skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Geometria
12:46:14
09.12.2005
09.12.2005

Dušan
no on mi rikal ze to nema cenu delat ze to stejne nepoznam. Ale jä mam zadni napravu z jinyho auta 

12:39:52
09.12.2005
09.12.2005

boomboom
-> Gryzly: OK.. diki..moc za rady.. skoda ze som ich nevymenil ked som mal tie napravy dole..Ale nevadi..clovek sa uci na vlastnych chybach... Dufam ze to pojde povolit 

11:46:30
09.12.2005
09.12.2005

Labros
-> Gryzly: Labrosovi, Jiřík by tě opravil 
-> Dušan: Dá se udělat, i když jsem se na to nakonec vysral. Ono sice to vypadá jako že šikmým ramenem nejde hýbat ve vodorovné rovině, ale pněvadž je přes silenblok tak o nějakej ten stupeň se vyhnout dá a o to jde.

-> Dušan: Dá se udělat, i když jsem se na to nakonec vysral. Ono sice to vypadá jako že šikmým ramenem nejde hýbat ve vodorovné rovině, ale pněvadž je přes silenblok tak o nějakej ten stupeň se vyhnout dá a o to jde.
11:42:12
09.12.2005
09.12.2005

Gryzly
-> Dušan: řekli to i mě i Labrosovy.
-> boomboom: zvedneš auto, sundáš kolo, (zadní) vemeš si 19tku klíč a pořádnou trubku na něj. zaspodu jak je podélný rameno jsu dva šrouby a zajištěný jsou čtvercovým plechem. plech narovnej a povol ty dva šrouby(nebo matky?) pak zaber a zvedni polosu za buben. mělo by to jít vyndat z podélnýho ramene. a pak tam kde byla ta nohavice uvidíš tu hliníkovou kostku.
-> boomboom: zvedneš auto, sundáš kolo, (zadní) vemeš si 19tku klíč a pořádnou trubku na něj. zaspodu jak je podélný rameno jsu dva šrouby a zajištěný jsou čtvercovým plechem. plech narovnej a povol ty dva šrouby(nebo matky?) pak zaber a zvedni polosu za buben. mělo by to jít vyndat z podélnýho ramene. a pak tam kde byla ta nohavice uvidíš tu hliníkovou kostku.
11:23:51
09.12.2005
09.12.2005

Dušan
me zase rekl borec v servise ze se na zadni vlecne naprave neda udelat geometrie tak jsem na neco cumel jestli je normalni, na co by tam ty kostky asi byli

10:52:25
09.12.2005
09.12.2005

boomboom
Hmm..takze tu prednu napravu mi mozu spravit aj bez vymenenich pruzin..vsak? To nezalezi na tom ci je to vysoko alebo nizko..Hm? Nevim co vymyslal.. Ale inac ak mam naozaj vydrate tie puzdra v riadeni tak ako sa to prejavi? V plavani? Ja mam pocit ze to riadenie je celkom presne..Ale plave to..to je pravda..pri vyssich rychlostiach... A ktej zadnej naprave teraz..co musim vlastne rozobrat aby som sa dostal k tym kockam??
20:30:44
08.12.2005
08.12.2005

minno
-> boomboom: s tou zadnou napravou je to pravda. ja som bol tiez nedavno na geometrii a bol som v servise, kde skodovky inac nerobia (dohodol mi to kamarat), ale sef bol kedysi skodovkar, tak mi to zrobil. ale predtym ako som tam vobec len prisiel sa ma pytal na kocky v zadnej naprave.
keby som ich nemal menene tak amen tma
keby som ich nemal menene tak amen tma

19:35:31
08.12.2005
08.12.2005

PeterP136
Ak si to nepoplietol, tak je popleta potom mechanik:
Tyc riadenia ide vzdy rovno kym nie je naozaj vydrate puzdro v riadeni, takze mechanik zamenil pricinu s nasledkom. Tyc riadenia je napojena cez gulove "lozisko" na tycky ku gulovym capom. Az tieto tycky idu sikmo, ale to idu aj pri preperovani a su na to stavane.
Na zadnej naprave byva naozaj problem spravit geometriu, lebo je spoj ramena a poloosi (pri kyvke) zacementovany rozozratou hlinikovou kockou. Takze to obvykle nebyva len geometira ale aj vymena tychto kociek a fura prace. Ale rozoberat poolosi na to netreba.
Tyc riadenia ide vzdy rovno kym nie je naozaj vydrate puzdro v riadeni, takze mechanik zamenil pricinu s nasledkom. Tyc riadenia je napojena cez gulove "lozisko" na tycky ku gulovym capom. Az tieto tycky idu sikmo, ale to idu aj pri preperovani a su na to stavane.
Na zadnej naprave byva naozaj problem spravit geometriu, lebo je spoj ramena a poloosi (pri kyvke) zacementovany rozozratou hlinikovou kockou. Takze to obvykle nebyva len geometira ale aj vymena tychto kociek a fura prace. Ale rozoberat poolosi na to netreba.
12:46:54
08.12.2005
08.12.2005

boomboom
Dnes som bol v servise a chcel som aby mi urobili komplet geometriu na oboch napravach..Auto mam znizene o 1,5zavitu na vsetkych pruzinach..Automechanik mi povedal ze ten predok je dost nizko a ze tie tycky riadenia nejdu rovno ale mierne dohora a ze to sposobuje vydratie vnutornych puzdier riadenia..a preto mi to vraj plave..Takze si tam mam dat nove pruziny alebo aspon vyssie..A na zadnej naprave mi geometriu urobit nemozu pretoze su tam povodne kocky ktore by nesli rozhybat..A ze kebyze ich chcem vymenit tak treba rozobrat poloosi..To sa mi nejako nezda.. Co vy na to?