převařáky?

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 02.04.2006 do 03.04.2006, založil/a petřík
řadit dle data
18:00:10
03.04.2006
petřík
-> Matsoft: spíš mě to jen tak zajímá, zatím nic nescháním.
-> Luky: tak mám na mysli možnost 2- odvrtat a posunout.
00:37:27
03.04.2006
Luky - zrušená registrace
Prolisy a převařáky jsou opravdu dvě rozdílné věci, nicméně se šířkou ráfku to nemám nic společného, jde jen o způsob výroby (úpravy originálního):
1) Prolisy - myslím že byly jen 14" - prolisovaly se pod lisem ve speciální matrici (myslím že to dělal Metalex) aniž by se střed z ráfku vynadal, prostě se to jen promáčklo

2) Převařáky - střed se z ráfku odvrtá a posune, nebo se na něm límec otočí. Nejspíš je potřeba nějaký přípravek, aby to pak neházelo, ale řekl bych že by to šlo udělat i bez toho. Místo škodováckého límce je možno dát na střed nějaký jiný stejného průměru (slyšel jsm něco o žigulu)

3) Rozšíření ráfku (na to se tu neptáš, ale jen tak pro pořádek) - kolo se upíchne do soustruhu, odřízne se límec, navaří se tam kus páskoviny nebo jiného ráfku a pak se na to navaří zase ten límec zpátky → širší ráfek (o šířku toho vevařeného kusu)
22:48:03
02.04.2006
Matsoft
Kamos je delal, ale je to piplacka. Spis si myslel, ze sirka disku zustane stejna, ale posune se stred.

Mas zajem nebo co?
21:13:54
02.04.2006
petřík
dělali jste je někdo doma? (pletou se mi pojmy převařáky a prolisovaný) takže já mám na mysli ty co šířka disku zůstane stejná ale zvětší se límec.
jak jste to dělali? měli jste nějaký přípravek aby to neházelo? nabo jak?
díky
Extreme Tyres