buchotanie od poloosi

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 21.12.2006 do 21.12.2006, založil/a mig 125
řadit dle data
17:10:07
21.12.2006
mig 125
ok dakujem
11:41:33
21.12.2006
Vojtik
když budeš měnit ložisko, tak vyměň i to vnitřní gufero. Ten kroužek vidět neni, opírá se o něj ložisko z vnitřní strany. Podložky se dávaj mezi buben a ložisko na hřídel poloosy. Když jim řekneš, že chceš vyměnit ložiska v poloosách a vymezit axiální vůli poloosy, tak by měli vědět, co dělat
10:41:00
21.12.2006
mig 125
tak to tam skusim zaniest nech to spravia...a asi blba otazka ale nevim ako im to mam povedat - medzi co presnesa tam maju dat tie podlozky? medzi ten kruzok a gufero? lebo ked sa mi to stalo prvy krat tak som to bol robit u znameho a kym on vymienal gufero ja som cistil bubon a velmi som si nevsimol ziadny kruzok 6. teda menili sme len to jedno gufero co je blizsie k bubnu...
10:23:58
21.12.2006
Vojtik
snad by se nic stát nemělo, já sem s tim (ještě rozbitym) jezdil asi čtvrt roku v pěti lidech do školy a ceý prázdniny a dovolenou a vydrželo to. Ložiska sem měnil, páč byly vyběhaný a ta vůle se vyřešila těma podložkama a drželo to půl roku v pohodě a muselo by to vydržet i mnohem víc. Původní ložiska měly namotanejch 200 000 km. Poloosa se kvůli tomu měnit nemusí
08:47:32
21.12.2006
mig 125
a tie podlozky su len kratkodobe riesenie alebo by to nejaky ten polrok vydrzalo? na ako dlho to vyriesila vymena tich lozisk? nemam radsej vymenit rovno celu poloos?a este by ma zaujimalo ci sa nieco moze stat ked s tym budem takto nejaky 1-2 mesiace jazdit po meste? :-) dikes
08:20:40
21.12.2006
Vojtik
no vždyť ti to řekli v servise, že je ten kroužek posunutej, měli ti tam dát podložky, doma jich mám několik pytliků. Teď se ti celá poloosa s kolem a bubnem posouvá axiálně, když zvedneě auto a zkusíš zatáhnout, nebo zatlačit na kolo v axiálnim směru, tak určitě bude hrkat a dělat ten "buchotavy" zvuk. Mě to taky dělalo, tak sem nechal vyměnit ložiska( zjistil sem to předposlední den prázdnin a sám už bych to nestihnul opravit) a vymezit tu vůli a bylo to ok, pak jsem to vyřešil montáží vlečky
00:02:59
21.12.2006
mig 125
stala sa mi taka divna vec - som bol v umyvacke(v tejto zime sa mi to nechcelo umyvat rucne) a ked mi tie okruhle kefy co cistia disky presli k zadnym kolesam tak sa to nejako zbesnelo a pohlo to autom o dakych 30 cm do boku...a ked som odchadzal umyvarky tak pri prudsom pohynani to tak tlmene zabuchoce...neskor som zistil ze mi tiekol olej do bubna - raz mi uz trochu odtial tiekol a kym som sa dostal k tomu aby som to vymenil tak sa mi uvolnil brzdovy stit a tiez to buchotalo ale viac a menej tlmene a pri rozbiehani ale aj pri brzdeni(gufero som vymenil, stit vymenil a bol pokoj aj s buchotanim aj s tecenim) tak som myslel to bude zase to iste. a kedze som na to nemal absolutne cas a vonku je ta zima tak som to zaniesol do servisu nech mi vymenia gufero - gufero vymenili, tiect prestalo ale tlmene buchotanie ostalo...povedali mi ale ze ta poloos je dako potlacena ako keby do toho niekto tresol kladivom a ten kruzok co drzi gufero je nejako dalej ci co...ze nezarucuju ze to nezacne zase tiect. tak som doma este pozrel stit ci nieje povoleny-ale nieje(teda nieje tak ze by som s nim rukami pohol-vtedy predym som s nim normalne rukami bezproblemov pohol) neviete co by mohlo to buchotanie sposobovat? je to dost divne lebo to nerobi len pri pohynani ale sem tam aj ked som na vyssich otackach - tak 3000. pri brzdeni to ner. obi vobec...a robi to viacej ked idem po hrboloch. diky
Extreme Tyres