-> vhml: litrovy varadero je k tomu ideální motorka

ale pravda je, že se dá blbnout na ledasčem, jen to má prostě omezení.
Budeš na tom po lese jezdit sám? Na sólo ježdění jsou lehčí a vhodnější motorky.
Mě to táhne k celkem technickymu ježdění, takže po vysokym výkonu, jako mají 4T 450 nebo 2T 300 až tak netoužím. I když na technicky ježdění mám taky docela nevhodnou motorku vzhledem k váze, ale je to kompromis, abych mohl svizt i po lesích a loukách i kočenu.
Pro mě je celkem zajímavá motorka AJP 250 PR5. Modely od 2015 už jsou stříkačky, je to lehky a výkon na technicky ježdění dostatečnej. Pak je zajímavá KTM EXC 350 F, což je 4T s nízkou váhou, ale už je to prej docela ostrá motorka, takže to už chce něco umět, aby to člověk zvládal a nenechal se jen tahat za motorkou.
-> Bery: jo, je to relativne těžky. Je to dany takovejma "nezbytnostma" jako EGR, katalizátor, přívěra ve výfuku, ocelovej podsedlovej rám, kabeláž je těžká jak prase, na všem jsou konektory, takže pro servis supr, vše se dá krásně odpojit, ale dělá to váhu.
Hlavně tohle je to verze R, takže civilní dvou-místnej univerzál, neplést z eFkama. Ty jsou ostřejší a lehčí. Od toho se odvíjí servisní intervaly. U Rka je olej po 5000km, kontrola ventilů snad až po 20000km, u F jsou to motohodiny. Srovnatelny modely jsou snad jen Honda CRF 250L, Kawasaki KLX 250, AJP PR5 250 Enduro.
S tím výkonem nevím. Záleží na tom, co jezdíš. Jestli palbu na okruhu, tak je to asi slaby. Jakou teda máš?