-> Stepan FUN: Moje srdce taky bije pro AMD, ale realita je bohužel taková, že Intel má fakt navrch prakticky v libovolném segmentu - pro AMD snad mluví jen cena a případně větší počet jader. A taky lepší integrované grafiky, jenže alespoň já jsem v tomhle dost binární - buď už bych kupoval pořádnou a integrovaná je mi u pr... nebo to mám na práci a tam mi integrovaná bohatě stačí i od Intelu.
-> palinator: Jestli celou svou negativní zkušenost s AMD stavíš na zkušensti s Turionem, tak potěš koště

To si žádný soudný člověk v té době nemohl koupit, ale o kvalitách AMD to nic nevypovídá.
U AMD v současné době vidím výhodu když chce člověk velkou koncentraci jader - nedávno jsem "sestavoval" na papíře varianty serveru pro technické výpočty a za cenu za kterou nacpu do 32 Xeonových jader do
dvou krabic nacpu 64 Opteronových do jedné - a s dvojnásobným množstvím RAM (konkrétně se jednalo o 256GB v případě AMD, 128GB v případě Intelu). Důvody jsou dva - AMD má 16tijádrové Opterony, nejlepší Xeony jsou jen 8 jádrové. A hlavně - u Intelu je rozdíl mezi Xeonem pro dvouprocesorovou a Xeonem pro čtyprocesorovou konfiguraci (na jedné desce) naprosto brutální - u nejvyšších frekvencí je rozdíl i 50 tisíc na jednom procesoru, což v případě že člověk kupuje 4 je docela dost :) Opterony tenhle problém vůbec nemají, do dvou- i čtyř-CPU konfigurace stojí stejně.
Takže pokud bych stavěl server kde potřebuju masivně multivláknový výkon (např. něco webového, případně i něco na virtualizaci) tak bych se AMD určitě nebál - v určitých situacích se dá do stejného rackspace za stejnou cenu nacpat od AMD 4x více jader. A to je sakra rozdíl.