). Ty 4mm na zacatku ozelim (ostatne do ted jsem fotil Sigmou 18-35mm f1,8 , takze na ten zacatek jsem vicemene zvyklej) a mam clonu 2,8 + jako bonus prumer filtroveho zavitu 67mm, coz je parada, protoze na to mam jeste ze stareho 16-85mm, ktery uz davno nepouzivam, filtry (UV, ND, polarizak).Jinak v konstrukci delam, ale uz jinde. Casy, kdy jsem delal ty tebou zminovane stroje + pri zavadeni i jejich castecneho servisaka, uz jsou nastesti pryc, protoze to by s rodinou nakombinovat neslo ani nahodou. To jsem byl furt nekde v riti. Ted zkusim trochu fotit pri praci a uvidim jak mi to bude bavit, jak to pujde atd. Neco uz jsem fotil i ted, ale vicemene to bylo hlavne pro zname nebo zname znamych, coz je taky trochu jiny. Zatim jsem nemel moc prostor tu Z6II ozkouset, ale uz jen z tech par testovacich fotek vim, ze to je o slusnej kus dal nez na co jsem byl zvyklej. Musim si to jeste nastavit podle sebe a trochu se s tim szit, pac oproti zrcadlovce je tady potrebova fungovat trochu jinak.

k tomu uživení...pokud si dobře pamatuju, tak konstruuješ stroje a tam jsem přesvědčen, že se dá vydělat, no seniorní člověk má 50 podle mě jisty, ale nevím, jestli pak nejezdíš ty stroje i montovat a oživovat a to je nevýhoda, zvlášť když pak příjde děcko a chceš ho vidět častěj, než o víkednu, kdy se po 3 týdnech vrátíš v pátek večer z montáže a v neděli večer vyrážíš znova. O focení na plnej úvazek a takovym výdělku, tím si úplně jistej nejsem. Jako nevýhodu vidím zasekany víkendy focením svateb, narozek, protože to ponese nejvíc, že. Tak trochu jako jezdění pro uber. Můžeš vozit lidi kdy chceš, ale nakonec zjistíš, že nejvíc vyděláš jen tehdy, kdy se ti to nejmíň hodí.
Aneb na ceste je Z6II vcetne origo gripu a nejakej ten 2,8 zakladni objektiv + jeste par serepeticek kolem. Do konce roku si jeste vyridim zivnost (na to tady odeme padne asi jeste par dotazu na jiz podnikajici cleny) a od ledna to rozjedu oficialne. Zatim tedy pri praci, ale kdovi co bude dal. Pokud by me to uzivilo uplne, tak jen dobre... Takze kdyby nekdo chtel odfotit svatbu, portret, rodinu, deti, tehotensky bricho nebo cokoliv jinyho - jsem tu
Takze kdyz to dam na telo a jeste dam grip, tak mam na krku cca 2,75 kg, coz uz je sakra znat.