dotaz na spojku

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 03.09.2006 do 03.09.2006, založil/a minno
řadit dle data
18:06:43
03.09.2006
haso
-> minno: ste ho mohli pouzivat ako privesny vozik3
16:28:09
03.09.2006
minno
Uz som vam vravel o spojke na nasom byvalom sluzobaku Dacia Doublecab? :-) Auto vyrobene 2004, za rok sme najazdili 30tkm, spojka uz tak po 20t zaberala vzdy uplne hore a presmykovala pomaly uz aj dolu kopcom :-) Az sa raz zastavilo na krizovatke a uz sa viac "auto" nepohlo, a z firmy slo prec...
16:23:03
03.09.2006
minno
-> Majkl: akoze pravdupovediac ja som milo prekvapeny ze ta spojka tak dlho vydrzala...ako vravim, motor este ani nebol von, spojka nedotknuta. A 100tkm s nou nabehat za 18 rokov, ked sa prevazne jazdi po meste, to je myslim velmi pekna vydrz.
-> Gryzly: este som to nepozeral, mrknem na to, ale zatial ma to este velmi netrapi. Len ma zaujima, preco pri rozbehu na rovine zabera pekne postupne od dola a v kopci az hore.
Inac radenie, jazdenie...bez problemov.
Menit ju este neplanujem, este sa s nou pojazdi myslim nejaku chvilu.
16:07:07
03.09.2006
Gryzly
-> minno: a nešlo by to ještě doštelovat?
16:03:25
03.09.2006
Majkl
-> minno: myslim ze u tebe muze jit opravdu o opotrebeni.. a vymena po 100K je si myslim uz nezbytna
16:01:38
03.09.2006
haso
-> minno: tak ja mam len skusenost ked nam na aute odchadzal spojk. valec tak sa nedalo radit obcas (ako keby nebola ani spojka stlacena) napriklad pri dlhsie zaradenom kvalte to potom neslo preradit (aj ked bol pedal na podlahe) ale musela sa viackrat zoslapnut spojka a niekedy sa dalo radit krasne...a za mesiac uz neslo radit vobec1

myslim ze toto ale nieje tvoj pripad...ale poradia iny odbornici4
12:58:25
03.09.2006
minno
Na rovine pri rozbehu to zabera pekne odspodu, ale napr. ked stojim pred nejakou prekazkou, napr. pred obrubnikom alebo nejakou vyvyseninou alebo do strmeho kopca a chcem sa pohnut tak to zabera az uplne hore (pedal). Dnes ked som to testoval tak sa mi dokonca stalo, ze pri rozbehu v kopci auto uz slo, pedal pusteny, ale akoby to chvilu presmykovalo a az o chvilu to zabralo naplno.
Pytam sa len preto, ci by to nahodou nemohol robit napr. len jeden zo spojk. valcov?
Predpokladam ale, ze mi uz samotna spojka pomaly ale isto zacina davat zbohom.
Inac udaje o spojke:
- r. v. 88 (ta novsia)
- upne povodna, doteraz nedotknuta
- ma za sebou takmer 100 000km (z toho vela po meste)
Inac tu volu na vypinacej tycke pracovneho valca nebolo treba takmer za cely cas ako je auto autom stelovat. Akurat tak pred rokom som ju asi 1x trochu dosteloval :-) Preto mi je aj tak trochu divne, ze sa to tak srava.
Extreme Tyres