skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
vibrace
21:45:52
14.04.2006
14.04.2006

Marra - zrušená registrace
vyvážit je hezká věc ale popřemýšlej..pokud vyvážíš bouchlý disk, tak na vyvažovačce se bude jevit o.k., ale jakmile to dáš na auto, což se točí pod tlakem, tak se ta boule projeví....
17:38:22
29.03.2006
29.03.2006

Labros
Já bych na prvním místě zkusil to co navrhuje black.john
15:35:37
29.03.2006
29.03.2006

Syny
-> Engi: Nebo mozna stabilizator... Je OK? Nebo jsou v haji silentbloky pod motorem a prevodovkou... Mozna...
15:05:16
29.03.2006
29.03.2006

Engi
-> black.john: jj byl jsem primo na STK, zajel jsem na ten merak predni napravou a pak s tim uz jen lomcovali a kontrolovali vule
-> Syny: brzdy byly kompletne vcetne kotoucu delany na podzim (ferodo) - delalo to i predtim
uz me napada jen nejakej bouchlej disk, sice treba sel vyvazit,ale po zatizeni cert vi....
-> Syny: brzdy byly kompletne vcetne kotoucu delany na podzim (ferodo) - delalo to i predtim
uz me napada jen nejakej bouchlej disk, sice treba sel vyvazit,ale po zatizeni cert vi....
14:21:33
29.03.2006
29.03.2006

Syny
Koukals na kotouce. Jednomu znamimu se povedlo ze je mel skrivany a za urcite rychlosti mu skrtaly o desticky a vybroval volant. Nebo to sou krivy gumy - ale to je napravdepodobne vzhledem k tomu co pises...
13:35:00
29.03.2006
29.03.2006

black.john
Motor asi produkuje vibrace, ale že by to bylo cítit i ve volantu?
A cos testoval na nápravě? Vůle?
A cos testoval na nápravě? Vůle?
13:31:13
29.03.2006
29.03.2006

Engi
-> black.john: je to fa 93BMM - prehodit kola jsem nezkousel pravda - zezacatku to delalo bez vibraci volantu ted uz vibruje i volant , nebo driv to bylo neznatelny
-> Johny Death: klika ani setrvak nikdy z auta nebyla venku, je to origo tak jak to vyjelo z fabriky :)
-> Johny Death: klika ani setrvak nikdy z auta nebyla venku, je to origo tak jak to vyjelo z fabriky :)
13:16:33
29.03.2006
29.03.2006

Johny Death
Otázka je jestli nebyla vydělaná klika z motoru. jestli ti to nerezonuje od motoru. Jestli byl zhozenej setrvák tak jestli není pootočenej. a tím nevyvážená klika která v určitejch otáčkách protě začne rezonovat.
13:07:51
29.03.2006
29.03.2006

black.john
A zkoušel si prohodit přední kola dozadu? Vibrace jdou zepředu? Mimochodem, týká se to Fa BMM?
11:13:10
29.03.2006
29.03.2006

Engi
Problem:
pri urcityvch rychlostech se auto rozvibruje (70,85-95,110..), ted uz to jde i do volantu
Co jsem nechal zkontrolovat:
test tlumicu - OK
test predni napravy - OK
vyvazeni kol (letni, pote I zimni) - OK
Hystorie:
leto - matador MP12 (na konci zivotnosti) - auto nevibrovalo
zima - debica frigo (nove) - auto nevibrovalo - nebo si to nepamatuju,ale nic jsem neresil
leto - rosava BC-11 (nove) - auto zacalo vibrovat
nyni - debica frigo - auto vibruje
Co me napada:
- pneu , nova letni zmetek uz od zacatku, zimni zacala vibtrovat diky spatnemu uskladneni,ale nikdy predtim, kdyz jsem na jinych autech takhle pneu skladoval tak se nic takoveho nestalo
- disky kol - diky nasim silnicim jsou proste bouchly - ale to by snad neslo vyvazit, nebo se mylim ?
Tak a ted babo rad - resp. panove radte :), uz jsem z toho fakt nestastnej - posledni vec , ktera me napada, sehnat nekoho z okoli HK, jestli by nemel druhou sadu kol se zarucene dobrymi pneu na testovaci jizdu, nebo nechat obout jine disky (sehnal jsem alu) otestovat a pokud bude I tak vibrovat omlatit ty pneu prodejci (v mem pripade super/hyper mega market) o hlavu - jeste jsou "v zaruce"
Co byste delali na mem miste ?
Nenasel by se eventuelne nekdo z okoli HK s druhou sadou kol s rozteci 4*100 (favo/fel) ?
pri urcityvch rychlostech se auto rozvibruje (70,85-95,110..), ted uz to jde i do volantu
Co jsem nechal zkontrolovat:
test tlumicu - OK
test predni napravy - OK
vyvazeni kol (letni, pote I zimni) - OK
Hystorie:
leto - matador MP12 (na konci zivotnosti) - auto nevibrovalo
zima - debica frigo (nove) - auto nevibrovalo - nebo si to nepamatuju,ale nic jsem neresil
leto - rosava BC-11 (nove) - auto zacalo vibrovat
nyni - debica frigo - auto vibruje
Co me napada:
- pneu , nova letni zmetek uz od zacatku, zimni zacala vibtrovat diky spatnemu uskladneni,ale nikdy predtim, kdyz jsem na jinych autech takhle pneu skladoval tak se nic takoveho nestalo
- disky kol - diky nasim silnicim jsou proste bouchly - ale to by snad neslo vyvazit, nebo se mylim ?
Tak a ted babo rad - resp. panove radte :), uz jsem z toho fakt nestastnej - posledni vec , ktera me napada, sehnat nekoho z okoli HK, jestli by nemel druhou sadu kol se zarucene dobrymi pneu na testovaci jizdu, nebo nechat obout jine disky (sehnal jsem alu) otestovat a pokud bude I tak vibrovat omlatit ty pneu prodejci (v mem pripade super/hyper mega market) o hlavu - jeste jsou "v zaruce"
Co byste delali na mem miste ?
Nenasel by se eventuelne nekdo z okoli HK s druhou sadou kol s rozteci 4*100 (favo/fel) ?