skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
horuca brzda blbne
15:46:34
12.09.2006
12.09.2006

Gryzly
-> minno: tak zkus postupně přehazovat věci, uzleva doprava, nejdřív bych prohodil destičky, pokud to bude stejné pak bych zkusil prohodit kotouče. pokud to bude stejné tak je to brzdičema.
09:10:35
12.09.2006
12.09.2006

Labros
To je normální, že nesouměrnost v brždění se zřetelněji projevuje až po větší zátěži a zahřátí. Spravoval jsem škodovku, která neprošla kvůli nesouměrnosti na zadních kolech, a při normálním provozu po městě nebylo nic poznat - až po několikerým zabrždění a dupnutí na brzdu při větší rychlosti se jedno kolo zablokovalo. Takže to může být cokoliv, co způsobuje nesouměrnost brzdnýho účinku.
08:32:57
12.09.2006
12.09.2006

Syny
A co tlaky v gumach? Tim to taky muze bejt!
19:45:48
11.09.2006
11.09.2006

minno
no pekne veľa si mi dal tých možností
vazelínou to asi nebude, lebo to by ten kotúč bol mastný stále.
robí mi to už dlhšie len sa chcem na to konečne niekedy pozrieť.
Pribrzďovať to asi nebude, bol som s tým na Hrocháči a celú cestu OK.
Na disky som už šahal a ak si dobre pamätám (tým si ale nie som istý :-) tak boli obidva rovnako horúce.
vazelínou to asi nebude, lebo to by ten kotúč bol mastný stále.robí mi to už dlhšie len sa chcem na to konečne niekedy pozrieť.
Pribrzďovať to asi nebude, bol som s tým na Hrocháči a celú cestu OK.
Na disky som už šahal a ak si dobre pamätám (tým si ale nie som istý :-) tak boli obidva rovnako horúce.
19:17:43
11.09.2006
11.09.2006

Gryzly
třeba máš někde víc vazelíny na ložisku a po zahřátí se vyteče na kotouč a jeto, nebo přestal chodit pístek, nebo je moc vylezlej a přibržduje a zahřejvá. zkus potom rukou šáhnout na oba disky jestli jsou stejně teplé, na kotoruče nechytej, spálíš se.
19:00:01
11.09.2006
11.09.2006

minno
ked v kratkom case vela a casto brzdim (jazda mestom plyn-brzda alebo dlhe narocne klesanie), ale nic extra, ziadne prasaciny...tak mi zacne potom pri dalsom brzdeni tahat auto do lava a ked stlacim na brzdu silnejsie, jedno predne koleso ide do smyku, zablokuje sa - pravdepodobne lave.
Pri beznej jazde ked su brzdy prevazne chladne to brzdi dobre.
Co s tym moze byt? Jedine co viem, ze ma na to vplyv teplo.
Pri beznej jazde ked su brzdy prevazne chladne to brzdi dobre.
Co s tym moze byt? Jedine co viem, ze ma na to vplyv teplo.