Nova spojka - stara kaput

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 12.02.2006 do 21.02.2006, založil/a PeterP136
řadit dle data
21:10:21
21.02.2006
Gryzly
-> Magiver: Co se dá na setrváku zničit? vždyt je to kus železa a věnec
16:17:01
16.02.2006
Magiver
Taky přidám trošku do mlýna...
Když jsem byl ještě malý a jezdili jsme s našima na výlety, tak jednou někde v Beskydech jedeme s naší S120LS do kopce a najednou rána... a ... a už to nejelo. Později v servisu při sudání motoru zjistili, že se rozlétla ta talířová pružina spojky a jak se ještě vesele točila, zničila vše co mohla...8 včetně setrváku...
23:22:54
13.02.2006
Mishoooo
-> PeterP136: kvalita druhovyroby je az neuveritelna... mne menili spojku aj lozisko a po cca tyzdni jazdenia zacalo fungl nove lozisko pistat... (spojka bola nastavena spravne) nastastie som zvladol prist k mechanikovy a ten nechapal... ked ho vybral tak sme ho prezerali... bolo uuuplne suche a to malo byt zapuzdrene bezudrzbove8
dal tam nove... pre istotu premazal a odvtedy klud4
19:52:48
13.02.2006
PeterP136
Vam to aspon pistalo a hlavne to pistat zacalo, lenze u mna to hrkotalo uz od vymeny a hrkotalo to aj pred vymenou. CO presne hrkotalo netusim, ale po vymene vsetkeho uvedeneho to prestalo.
19:26:55
13.02.2006
Martin
Také se mi to už stalo. Jednou u kamaráda, který měl ještě pružinový přítlačák a nějaký inteligent tam dal ložisko na talířovou pružinu, čímž prakticky ložisko ubrousilo ty packy přítlačáku.
Podruhé to bylo u mého auta, na potvoru cca měsíc poté, co byl motor venku. Najednou při vyšlápnutí spojky se ozýval něpěkný zvuk od převodovky a spojkový pedál dostával při rozjezdu rázy.

Po sundání motoru se na mě vysypaly kuličky ložiska a ložisko vypadalo následovně...
zvětšit Nova spojka - stara kaput - obrázek od Martin vložen 13.02.2006 19:26:55
19:14:36
13.02.2006
Tom.t - malej ale vychcanej překupníček
No kluci podobná zkušenost ale né mojí vinou - minulé léto mě ukradli z před baráku moji 105-tku a když jsem ji rozmlácenou dotáhnul z dálnice domu a začal jí skládat tak kromě jiného spojka v hajzlu - při vyšlápnutí takové šuštení a drhnutí - tak jsem to rozdělal - ložisko ala rolničky, vypínací páčky témer odfrezované, spálená lamela a poškozená dosedací plocha na setrvačníku...,venec setrvačníku taky v pytli protože startér jel celý čas s motorem. Jinak musím říct že před tím byla spojka uplně v klidu a bez problemu a tohle byl vysledek jízdy zloděju, kterým bych nejradši urazil palici. Vyřešil jsem to výmenou za spojku o pruměru 190mm s talířovou pružinou, ložisko samozřejme nové. Ale tahle oprava byla vzhledem k rozsahu poškození auta jen drobností. Ale k te spojce -nepodcenujte včasnou výmenu už "načatého" ložiska, protože jeho zadrhnutí pak muže spusobit daleko vetsi skody. Tímto zdravím POLICII SLOVENSKE REPUBLIKY, ktera jako vzdycky udelala maximum co mohla, teda nic.
13:26:31
13.02.2006
pajavlk
kámošoj se taky zadřelo ale s*al na to a jel dál pak prej rána jako prase a po demontáží se zjistilo že je na dvou místech prostřelenej blok převodovky od kuliček a celej věnec setrvačníku rozšmelcovanej od kuliček 1 takže nedoporučuju s pískajícím ložiskem jezdit 4
13:14:46
13.02.2006
Morda
-> Gryzly: tak mne to tak pistalo,az to nakonec skoncilo rozletenim loziskom a zlomenim pritlacakom
23:32:33
12.02.2006
Gryzly
sem jednou menil spojku na autě které při zmáčknutí spojky strašně pískalo jako když se něco zadírá. Ložisko bylo celý zatuhlý a netočilo se a odíralo konce té pružiny. byla jetá tak do pulky, a celá opálená do ruznych barev.
22:53:13
12.02.2006
DOOlittle
no ja mam spojku z 1.6ky a tiez celkom posilovna na lytko...
22:47:55
12.02.2006
PeterP136
Mam v skodivke vymenenu spojku. Teda lozisko, lamelu, pritlacak a este ten pliesok co dole drzi vypinaciu paku.
Lamela by este takych 50tkm vydrzala (mala 60tkm), dosadacia plocha na pritlacaku (asi 120tkm) mala este skosenie na okraji, takze opotrebenie neznatelne.
Dovod vymeny bol vsak nanajvys akutny. Skoda ze nemam fotak a mobilom to nie je ono.
Ale tie "listove pruziny" bol okrem troch nadherne odpilene vypinacim loziskom. Tri zvysne by uz tiez dlho neprezili, napilene konce sa dali ohnut v prstoch.
Ked som si obzeral vypinacie lozisko (s plochou dosadacou plochou, teda klasika 120) tak z neho vypadol zvysok poslednej gulicky co v nom ostal.
Zaujimave ze sa tento problem nedal diagnostikovat aj ked som na tom aute 55tkm najazdil sam. Prd 60tkm sa menila lamela a preventivne lozisko, lebo vzadu nieco hrkotalo. To sirokej vypinacej paky napchali cez zaistovaci drot 120ckove lozisko a nasadili novu lamelu. Hrkotalo to aj nadalej. Hrkotalo to vlastne furt, az teraz po vymene to uz nehrkoce. Je tam teraz vypinacie lozisko z favorita, pritlacak sachs. Akurat si neviem zvyknut, ze ten sachs je nejaky tuhsi nez to co tam bolo predtym. Predtym isla spojka lahsie, teraz ma nejaky prilis velky odpor.
Preco to vlastne pisem? To len tak aby rec nestala a ci sa nieco podobne neprihodilo aj niekomu inemu.
A este aby som nezabudol, tak domcek vypinacieho loziska bol loziskom zbruseny asi tak na 0,5mm hrubku.
Extreme Tyres