skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
garáž-přístřešek
prohledat
114 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 09.08.2007 do 18.04.2025, založil/a michalik-ten sedmý
-> Jirik_Tuňák1983: jj. Plus brácha pomohl (vozil mi k ruce kostky když měl čas) a měl jsem "pana Lorence" (tátu). Vyšlo to skvěle, řezal jsem jen tři kostky. Šířka byla daná současným stavem
Jestli někdo hledá bytelnou stavebnici české produkce, tak v pozinku mám čerstvě doma toto, a jsem nadmíru spokojen provedením, bytelností i cenou…
www.detavario.cz/nova-6-x -3-m
www.detavario.cz/nova-6-x -3-m
-> MATTESS 18.04.25 17:14:45: Svépomoč?
Vloni jsem pořídil jednu řadovku v maličkém oploceném a hlídaném areálu v centru města. Část z těch 2x20ti garáží stavěl můj děda. Měl tam garáž on, vedle jeho brácha, dneska i táta. Tak jsem se přidal k tradici. Ještě bych zkusil obeslat s nabídkou nějakou sousední. Ale je to včetně pozemků strašná raketa. Zvlášť, když se na to stejně hned pustí kladivo.
Koupil jsem s jámou, tak šla ven i podlaha. Už je nová s rámem s pororošty.
Vrata, omítky, krytina, nivelační nátěr a bude to pěkný. Na tátovu vedle jsme dali novou střechu, k vybourání podlah a omítek jsem ho nepřesvědčil. To bude prý můj problém. Snad až za dlouho.
Koupil jsem s jámou, tak šla ven i podlaha. Už je nová s rámem s pororošty.
Vrata, omítky, krytina, nivelační nátěr a bude to pěkný. Na tátovu vedle jsme dali novou střechu, k vybourání podlah a omítek jsem ho nepřesvědčil. To bude prý můj problém. Snad až za dlouho.
Po 12 letech jsme dali autům dlažbu. Ovšem první ji vyzkoušel pes

-> krtik: nachadzat sa v cr tak sa na to kuknem a nieje toho pana aby neisla 

-> castrol 01.10.16 17:41:42: Teď na ni prdim. Nechce jezdit, ať nejezdí, její boj
.

-> krtik: ze ty furt opeavujes babetu co?

Se nesmějte, kolikrát to je boj
.

-> krtik:

-> krtik 29.09.16 22:54:22: to rozoberas pyrotechniku ne ?

-> Zeke-ten šestý: Dal bys nějakej pěknej, s kachničkama :))).
Zas bys Ti nelítali špony na auta. Kolikrát odlítne i nějaký to nářadí, klíč, kladivo, stůl
.
Zas bys Ti nelítali špony na auta. Kolikrát odlítne i nějaký to nářadí, klíč, kladivo, stůl

-> krtik: dík :)
no závěs tam asi dávat nechci, to by pak vypadalo divně podle mě, holt budu častěji zametat
no závěs tam asi dávat nechci, to by pak vypadalo divně podle mě, holt budu častěji zametat

-> Zeke-ten šestý: to sa podda 

-> Zeke-ten šestý 28.09.16 20:36:15: Je to parádní. Myslím, že i nějakej ponk a nářadí tam rozumně vměstnáš, ne? Čistotu by pak řešil závěs po celé délce místnosti?
-> m8rinek 29.09.16 08:21:09: Ale jo, občas jo. Ale myslel jsem to tak, že jsem dělal podlahu a nepršelo na mě :).
edit: akorát dělat něco v zimě je nejen pakárna ale téměř nemožný :-(.
edit: akorát dělat něco v zimě je nejen pakárna ale téměř nemožný :-(.
-> castrol: to právě neklapne
-> Zeke-ten šestý: ak tam bude len auto a nd tak nie
-> castrol: malý :D
-> Zeke-ten šestý: ale to je pekne 

-> castrol: asi ne, je to 6,2x6,2, taková pěkná krabice

-> Zeke-ten šestý: pisal si niekde jake su rozmery?
-> vhml: znameho otec zamestnaval nejakeho Vasila z ukrajiny, to bys neveril tomu co vsechno dokazal s metr a pul dlouhym pajcrem a hlavne za jakou dobu... Toho nic nezastavilo... vykopavali tu zaklady kde to byl samej sutr... vydelal si slusny prachy a den pred odjezdem domu nechal kamarada prespat v maringotce kterej ho o vsechno obral... blbej osud
-> krtik: U vás nesněží?
-> Zeke-ten šestý: To vypadá luxusně.
Do zděných věcí teď nejdu. Zatím se zabývám jejich přípravou. Aneb z hektarů vlastních neobhospodařovaných neúrodných polí a luk parcely. Ale na jaře dvě podobné kopnu, s podsklepením a vzadu dílna s kolárnou (pro potřeby úřadu - jinak sklad, kola nesnesu).

Do zděných věcí teď nejdu. Zatím se zabývám jejich přípravou. Aneb z hektarů vlastních neobhospodařovaných neúrodných polí a luk parcely. Ale na jaře dvě podobné kopnu, s podsklepením a vzadu dílna s kolárnou (pro potřeby úřadu - jinak sklad, kola nesnesu).
Posledních pár týdnů, jen pozdní večery nebo nedělní rána.
Žádná technika, žádný bagr, mix, nic.
Jednomužná síla, potřeba se na něčem TOTÁLNĚ VIBÍT.
Založeno poctivě na dvě řady 45 cm bednění do metru. Vylito z míchačky. Vše jen lopatou, 25 tun.
Můj fitness a psychiatr.
Teď jen namontovat pozinkovanou konstrukci 6x6, opláštěnou zesíleným trapézem, požární úsek sádrokartonem s tepelnou izolací.
A pak přemýšlet, co dvěma parkovacími místy navíc.
Na(ne)štěstí - záměčnící jsou zasekaní na krev.
Žádná technika, žádný bagr, mix, nic.
Jednomužná síla, potřeba se na něčem TOTÁLNĚ VIBÍT.
Založeno poctivě na dvě řady 45 cm bednění do metru. Vylito z míchačky. Vše jen lopatou, 25 tun.
Můj fitness a psychiatr.
Teď jen namontovat pozinkovanou konstrukci 6x6, opláštěnou zesíleným trapézem, požární úsek sádrokartonem s tepelnou izolací.
A pak přemýšlet, co dvěma parkovacími místy navíc.
Na(ne)štěstí - záměčnící jsou zasekaní na krev.
Dělat podlahu nakonec je pakárna. Ale aspoň můžete dělat v dešti a neprší vám za krkr
. Takže podlaha hotova.

-> Zazaa: Pěkné, líbí se mi, že ta stavba má venkovský funkční charakter.
Já dělám něco špatně. Momentálně mám pravomocné stavební povolení na 6 garáží různě po kraji. Jen jsou tam zatím místo staveb kolíky.
Kovářova kobyla.....
Já dělám něco špatně. Momentálně mám pravomocné stavební povolení na 6 garáží různě po kraji. Jen jsou tam zatím místo staveb kolíky.
Kovářova kobyla.....
-> krtik 23.05.16 14:27:34: Tak jsme dal na rady a mám vyhrabané díry. Tam kde chci dělat je mísgto pro 15cm štěrku + dlážky 30x30. Tam kde bude jenom stání bude do 10 cm štěrku. Pán co to tady rozváží mi vybral nějaký hrubší a jemnější štěrk. Odpadá tedy ta šmanda.
Potřebuji, ale trošku nasměrovat s geotextilií. Tam kde bude 15cm štěrku a dlážky asi moc vlhkosti ze země neprostoupí. Ale tam kde bude 10cm štěrku, už takový optimista nejsem. Nejraději bych ji dal po celé ploše, jak kvůli vlhkosti, tak skrz vodu, trávu a plevel z okolí. Prý ta textilie i drží nějak formu štěrku, že se potom nerozjíždí?
Prosím, jestli s tím máte někdo zkušenosti, pár slovy, stručně mě nasměrovat, abych věděl co zhruba chtít. Děkuju :).
Potřebuji, ale trošku nasměrovat s geotextilií. Tam kde bude 15cm štěrku a dlážky asi moc vlhkosti ze země neprostoupí. Ale tam kde bude 10cm štěrku, už takový optimista nejsem. Nejraději bych ji dal po celé ploše, jak kvůli vlhkosti, tak skrz vodu, trávu a plevel z okolí. Prý ta textilie i drží nějak formu štěrku, že se potom nerozjíždí?
Prosím, jestli s tím máte někdo zkušenosti, pár slovy, stručně mě nasměrovat, abych věděl co zhruba chtít. Děkuju :).
-> Zazaa 13.07.16 22:14:19: To je krásný. To je jen pro auta(motorky)?
-> Zazaa: parada
-> Zazaa 13.07.16 22:14:19: moc pěkné
-> Zazaa 13.07.16 22:14:19: Pecka, moc hezka promena ;-)
-> Zazaa: no tak stejne si ji stavel celou znova, tak ze to ze tam stala je spis na obtiz ne :) kazdopadne to vypada super,
-> Zazaa: parada...
-> Vojťas: jj 4 posuvny
v materialu cca kilo s tim ze dost veci sem mel nebo sehnal a ta stodola tam uz vlastne stala (zustalo z ni teda jen par tramu)
v materialu cca kilo s tim ze dost veci sem mel nebo sehnal a ta stodola tam uz vlastne stala (zustalo z ni teda jen par tramu)
pěkný stáje... 

-> Zazaa: vrata jsou posuvny? na kolik te tahle cela sranda vysla prosimte?
-> Jarda/felda: Ono na to slunko asi moc svítit nebude, ale to by nevadilo, ne?
-> MATTESS: Takže nějaký držení vlhosti a prostup ze země neni?
Když to chcu pod střechu, kde nechcu žádnou vlhkost, tak bych to měl podložit fólií nebo nějakou tkaninou? A potom už rovnou ten štěrk apod.? Není nutný 2 hrubosti? Výška štěrkové vrstvy by v tomto případě mohla stačit 15cm? nebo to je málo?
-> MATTESS: Takže nějaký držení vlhosti a prostup ze země neni?
Když to chcu pod střechu, kde nechcu žádnou vlhkost, tak bych to měl podložit fólií nebo nějakou tkaninou? A potom už rovnou ten štěrk apod.? Není nutný 2 hrubosti? Výška štěrkové vrstvy by v tomto případě mohla stačit 15cm? nebo to je málo?
-> krtik: Ne, není. Zase tolik tý hlíny tam není, aby to udělalo bláto
-> krtik 23.05.16 14:27:34: dal bych 10cm 0-32 a řádně zhutnil, jak na to zaprší je to skoro jako beton nebo potom použít asfaltovej recyklát na ten v létě zapraží slunce a speče se skoro zpátky na afalt
-> MATTESS: A u tchána po dešti není blátíčko?
e: ptám se blbě, ale na živo jsem to ještě neviděl
e: ptám se blbě, ale na živo jsem to ještě neviděl
-> krtik: tchán to tak má 30 let, my 2 týdny
Řekl bych, že štěrk se bude hýbat, nemá, co by ho drželo při sobě. Na dvoře je ještě spousta práce

-> MATTESS: A drží to dobře jo? co když zaprší?
Teď to zrovna s babčou řešíme a oboum se nám zamlouvá nějaké štěrk. Ale ještě neni rozhodnutý.
P.S. máte super dvorek s garáží
Teď to zrovna s babčou řešíme a oboum se nám zamlouvá nějaké štěrk. Ale ještě neni rozhodnutý.
P.S. máte super dvorek s garáží

-> krtik: ono záleží, kolik je tam pojiva a jak se to spojí. Tak to vypadá s finální šmandou. Měli jsme desku a pěchovali jsme
-> Sita: Na lino se zkusim ještě zeptat. dobrej nápad, dík :).
-> MATTESS: Tak nevypadá to zle. Na zahradě už máme něco podobnýho (neni moje, neznám náklady ani postup), ale za několik let to furt neni hezky uježděný.
-> Vojťas: No já taky musím přemýšlet, aby se to případně dobře přesunovalo nebo likvidovalo
.
-> MATTESS: Tak nevypadá to zle. Na zahradě už máme něco podobnýho (neni moje, neznám náklady ani postup), ale za několik let to furt neni hezky uježděný.
-> Vojťas: No já taky musím přemýšlet, aby se to případně dobře přesunovalo nebo likvidovalo

-> krtik: Přikláním se k verzi Mattessa. Dlouhy leta jsme meli podobnej přístřešek jako máš ty, a taky tam nejdřív byla plachta, pak se tam sypala suť z baráku a na to dlažba, ale musela se to občas dorovnal protože to nebylo uhutněný.
Tak že myslím že tahle verze se štěrkem je dobrá, a časem na to můžes třeba hodit dlažbu a máš vyřešeno.
Tak že myslím že tahle verze se štěrkem je dobrá, a časem na to můžes třeba hodit dlažbu a máš vyřešeno.