a takto som to prevaral, vnutornu stranu "ucha" som nadvihol o 7 mm (duri o 10 mm, tusim) vlozit plech ( vybruseny aby sa zmestil do tej medzery 7 mm), a zavarit, snad je to jasne....dolezite je zachovat tu os, tak aby z vrchu tych 32 stupnov zostalo zachovanych.
no a co sa tyka pruzin, tak ja mam vleckove skratene na 360 (tusim) mm a kyvkove misky...kombinaciu s vleckovymi miskami som neskusal, lebo take nemam.
roznymi dlzkami pruzin sa da laborovat do nekonecna. skracovanie je v pohode, autogenom nahriat koniec (poslednu 1/4zavitu) a zarovnat posledny zavit.
keby nieco, taks a spytaj :) maj sa.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
duriq, chooki...
19:48:30
17.04.2006
17.04.2006

chooki
19:39:13
17.04.2006
17.04.2006

chooki
takze takto to vyzera origo :
12:59:00
16.04.2006
16.04.2006

sep
-> Gryzly: :kdyby někdo chtěl,mám tohle udělátko tuším 15mm silné,z duralu,i s osazením...
12:05:21
16.04.2006
16.04.2006

Gryzly
-> Jindra: Eště je možnost ta, že by tam dal rapidácky pružiny a mezi přírubu poloosy a poloosu by dal kovový kroužek který my mu jako posunul to poloosu víc do převodovky. měl by bejt tak 1-2 cm silný. Tak aby při plném propružení měli ty kameny v tom domku ještě místo.
20:22:15
13.04.2006
13.04.2006

DuriQ
Jindra: odpisal som ti 
lubor: mno mam to uz skoro rok takto upravene ja aj niekolky iny a zatial sme problem nikto nemal...
musim uznat ze po tom roku som trochu experimetoval s upravami tych priecok mno takze po tom roku mozem napisat klady a zapory...
klady: nesu brutalne acka pri brutalnom znizeni ale acka tam stale su
ale je to v pohode...
auto ma nizsie tazisko a nakolko je nizsie, mno a vizualny efekt ten je nazaplatitelny
zapory: uz druhy krat som praskol nadrz kvoli tomu ze to mam tak nizko, chce to suc plech na nadrz
cap co prechadza cez silenblok sikmeho ramena nejde priamo ale je vyoseny kvoli prevareniu samozrejme... ale drzi to zatial
mno a co sa tyka prevarenia da sa to prevarit viacerymy sposobmi ale mne sa osvedcil zatial jeden a to ten pociatocny... pri jednom extremnom prevareni mi roztrhlo drziaky prevodovky...
riesenie je prerobit drziak silenbloku (aj zo silenblokom) na seriovu priecku prevodovky pod pozadovany uhol pri ktorom by cap prechadzal priamo bez vyosenia... ale to je zasah do sikmeho ramena celkom husty podla mna ale aj tak si to planujem vyskusat
a nazor niektorych si rad vprecitam ... 
ja sa otvorenej diskusii nebranim
a ocakavam zase vlnu kritiky a pohrdania ale co uz 

lubor: mno mam to uz skoro rok takto upravene ja aj niekolky iny a zatial sme problem nikto nemal...
musim uznat ze po tom roku som trochu experimetoval s upravami tych priecok mno takze po tom roku mozem napisat klady a zapory...
klady: nesu brutalne acka pri brutalnom znizeni ale acka tam stale su
ale je to v pohode...auto ma nizsie tazisko a nakolko je nizsie, mno a vizualny efekt ten je nazaplatitelny

zapory: uz druhy krat som praskol nadrz kvoli tomu ze to mam tak nizko, chce to suc plech na nadrz

cap co prechadza cez silenblok sikmeho ramena nejde priamo ale je vyoseny kvoli prevareniu samozrejme... ale drzi to zatial

mno a co sa tyka prevarenia da sa to prevarit viacerymy sposobmi ale mne sa osvedcil zatial jeden a to ten pociatocny... pri jednom extremnom prevareni mi roztrhlo drziaky prevodovky...
riesenie je prerobit drziak silenbloku (aj zo silenblokom) na seriovu priecku prevodovky pod pozadovany uhol pri ktorom by cap prechadzal priamo bez vyosenia... ale to je zasah do sikmeho ramena celkom husty podla mna ale aj tak si to planujem vyskusat
a nazor niektorych si rad vprecitam ... 
ja sa otvorenej diskusii nebranim
a ocakavam zase vlnu kritiky a pohrdania ale co uz 
08:28:41
13.04.2006
13.04.2006

Jindra
Tak OK, no ja napisu mail, ty kyvkovy domecky mu reknu.
J.
J.
13:55:04
12.04.2006
12.04.2006

Labros
-> TUNER: Myslí prstýnky, můžeš jim říkat taky kameny.
-> Jindra: Jaký má domečky pružin? Ať dá teda kyvkový domečky i pružiny.
-> Jindra: Jaký má domečky pružin? Ať dá teda kyvkový domečky i pružiny.
13:51:46
12.04.2006
12.04.2006

TUNER
-> Jindra: Na nápravě z rapida nejsou kameny....

13:47:40
12.04.2006
12.04.2006

lubor
Já myslím,že jim spíš měl napsat mail;o).Jinak ale v klidu-pokud to chce dělat,tak ať mu k tomu dají komentář ti,co to vymysleli a realizovali.Všechno ostatní je teorie a dohady o funkčnosti-nefunkčnosti,s
myslu-nesmyslu.Pokud jim to funguje,a jezdí-tak není přece důvod se tady hádat-sami nejlíp dotyční ví,jestli to za to stálo a nebo ne.
13:34:43
12.04.2006
12.04.2006

Mishoooo
-> DOOlittle: -> Jindra: zarodok tretej svetovej... apokalypsa na obzore

13:02:03
12.04.2006
12.04.2006

DOOlittle
-> Jindra: to som zvedavy na tie reakcie

09:32:15
12.04.2006
12.04.2006

Jindra
Ahoj,
kamarad ma S 100 a ma tam zastavenou zadni napravu z rapida a ma problem z Ackama. Kdyz da dlouhy rapidacky pruziny, tak na zpatecku vyskakujou kameny a kdyz da kratky ze 120, tak ma mirny acka. Proto chcu, abyste me popsali polopaticky jak posouvate tu napravu, nebo jak to prevarujete, co prevarujete a jestli byste me to nenakreslili. Ja mu to ukazu, co nebude vedet, tak se zeptam a zase se mu to reknu a pak uz to bude krasny.
Diky moc Jindra
kamarad ma S 100 a ma tam zastavenou zadni napravu z rapida a ma problem z Ackama. Kdyz da dlouhy rapidacky pruziny, tak na zpatecku vyskakujou kameny a kdyz da kratky ze 120, tak ma mirny acka. Proto chcu, abyste me popsali polopaticky jak posouvate tu napravu, nebo jak to prevarujete, co prevarujete a jestli byste me to nenakreslili. Ja mu to ukazu, co nebude vedet, tak se zeptam a zase se mu to reknu a pak uz to bude krasny.
Diky moc Jindra