-> Tuner#2: Ospravedlnujem sa, nie napravnice ale mostu. Trepem blbosti. To musi byt tou neskorou hodinou. Takze mi sice hnily ale vystuzeny most ostane na aute, hmm, teraz mam z toho zmiesane pocity .
Inac vy sa mate, ked som zhanal niekoho kto by mi v sobotu obvaril napravnicu tak nula bodov. A ked som napravy nechal varit bez dozoru dopadlo to tak ako dopadlo, ani fotky sem radsej nikdy nedam, lebo je to skor smutne nez na zasmiatie.
21:13:20 13.02.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> PeterP136: Jak se může vytrhnout stabík aj s kůsikom nápravnice!? Co je to za blbost? Buď se Ti urve z mostu karosérie a nebo ze spodního ramene, ale nikdy ne z nápravnice. Vždyť k ní není přidělaný.
07:03:03 13.02.2006
Fén
Do tavného svařování patří vše kde vzniká svar tavením svařovaného a přídavného materiálu. Patří sem OAW, MIG, MAG, TIG, MMA, SAW, EBW, EBW-HV, LBW, TW, ESW.
Pak je ještě svařování tlakem. To je svařování bez přídavného materiálu kde se materiál zahřeje na teplotu, při kterém je kov tvárný a spojí se za pomocí působením tlaku. Patří sem RSW, RSEW, USW, FRW.
Jinak důvod proč nedoporučuji svařovat autogenem je ten, že než materiál v místě svařování dosáhne teplotu tavení, tak se prohřeje celá nápravnice a vzniká kroucení.
22:57:10 12.02.2006
PeterP136
Mozno je lepsie "vytunit" napravnicu, tak ako ju mam ja :). Teda potom co sa na jednej strane vytrhol uchyt stabiku aj s kusiskom napravnice tak mi tam navarili asi 5mm "plechy" takze mam vlasten stabik podlozeny a viac priestoru na znizovanie. Skoda len ze je to na naprave co je na aute a nie na tej opieskovanej. Teda skoda, nie to ze tam bol vytrhnuty stabik, ale ze na tej opieskovanej nemam tie navarky :).
ja nejsem svarec.. ja si pod tim predstavuju autogen.. ono pod tim muze byt v podstate asi cokoliv nebot ja nevim jak varit jinak nez tavit -) ale jak rikam nejsem svarec, ale napravnice ovarena COckem a napravnice ktera je po obvodu roztavena autogenem vypada podle me daleko lip a budi ve me dojem pevnejsiho svaru.. ale rad se necham presvedcit o opaku
17:48:59 12.02.2006
Fén
-> Saky: Co u tebe znamená "provedením svarů tavným způsobem"?
17:02:43 12.02.2006
Saky
Fann a proc ne kdyz je to tam primo napsano?
13:35:52 10.02.2006
Milos
-> Tuner#2: no jo, budu kontrolovat, mam tam tex bobku vice
12:19:35 10.02.2006
-> Milos: Asi tři milimetry. Vzhledem k tomu, že ale nápravnice má pro řízení vybrání, tak se sériovýma pružinama by nebyl problém, ale se Sakyho 250 s uřízlým mrtvým závitem se tyč řízení dostane až nad to vybrání a je to tam fakt na milimetry i bez bodování. pořád jsem si divil proč ten bod je bez barvy a až když jsem vyndal nápravu z auta, tak jsem se tohodle jevu všimnul (tyč mám na černo na ní to vidět moc nebylo)
11:59:25 10.02.2006
Milos
-> Tuner#2: jaky mas ten bobek probuh velikej ?
11:55:24 10.02.2006
TomasB
je zaujimave ked sa pani skodovkary dohaduju
11:52:25 10.02.2006
Fén
-> Saky: Autogenem bych to teda rozhodně nedělal.
11:18:29 10.02.2006
-> Saky: Když autogen nemáš a ani nikoho v tu chvíli když to bylo opískovaný, tak jsi rád za COčko a dělal mě to švagr, který je klempíř a vařit umí. Navíc co jsem koukal, tak "bobky" tam má většina lidí co to mají vyztužené a není problém ten jeden co vadí zbrousit aby nevadil
11:07:58 10.02.2006
Saky
no kdybys to delal tak jak je to popsano v upravach tak bys to nemusel resit-)
tam je napsano ze se to vari tavnym zpusobem autogenem pak ti zadny bobky nepribydou..-)
10:51:52 10.02.2006
Až budete vyztužovat přední nápravu dle L/A, tak bacha na vyztužování nápravnice. Mám jí pobodovanou po celém obvodu a v oblasti, kde je tyč řízení mě při plném rejdu tyč narážela do nápravnice - respektive do jednoho bodu (bobku). Je to sice drobnost, ale pokud máte auto snížené, tak tam moc místa není a když tam je ještě návarek, tak může být problém.