další zážitek z ukrajiny, sic né še šáde ale taky husté:
tak jsme zpet doma z ukrajiny. a bez fiatka. ne ze by se rozbil,ale zpet jsem si s sebou vzal 12 kartonu cigar a ume je poschovaval v aute. bohuzel me pri tom nekdo videl- delal jsem to ve stejnym meste jako byly hranice . v ty dobe spal za 3 dny dve hodiny tak uz jsem byl mirne mimo , nepremyslel jsem a chtel jsem se vyspat za hranicema. no hned jak jsem s priblizil k hranicim tak na me nabehli ( ani jsem jeste nebyl na rade) a zacali trhat tapecirungy a zvukove utesneni a vsechno az jsme jim nakonec radeji ty ciga sam dal. vse vedeli dopredu nekdo nas udal. no a pak nam rekli at si sebereme vsechny veci , dame si je do tasek a at jdeme pryc ze tam fiat zustane. sepsali s nama milion dokumentu porad jsem se podpisoval pod texty psany azbukou , takze jsem se pravdepodobne podepsal take pod to , ze popravim tymosenkovou. Po 7 hodinach na celnici nas posadili k nejakym cechum do auta ktery nas prevezli 200m pres hranice a v 1 v noci jsme zustali se vsema vecma v ikea taskach na lavicce u autobusove zastavky pred hranici vysne nemecke. za 15 minut nato tam zastavila dodavka ze ktery vylezli 4 hodne nebezpecne vypadajici ukrajinci. postavili se proti nam a porad na nas cumeli, svetlo zajistovala lampa ktera fungovala bohuzel asi jednou za 5 minut a na dobu 20 sekund. ukrajinci porad cumeli a porad se priblizovali. takze to nakonec skoncilo tak , ze ja i pritelka jsem stali proti 4 chlapum, oba v ruce veliky kuchynsky nuz a slecna v ruce jeste k tomu peprak. ukrajinci stali 5m od nas s ocima uprenyma na nas a my na ne. vzdy jeden vysel dopredu az na vzdalenost 2 metru a okukoval nas. my kolem sebe vsude nase veci v tech taskach , no proste jsem zacal byt mirne nervozni. ve 2 v noci kdy uz fakt situace zacala smrdet tim ze si nas pani jiz dostatecne prohledli a maji o nas zajem,se v zataccce objevily svetla auta meho kamarada , ktery pro nas od te chvile co nas rekli , ze auto zustane na celnici jel. Zastavil u nas a kdyz osazenstvo dodavky zjistilo , ze prijete auto patri k nam , tak behem 10 vterin naskakalo do auta a odjelo. no a to uz je konec. dom
mela by me prijit domu obsilka , kde bude napsano datum soudu. soud s e bude konat v mukaceve. pokud se dostavim dostanu prostor na to bych se obhajil mam si prej privezt sebou tlumocnika, coz odporuje deklaraci zakladnich prav a svobod. no pokud se dostavim , tak mi bude oznamena vyse pokuty. , kdyz se ji rozhodnu zaplatit, musim do copu, kde ji v bance zaplatim , pak zpet do mukaceva nasednu do fiatka trada domu. takze akce tak na tri dny, pokud to pujde dobre. odhadovana pokuta tak 200 az 300 e. tohle mi rikal celnik. otazkou zustava jestli to je pravda. nerad bych zajel na ukrajinu , dozvedel se pokutu 2000 euro a nasledne pak informaci , ze pokud ji nezaplatim pujdu do bane. v ukrajinsky veznici by se mi asi nelibilo