Vytahuje poloos...

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 08.09.2006 do 14.09.2006, založil/a Billislav
řadit dle data
13:51:57
14.09.2006
Steves2
Díky Gryzly
12:52:10
14.09.2006
Vojtik
mě vylítnul vnitřní kloub na pravé straně a bylo to tím, že byl agregát sice na středu, ale pootočenej doleva, páč silentbloky motoru na levé straně byly špatný a kleslý, po stovnání je to dobrý(viz moje 105 - 136) simerinky se daj sehnat v pohodě oba směrový, každej na svoji stranu, kupoval sem je u nás v Arkovu po 15 Kč, jinak ten vnější i vnitřní unašeč je nejlepší povolit ještě na autě s kolem, kvaltem a ručkou , jde to tak dobře
19:03:57
13.09.2006
Gryzly
-> Steves2: v rameni? musíš oddělat poloosu, poviolit matice, sundat buben a unašeče a pak vyklepnout hřídel. je to jednuduché, nejtěžší bude sundat unašeče.
17:29:20
13.09.2006
Steves2
Ahoj lidi potřebuji radu jak to mám vyndat i s těma ložiskama (asi už jsou v pánu) a potřebuju je vyměnit ale jak je mám vyndat poraďte please
17:27:51
09.09.2006
Gryzly
-> PeterP136: Jo pamätám si na to.
17:22:08
09.09.2006
PeterP136
-> Gryzly: Niekto z blavakov tusim duriq zohnal obe gufera. Ale odkial to netusim.
16:44:00
09.09.2006
Gryzly
-> Paul: dá se sehnat gufero bez směru otáčení, takžefunguje na obě strany.
16:43:11
09.09.2006
Gryzly
-> Billislav: kamárádovy to taky dělala polosa co je na straně výfuku, nepomohlo, ani velká podložka konci poloosy u kola, ani snížení zadku, nakonec za 1500 koupil převodovku, zadní nápravu a hřídele a vyměnil hřídele a od té doby dobrý.
14:58:58
09.09.2006
Paul
->Billislav:Na těch guferech se šipka,která udává směr otáčení,protože když ho dáš na blbou stranu,tak místo toho aby to ten olej drželo uvnitř,tak ho to vytáčí ven,ale už sem se ptal ve 3 mototechnách a nikde nemaj gufero,který by mělo šipku na druhou stranu,takže i mně díky tomu trochu prosakuje olej,ale je zanedbatelný množství
14:53:02
09.09.2006
King
-> Billislav: Pravděpodobně je řeč o vlečce, že? :) Já taky nevím, čím jsem si to zasloužil, ale po zástavbě vlečky se všemi origo díly, mám prostě zadní nápravu o něco širší a díky tomu jsou klouby na klobových hřídelích hodně vytažený, manžety našponovaný a občas po projetí vhodně klopený zatáčky si musím střihnout repasy kloub. hřídele "on-the-road" :) To, že ti vybíhá z převodovky, ale bude způsobený asi opotřebebím vnitřku převodovky, ale tam nemůžu radit anžto s tím zkušenost nemám. Ale únik oleje u vlečky má ne svědomí ještě jedna nemilá skutečnost: gufera pro kloubový hřídele jsou sice rozměrově stejný, ale pro každou stranu je jiný (jinej směr rotace hřídele). Obvykle se koupěj "dvě gufera na vlečku", nahoděj se na převodovku a prvních pár set kiláků je klid a potom, začne to "nesprávný" kapat. Ještě si vzpomínám, že je dobrý přeměřit, že je motor s převodovkou přesně na středu auta, protože třeba já měl celej agregát hozenej asi o 1,5cm k jedný straně a hodně to šponovalo jeden z kloubů....
07:33:32
08.09.2006
spartra
vymezovací kroužek 0,3 co se dává pod buben, též samý problém, max 3 kusy, mám jich tam pět9 10
01:44:34
08.09.2006
Billislav
Zdar.Tusim sa to uz tu niekde riesilo ale predsa...Stve ma uz dost dlho staly unik oleja z prevodovky...Ked som sa na to blizsie pozrel,tecie to popri gufere poloosi,tom co je v nom zasunuta poloos do prevodovky.A robi to preto,ze mi tu poloos vytahuje na jeden,dva centimetre stale von...A tym padom to taha von aj olej,a vlastne ta poloos robi akusi paku a potom nepomaha ani nove gufero...Menil sa uz aj ten poistny kruzok,co ma poloos drzat na mieste,povodny bol uplne zodraty,ale ani to velmi nepomohlo...Kde moze byt problem,co by som mal vsetko kontrolovat,je nejake riesenie? Malo by to predsa pracovat v tom vnutornom klbe,co sa tyka zmeny dlzky poloosi pri zmene uhla ramena,alebo nie? Co uplne nechapem je to,ze lava strana je absolutne bez problemov...Inak geometria je nova,A-cka nie su vobec...Help!
Extreme Tyres