nic, gumicky v pracovnom valci , vymenil aje pokoj,
najskor som si myslel ze mi tece preveodovka ale bol to prave ten pracovyn spojkovy v.
a kupil by som radsej cely novy a mal by si mat pokoj, ked to pretesnim , je to len take na xvilku
09:51:56
10.10.2005
chooki
-> Labros: samozrejme, ze nemam zavzdusnene brzdy, to by som citil...
Asi to budu spojkove valce (kvap. na pedali+zasraty valec na spojke) ..., ze vraj "pedalovy" by som mal vymenit cely (370Sk) a ten co je na spojke staci vymenit gumicky...
buduci vikend sa na to pozriem...
-> jaaj sedlak, sedlak... :)) : neboj zlatinko, kontrolujem to dost casto...vzhladom na to, ze mesacne najazdim cez 2 tis. km, tak to 1 dcl mozno take strasne nie je....mozno, ze ty si na tom rovnako, az na to, ze 2 tis. najazdis za rok, tak dolejes raz za rok...vsetko je relativne...
09:39:41
10.10.2005
Labros
-> minno: Je to divný, ale ubývání brzdovky nemusí znamenat zavzdušňování. Někdy musí být asi velký tlak, aby se brzdovka dostala přes malou netěsnost ven, ale vzduch ten tlak nemá.
00:33:03
10.10.2005
PeterP136
Najpohodlnejsie, aj ked trosku adrenalinove zistovanie uniku brzdovky je nechanie to tak a len kotrolovat kam az klesne hladina brzdovky. Tym sa to obmedzi na jeden z 3 okruhov a hned sa to lahsie zistuje najma ak je to spojkovy :).
23:24:43
09.10.2005
minno
-> chúki: ubúdanie brzdovky z nádržky je snáď jediná vec z ubúdania kvapalín na škodovke, ktorá je vážna v akomkoľvek množstve. voda, olej - zabudneš doliať a minie sa - zabiješ motor a nejdeš, kdežto brzdovka - zabudneš doliať a minie sa - ideš a nik ťa nezastaví10 nehovoriac o tom že netesnosť v brzdovom systéme automaticky znamená aj jeho zavzdušňovanie10
tak to hneď "koukej" spraviť, a zároveň si oprav aj ručku3
18:30:04
09.10.2005
Mishoooo
-> King: Chooky je kamikazeeee.... caka kedy to konecne rupne aby si uzil trochu adrenalinu3 4
17:43:20
09.10.2005
King
Tebe koukam jen tak neco nerozhodi - nefunkcni rucka, 1dcl brzdovky za mesic, jako prd4 1
No nejcastejc se odporouci spojkovej valecek na prevodovce a druhej v hitparade je valec u pedalu.....
13:31:05
07.10.2005
chooki
dik chalani,
Labros-'nie je relevantne" som myslel, ze kontrola len tak, od oka...nepouziva sa na to nejaky prasok ?
najskorej asi checknem ten spojkovy valec, ten je fakt cely mokry...trosku mam aj mokry pedla spojky,neviem ale ci to nie je voda, checknem ja to...
12:43:21
07.10.2005
Jirik - zrušená registrace
Zkontroluj tyto věci :
Brzdové hadice a trubky + jejich spoje.
Propojovací / rozdělovací kostky brzd, jsou hliníkové a věkem se začnou drobit.
Spojkový válec vzadu, koukni jestli k němu nemáš překroucenou hadici.
Koukni na spojkový a brzdový válec, koukni zda ti neteče něco na pedál a na kobereček pod pedály.
Koukni na hadičky a spony mezi nádržkou kapaliny a oběma válci v kufru.
Koukni na posilovač brzd, jestli ve žlábku, obou polovin se nedrží unikající brzdovka.
Ráda stejká z pouštějících hadic na posilovač a pak do toho spoje.
Jo a brzdiče, zda jsou suché a nepouští odvzdušňováky.
12:19:29
07.10.2005
Labros
-> chooki: A tekoucí prasátko dokáže taky dělat zajímavý efekty - může zareznout, kapalina se přestane ztrácet, ale kolo nebrzdí, pak někde dupneš na brzdu, prasátko zabrzdí a už neodbrzdí, pak na kolo vyleješ kýbl vody a on se celej vypaří ;) zrovna mi to vyprávěl kámoš
12:16:59
07.10.2005
Labros
Ztrácející se brzdovka - prasátka jsou právěže nejpravděpodobnější příčina.
12:16:12
07.10.2005
chooki
Caute, chcem sa spytat aj tu. V poslednej dobe sa mi viac straca brzdovka z nadrzky, pred tym to bolo asi tak za pol roka cca 1 dcl, teraz je to 1 dcl mozno za mesiac. Nie je to nic strasne, nerobi mi to problem dolievat, len xcem to riesit pokial to este nie je moc kriticke.
Brzdy som checkol (teda az na prasatka pod bubnami, tie som sa nepozeral), nic podozrive som nevidel, ale to nie je asi moc relevantne. Ake su moznosti kontroly brzd, vedenia, ci mi unika kvapal. ?
Dalsie podozrenie mam na spojkovy valec, tam je to okolo cele zasr*te...moze to byt odtial ? Mam teraz tvrdsiu spojku (pritlacak Felda 1.6), tak sa bojim, ze sa to tam moze este zhorsit...
Dik za nazory,,pozriem aj literaturu co na to vravi, ale budem rad aj za vase postrehy.
Extreme Tyres