Prosim o radu a vysvetleni...

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 08.07.2006 do 14.07.2006, založil/a Syny
řadit dle data
23:21:35
14.07.2006
Gryzly
-> Gryzly: a bylo to jako bych brzdil motorem skoro
23:21:10
14.07.2006
Gryzly
-> Labros: podle mě odtoho je ta tyčřka co je v té pružince, pístek se při prošlápnutí opře do pružinky ta se zmáčkne dotkne tyčky a ta potlačí druhý pístek. taky přes pružinku. A brzdí to uplnš na konci. kdysi mi teklo prase a przdil jsem na dvoupístkách jen předkem.
19:56:40
14.07.2006
Syny
-> Labros: Presne jak rikas, ne ze by to brzdilo jak se vsude pise, ale nebrzdi to vubec. Jestli na 1% je to hodne... No my sme se taky malem zabili, skoncili sme v poli, pac sme jeli kilo a pred nama byla kolona, no a on slap na brzdu, zarval ze to nebrzdi a uz to strhaval do pole... Vyhulil sem pak 15 cigar abych se trochu sklidnil9
15:15:50
14.07.2006
Labros
-> COL: nevim možná jsem podlehl chookiho agitaci, ten to tady tvrdil, že se to učili na vysoký, že ty pružinky mají částečně vyvozovat sílu na pístek když v jedný komoře není tlak... nevylučuju že máš opět pravdu...;)
15:12:16
14.07.2006
COL
-> Labros: myslis ty pruzinky z thv, ktere smacknes "mezi prsty"? Ty vraci pistky thv do definovaneho klidoveho stavu a zarucuji tak nejen stalou koncovou polohu, nybrz i moznost doplneni kapaliny z nadrzky. Kdyby by tohle bylo ponechano na zpetnem pusobeni brzd asi by to nedopadlo dobre...
14:59:54
14.07.2006
Labros
-> COL: myslim že jsem to i někde četl, že ty pružinky jsou od toho, od čeho jinýho?
14:47:56
14.07.2006
COL
-> Labros: ty pruzinky ho urcite nenahrazuji. Problem je spis v tom, ze aby brzdil druhy okruh musi se komurka v thv, ktera odpovida tomu porouchanemu, stlacit na doraz, coz je sakra dlouha draha, zvlast pokud se jedna o ten okruh jehoz pracovni dutina je ta spodni. No a pedal je uz pak skoro na podlaze a neni prostor, aby se zacal stlacovat druhy okruh. Jedine reseni je mit nastaveny pedal hodne vysoko.
10:07:52
14.07.2006
Labros
-> Syny: O tom už jsme tady taky hodněkrát diskutovali. Čast virtu věří, že na jeden okruh se dá brzdit. Kdo to ale zažil, ví, že s prasklým jedním okruhem to brzdí naprosto minimálně, skoro vůbec. Chybí totiž tlak v hlavním válci, a pružinky co ho mají nahradit jsou skoro na h***o. Praskla mi trubička na Favoritu, a věř mi taky okamžitě brzdy v čudu, a to se můžeš v publikacích o Favoritu dočíst tuny žvástů o tom, jak při poruše jednoho okruhu pořád bezpečně zabrzdíš, i když se sníženým brzdným účinkem. Jo velká prdlačka... zabil bych se spíš.
22:01:13
13.07.2006
Syny
-> Gryzly: V servisu samozrejme - ja to neumim ani na to nemam prostredky...
20:57:09
12.07.2006
Gryzly
-> Syny: 2000 spojka? ale to tak v servise, ne? však tam nic není, akorát váleček, hadice trubka a pracovní válec, to víc jak 1000,- nemohlo stát.
22:51:25
09.07.2006
Syny
2500 brzdy a 2000 spojka... nebo tak nak kolem - uz nevim presne... Ale sem rad ze je to hotovy - vim ze mi tohle nikde nenecha 4
22:13:31
09.07.2006
hertzwatt
Tos tak jak pises tak sli ceny radne nahoru to se asi u rapida poradne prasknu po vrecku..no nic...i tak na brzdach nesetrit.
17:13:12
09.07.2006
Syny
-> hertzwatt: Ja to udelal presna jak pises - GO brzd a spojky - sice to vysli na 4500,- na na 2500,- ale sem za to rad!!! Jina - bylo to pekne hnusny kdyz ve 100km/h najednou rekl ze to nebrzdi a pred nama byla auta... Jinak, mel sem tu ces si to vyskouset a potvrzuju, ze to nebrzdilo vubec, ale VUBEC... Nechapu proc se teda ty okruhy deli... Taky ze sem hned druhej den vlez pod auto a zkouk ty svoje... nastesti sou OK!
14:58:11
08.07.2006
hertzwatt
A z toho jeste vyplivam ze mas se o brzdy starat.Podivej se pod auto jak je to sezrany a jestli je okmzite menit.Jde
jen a jen o tvuj kejhak!Potazmo koho vezes!!si za nej
zodpovednej!!Pudes brucet ty.U skodovek palti jedno
nepisane pravidlo.kdyz ji koupis a nebo zdedis nebo ti padne z marsu tak udelej GO brzd a spojky bez ohladu na to jakem stavu je kastle.2500kc te nezabije!!Jezdit chces zit taky!!na nove nemas a skodovka se ti liby.6 Nepudes na pivo ale Brzdy rovna se zivot!!Je az na povaznou ze dost lidi na to sere!!Tot muj nazor na vec.
14:08:08
08.07.2006
Skoda RBK - zrušená registrace
A z toho vyplýva že na brzdách sa šetriť neoplatí
13:33:06
08.07.2006
minno
-> Syny: no nastastie som to este nezazil, musim si zaklopat...takze neviem to posudit ako to brzdi.
130kovy brzdovy rozvod by mal byt na tom o dost lepsie, ale si predstav na 105/120 ked ti rupne jeden okruh....ak je to predok, strata brzdneho ucinku je o viac ako 50%...k tomu rapidny pokles tlaku, to je dajme tomu dalsich - 25% ucinku dole... a ked su este aj tie "funkcne brzdy" v zlom stave...tak to takmer nebrzdi...10
13:25:08
08.07.2006
Syny
-> Borin: Ok, tak dik4
-> King: No tak v tom pripade jsou ale ty 2 okruhy zbytecny ne? Ja mel za to, ze kdyz se jeden vysipe, tak ten 2 brzdi beze zmeny... A my sme se malem zabili... Prestalo to ve 100km/h brzdit a ta rucka zas tak dobre nebrzdi, musel to dobrzdit motorem... Kdyby se to bejvelo stalo nekdy kdyz by mu tam treba vjelo auto, tka by to byl peknej pruser!
-> minno: No brzili tak na 1% podle me8
13:04:03
08.07.2006
minno
uz sa to tu riesilo davnejsie a ked odide jeden okruh malo by pomoct pumpovat do pedalu, brzdit by to malo aspon trosicku + treba si pomoct ruckou. v takom pripade uz ide len o to, to male percento funkcnosti brzd vyuzit na bezpodmienecne zastavenie auta.
09:58:31
08.07.2006
King
-> Syny: Jestli ještě trváš na vysvětlení, pak je to tak, že v hlavním brzdovým válci jsou sice 2 písty pro každej okruh, ale při ztrátě tlaku v jednom okruhu, ten druhej pak může makat jenom symbolicky. A není to problém jenom škodivek...
08:48:22
08.07.2006
Borin - Král tuzerů
-> Syny: To se mi stalo taky...udělal sem repasy pédálový konzole, repase 4pístů a vyměnil sem zadní prasátka...při odvzdušňování mi rupla trubka a hotovo...nemá smysl měnit jen 1 trubku ale když už tak komplet já to dělal taky tak a je to jepší kuchnout to jednou komplet než po částech je s tím pak míň práce a je to bezpečnější...kdykoliv mu může rupnout jiná a to už nemusí rozchodit...jak seshrábne do brzd tak to je většinou o průser a sype se to komplet...Celej rozvod i se spojkovou trubkou kostkama a hadicema mě vyšel kolem 1500Kč...4 1
01:08:13
08.07.2006
Syny
Kamosovi na 130L dneska rupla brzdova trubka (ta kovova nebo z ceho je). Okmazite vytekla brzdovka... Praska ta horni trubicka (u 4 pistku)... To je myslim ten okruh jen prednich brzd... Prestalo to ale brzdit - absolutne... Jak je to mozny? Mel by fungovat 2. okruh ne? To jest 2 pistky u prednich a zadni brzdy...??? Brzdovka na 2. okruhu nejaka byla a na spojce taky. A hlave - jak se to da spravit? Mylim ze staci natahnout jen tu tubicku od propojky k hadicce (tet nevim jestli je u 1.ho okruhu ta propojka...) Prakslo to tak 5cm od toho napojenina hadicku u kola - duvod = koroze trubek... Uz se mu to stalo jednou u toho 2. okruhu... Myslim ze by asi bylo lepsi nechat to vymenit celi co? Alespon ty predni brzdy...
Extreme Tyres