Geometrie-vlečka

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 01.07.2006 do 01.08.2006, založil/a lubor
řadit dle data
18:53:13
01.08.2006
ondie
..teď sem na chvíly nevěděl jestli řešíte slečny,kostky,nebo slečny kostky..
18:13:13
01.08.2006
Vojtik
Když mám hliníkovou, tak ji celou zabalim do vazelíny, jinak s tim za rok nikdo nehne, plastový mažu jen dovnitř kolem šroubu.Už sem to dělal na pár autech a problém nebyl, když se dá origo novej šroub s jemnym závitem a pořádně stáhne, tak se to ani nehne, mám to vyzkoušený.
10:01:56
01.08.2006
Labros
-> Vojtik: To jsi namazal i tu novou kostku? Nelítá slečně trochu geometrie? 1
06:51:32
01.08.2006
Vojtik
Když máš autogen, tak je hej.To potom tu kostku nemusíš odvrtávat, ale zahřeješ ji autogenem a ona vykápne
16:13:19
31.07.2006
DuriQ
Vojtik: mno mne nepomohla ani 2m 3 a strucymu sa podarilo ten srob utrhnut 3 takze je lepsie to troxu nahriat autogenom 1 ako to potom dako odvrtavat a kadeco ..
09:47:33
31.07.2006
Vojtik
Podle mě je vyměňování ramen kvůli geometrii zbytečné.Já sem u škodárny mé slečny kostky odvrtal, vymlátil ven, vyříznul šroub, obrousil, natřel vazelínou, novou kostku, novej šroub, všechno namazal, složil a jel sem na geometrii, za den nebylo co dělat. Taky sem učinil objev, že šrouby které spojujou vzpěrné rameno s vlečným ( podélné se šikmým) nejsou zarezlé v závitu, ale v té příložce pod ramenem a v těch trubičkách, kterejma prochází, proto s nim nejde otočit, ale metrová páka tuto problematiku s přehledem pořešila
13:15:47
24.07.2006
DuriQ
nemate niekto nakres toho pripravku na nastavenie suososti ? docela by mi to bodlo 1
10:19:47
24.07.2006
Labros
-> Sparco: Zadek lítá při vjetí na díru na každý úhlový nápravě, nejlepší co se s tím dá udělat je dát nový tlumiče...
18:34:19
21.07.2006
Sparco
Zrovna dneska jsem byl na geometrii. Zadek my drobet lítá při větí na díru, tak jsem si řek, že by to chtělo seštelovat a je to tak jak píšete. Celá zadní ramena včetně všech šroubů a kostky musí být nové. Jinak s tím nehne. A to je to známej. No a na předku zjistil kulový čepy a svislý čepy. Na zadku taky drobet vůle na kamenech. Takže nová ramena navařit výztuhy, na předku také a jsem na 5000,- bez práce. To nemluvím o tlumičích a pružinách. Na www.tcr.cz mají pěkné stavitelné tlumiče za 8000,- Takže už to raději dál počítat nebudu. 1
12:00:24
11.07.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Montér: Stejnou vzdálenost od konce podélného ke spoji s šíkmým ramenem. Problém je ten, že ale podélné nemusí být v kasli v tom nosníku uchycena souměrně a tím pádem, když je složíš obě strany stejně, tak Ti to může dělat 4 stopy. Když to bude málo, tak to asi ani nepoznáš. Pokud nemáš ty body od kterých se to měří, tak jedině se cytit podle jiných stálých míst a nějak to rozměřit, ale to bude pakárna a nikdo se Ti s tím dělat nebude.
09:44:28
11.07.2006
petr s
-> Montér: Na laseru se to neměří podle děr ale podle pstavení kol
11:56:44
10.07.2006
Montér
-> Tuner#2: A jak to myslis s tim na obouch stranach stejně? Ja tam nemám ani jednu tu díru, tak nevim jestli to pude...i když ne lejzru by to mělo jít i bez nich snad, ne? 8
15:32:07
03.07.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> lubor: No pokud budeš mít komplet všechno nové tak jako já, tak s tím hejbat jde. Sice blbě ale jde a musíš mít zachovalou kasli, kde jsou dole v prahu ty seřizovací díry. Je to až za tou trubkou pro hever je ze spoda prahu. Já bohužel mám jednu díky vaření "zničenou" a tak jsem udělal ramena na každý straně stejně, pak jsme udělali sbíhavost a bylo a je to v pohodě.

Správně by se napřed měla udělat souosost tím přípravkem právě ze zmiňované díry v prahu na střed hřídele zadního kola a pak teprve ladit sbíhavost, ale je fakt, že pokud nemáš známého na laseru tak Ti to dnes udělá málokdo a navíc musíš mít jak jsem psal neporušený práh.
11:48:50
03.07.2006
Labros
-> lubor: "aby mě někdo na geometrii nelakoval,že to nejde" - mě přesně takhle jinak dobrej mechanik lakoval. Ono to jde, díky uložení šikmejch ramen v gumě s nima jde štelovat. Já už se na to potom vykašlal a je to v pohodě, auto jede rovně a gumy se nesjížděj.
16:55:09
02.07.2006
Skoda RBK - zrušená registrace
no a ešte vystužiť, som zabudol napisať
16:53:43
02.07.2006
lubor: ja mam vlečku úplne rozobratú a idem meniť pravdepodobne všetko, pozdĺžne rameno je nové.
09:20:43
02.07.2006
lubor
-->Skoda RBK:pokud ale tu nápravu nerozebereš a nevyměníš nejlépe všechny díly za pokud možno nové-tak je seřizení geometrie po 20 letech provozu zhola nemožné.Nepohneš tam prostě ničím(to nemluvím ani primárně o spoji ramen;o)-zajímá nás ale zvláště ta původně hliníková kostka,která je tak zoxidovaná,že ji nelze skoro ani vyrazit při rozborce z ramene-čili nejlépe vyměnit celé rameno,vyztužit a dát kostku novou(plastovou),plus všechny šrouby nové.
Pak tam lze s něčím"hýbat"-ji nak to možné není,to bych se vsadil o cokoliv.
08:18:39
02.07.2006
petr s
-> Skoda RBK: Je to ta hliníková nebo plastová kostka která je v podélném rameni
23:23:48
01.07.2006
ja budem čoskoro riešiť rovnaký problém a tiež nemám s vlečkami skúsenosti, možno vám budem pripadať ako blb ale čo je tá ,,kostka´´ bolo by možné aj photo?
16:29:01
01.07.2006
petr s
-> lubor: Musíš rozhýbat kostku a seřizuje se to tak jak píšeš souosost a potom sbíhavost
14:11:12
01.07.2006
lubor
Prosím někoho opravdu znalého této problematiky o radu(už jsem si tady našel související témata,ale tam nebylo skoro nic).
Chci vědět, čím se na zrepasované zadní nápravě ,která je už nainstalovaná v autě-nastavuje souosost(pravděpodobně),a případně sbíhavost(to ale nevím jistě,jestli nepíšu blud).
Jedná se o to,že při demontáži a zpětné montáži jsem nabyl dojmu,že vše je tam"natvrdo"(ko stka, příložka,šrouby spoje ramen jdou až do konce závitu v šikmém rameni tj. cca 14 mm)--čím se tam tedy hýbe,aby se cokoliv změnilo,a přitom to neohrozilo pevnost toho spoje???

Ptám se proto,že tyto informace už pomalu vymizely s počtem ubývajících vozů s vlečnou nápravou z myslí automechaniků-tak aby mě někdo na geometrii nelakoval,že to nejde a podobně.
Zatím jsem vždy-před repasí,absolvoval pouze geometrii přední nápravy-což samozřejmě teď nebude stačit.
Děkuji za názory a rady-především těch,kteří už zmíněnou geometrii zadní nápravy podstoupili.
Extreme Tyres