O kolik % by jste dělali tvrdší pružiny?

prohledat
78 příspěvků (zobrazeno 51 až 78) od 22.09.2006 do 08.11.2006, založil/a Tuner#2 - zrušená registrace
řadit dle data
12:48:53
26.09.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> lubor: Je to těžký. Já osobně jsem taky vytíženej a nemám na to čas. Další věc je, že si to nechám spočítat na svoje auto a keždému se nebude zamlouvat tím pádem délka pružin (mám tam o cca. 80 - 100kg víc než u sériové škodovky) a z toho plyne, že každému se výška na autě projeví jinak a pak budu řešit to, že se jim to nelíbí? Fakt na to bohužel nemám čas a budu mít hoňku to vyběhat pro sebe.
12:04:46
26.09.2006
lubor
-->Tuner2:Vím,že jsi psal,že to nechceš dělat pro víc lidí-ale co kdyby se domluvila alespoň určitá skupina spolehlivých zájemců,složila by se ti záloha ve výši výrobní ceny,a barvu by si každý pořešil sám a nebo by byla případně jednotná.
Měl bych totiž o ten tvrdší set výhledově velký zájem,a sám nemám z důvodu značného pracovního vytížení vůbec čas se tímto zabývat(taky to má do Plzně pěkně daleko).
Zkus o tom popřemýšlet-a jak říkám,ne velkovýroba,ale limitovaná série,kde všichni seriózně ví,co od toho můžou čekat, a jdou do toho z přesvědčením,že se to vyrábí tak,jak je to nejlépe možné.
10:56:34
26.09.2006
Bery
domek tlumiče se jen tak nehne,ale vedle patky u tlumiče mi to luplo,ale škodovka se hejbala a hejbat bude,to není nic novýho.
já taky zatim nemam na tvrdý tlumiče,tak budu hledat vhodnější pružinu.
10:01:55
26.09.2006
Majkl
-> Tuner#2: ja bych se toho nebal na to tvoje svatecni jezdeni
09:59:22
26.09.2006
-> Petr F.: Kolik s tím autem najedeš km za rok? Já moc ne a mám to jen na svezení a srazy, takže by to mohlo vydržet. Jak už jsem psal, snížit to chci jen decentně, ale chci to trochu přitvrdit. Trochu mě od toho odrazujete, ale zas mám i jiné informace a lidi jsou s tím spokojený. Např. TUNER má taky tvrdší pružiny a auto se mu např. v zatáčkách vůbec nenaklání a to jezdil rok taky bez rámu a rám mu nějak nevystuží kufr a nebo zadní domky.
09:55:56
26.09.2006
-> Petr F.: Pružiny budou dělat v Inveltu v Plzni a hodnoty akorát kudám o kolik % chci tvrdší než série co tam mám. Stačí jim jak dlouhá je pružina stlačená na autě, dodáš pružinu a oni podle toho udělají novou tvrdší při zachování výšky auta. To že auto praská - to už mě tředa ty blatníky dělají teď, ale praská to i MATTESSOvi na sériovce. Jinak ten kluk to má na erku asi druhý rok a nic negativního nepozoruje. Ono tvrdost dělá hodně hlavně tlumič, protože např. v běšinách bylo RSo se sériovýma přužinama ze 120, ale měl tam HPčka ty racing (velký průměr pístnice) a zadek nešel vůbec zhoupnout - pružilo to jen na gumě...

Ohledně těch domečků - to myslíte domečky na pružiny vzadu? Mám tam Rapiďácký a ty jsou celokovový, bez tý gumy co má 120 - tam nemá co praskat.
09:19:47
26.09.2006
Bery
i s rámem se objeví prasklina...na 2 RZ teď v Běšinech jsme něco trefili a kousek se kroutili po škarpě a vzadu vedle patky šup prasla barva na pár místech.Pak si dokážu představit že se když to pořádně praská může objevovat ve spojích koroze.
JInak o tvrdších pružinách taky přemýšlím.S předkem jsem docela spokojený.Možná je to i tím posunutým stabíkem.Auto se celkově míň naklání,ale zadek se občas zhoupne moc...
23:34:32
25.09.2006
DuriQ
tuner#2: Petr F. ma pravdu s tym znizovanim a stuzovanim mam tiez dake skusenosti aj si sa mi viac menej vysmieval 1 treba kompletne vystuzit kasnu ale snad by pomohla aj montaz ramu... seriove domceky nesu nato podla mna stavane aby dostali +60% navrch ked maju problem uz zo seriami 1 staci si pozret chorobu rapidek praskaju hlavne v mosadzom spoji zadneho okna najcastejsie v spodnej casti miestami si to odnese aj vrch 1 ja som mal auto hodne pritvrdene a hlavne si to odnieslo aj svoju dan na kasni 8 takze ja uvazujem nad montazou ramu ked tak aspon treningoveho
20:42:01
25.09.2006
Petr F.
-> Tuner#2: Máš to pěkně vymyšlený, zajímalo by mě pouze komu to dáš vyrobit a jaký udáš hodnoty tlumičů a pružin pro výrobu. Ale vadu na kráse bych viděl úplně někde jinde. Jestli nastavíš auto na tvrdost o např.80% zadek a třeba 60% předek, stane se jedna velice podstatná věc a to že: AUTO ZAČNE PRASKAT. Je úplně jedno zda máš vyztužený nápravy. Nejdřív spáry předních blatníků, pak kufr, začnou se vytrhávat domky zadní nápravy, nejdou dovírat dveře, kapota atd. A všude rez. Takhle jsem pohřbil svoji druhou Škodovku.10
13:19:05
25.09.2006
-> Petr F.: Chci to udělat rozumně - předek zhruba tak jak mám, ale zadek níž a aby to bylo tvrdší.

V Běšinách jsem to konzultoval s klukem, co má v předu o 80% a zadek o 60% a je to super. Dokonce říkal, že předek vy snesl i víc. Vím že na tuhosti se významě podílí i tlumič, ale zase si myslím, že ty HPčka chtějí určitě i tvrdší pružiny, aby bylo zabráněno tak velkému propružení jako se sériovou - čím větší dráhu musí tlumič konat, tím se bude víc opotřebovávat. Takže přes zimu jdu do toho.
13:15:48
25.09.2006
-> Crestik: Když podložíš domek přužiny, tak rozhodně chování auta nezměníš - pružina bude mít pořád stejné vlastnosti.
13:15:01
25.09.2006
-> Gryzly: Vypodkládání nechci - to raději udělám tři závěrné závity a budu zkracovat na potřebnou výšku.
23:28:12
22.09.2006
Gryzly
-> Crestik: já myslel zvíšení třeba o 1-2 cm. a pokud vemu dvě stejné pružiny a na ně dám třeba 5cm podložku a stlačím obě o 5cm tak na to potřebuju stejnou sílu.
21:12:19
22.09.2006
Crestik
-> Gryzly: při zanedbání ostatního se to bude víc naklánět a s tím prodloužením taky bohužel nemáš pravdu. Pokud máš dvě naprosto shodné pružiny a na jednu "přimotáš" víc závitů, tak abys obě stlačil třeba o 5cm, tak u té delší k tomu potřebuješ menší sílu.
20:45:17
22.09.2006
Petr F.
-> Tuner#2: Velmi tenký led na který se pouštíš. Jestli jsem to správně přečetl, chceš mít svoje auto položený na zemi.
20:27:22
22.09.2006
Gryzly
-> Crestik: jak jako? když dáš nad nebo pod pružinu podložku, tak vše zustane stejné akorát auto bude víš, stejně jako by jsio měl stejně tvrdou pružinu ale delší.
20:01:42
22.09.2006
Crestik
-> Gryzly: charakteristiku pružiny nezměníš, ale změníš výsledné chování auta
19:00:25
22.09.2006
Gryzly
-> Tuner#2: když by to bylo moc nízko, tak se to dá vypodložit aniž by se změnila charakteristika pružiny horší je že ta tvrdost zustane.
16:31:07
22.09.2006
-> TTomas: Huškovi už jsem volal, ten samozřejmě svoje výpočty dál nepustí - řekl mě že pružiny dělá za 1.000,- kus, ale já chci mít auto složené na zemi a přitom ještě funkční co do jízdních vlastností a to nikdy netrefí - např. Jiřík má HP pružiny v předu a má to "moc vysoko". Pružiny taky dělal na jedno RSo a to je zas moc kleslý na zadek a předek má jak člun - ono taky na každém autě se to projeví jinak.

Proto ani nebudu dělat výrobu pro někoho jiného - nemám na to čas, budu mít fofr si to zařídit pro sebe a nemíním pak poslouchat řeči - stálo mě to přes 4.000,- a mám to moc nízko nebo mám to moc vysoko 4 Vím jak dopadnul Saky a já na to prostě nemám čas a ani prostředky.
16:23:42
22.09.2006
TTomas
-> Tuner#2: No a co se zepta Huska...treba nam neco vyrobi nebo alespon povi...1
Kazdopadne ja bych na svoje HP taky jednu sadu vzal 4
12:08:31
22.09.2006
-> Labros: Tlumiče mám HP sporting jako Eidy s tím, že přední jsou ještě upravené u Huška na něco tužší charakteristiku - jak je tam ta muzika (kila navíc), tak se to proti loni chová hůř a i loni to nebyl ideál - chce to tvrdší.4
12:06:23
22.09.2006
Labros
-> Tuner#2: Chceš líp držet stopu, jo? O zuby se nebojíš? A co k tomu dáš za tlumiče?
12:04:49
22.09.2006
-> Majkl: 1
12:02:40
22.09.2006
Labros
-> Majkl: to teda, to zase byla sazka sportka 4
12:02:11
22.09.2006
Majkl
-> Tuner#2: hmm tak to nevim, je fakt ze zkusenosti taky nemam takze moji radu ber s rezervou :)
11:58:08
22.09.2006
-> Majkl: Jasně, všechny 4.

Eidy má třeba 80% a předek by udělal dnes ještě tvrdší. Budu to s ním konzultovat v Běšinách.
11:56:47
22.09.2006
Majkl
vsechny 4? ja bych dal tak +40 pct..
11:55:59
22.09.2006
Přes zimu plánuju výrobu pružin, tak mě zajímá o kolik % by jste dělali tvrdší pružiny. Pár informací už mám, ale zajímají mě Vaše postřehy s tvrdším podvozkem.
Extreme Tyres