skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdíly Mbček - co je originál?
-> Bukaj: Dík, ale že těch těsnění teda je.. našel jsem i gumový (který vypadaj skoro jak k hrncům světel), taky šedý, hnědý.. ale s přesným zobrazením profilu si hlavu moc nelámou, budu muset někam do Baumaxu.. jaký má to "tvoje" šířku základny? 9,5 mm cca ?
-> Jozka 26.11.13 07:41:25: Je to, jak píše-> sliwowitz: - těsnění ke dřezu od české firmy.
Dnes mi přišla odpověď na mail, co jsem posílal, bohužel, negativní
:
Dobrý den pane Mrnku,
Bohužel v černé barvě těsnění kolem dřezu neděláme.
S pozdravem
Ivana Dvořáková
Referent zákaznického servisu
From: Skoda1000MBG@email.cz [mailto:Skoda1000MBG@email.cz]
Sent: Monday, November 25, 2013 9:21 PM
To: Jaroslava Balá
Subject: Dotaz na produkt
Dobrý den,
nedávno jsem zakoupil produkt "Promitěsnění kolem dřezu" (PVC profil, bílá barva, délka 4 m) - kód výrobku 8594014500912.
Chtěl jsem se jen zeptat, zda stejný profil vyrábíte i v černé, případně dalších barvách.
Pokud ano, kde jej mohu sehnat?
Děkuji za odpověď,
Jakub Mrnka
Dnes mi přišla odpověď na mail, co jsem posílal, bohužel, negativní

Dobrý den pane Mrnku,
Bohužel v černé barvě těsnění kolem dřezu neděláme.
S pozdravem
Ivana Dvořáková
Referent zákaznického servisu
From: Skoda1000MBG@email.cz [mailto:Skoda1000MBG@email.cz]
Sent: Monday, November 25, 2013 9:21 PM
To: Jaroslava Balá
Subject: Dotaz na produkt
Dobrý den,
nedávno jsem zakoupil produkt "Promitěsnění kolem dřezu" (PVC profil, bílá barva, délka 4 m) - kód výrobku 8594014500912.
Chtěl jsem se jen zeptat, zda stejný profil vyrábíte i v černé, případně dalších barvách.
Pokud ano, kde jej mohu sehnat?
Děkuji za odpověď,
Jakub Mrnka
Omg, to je mi debata... :D
Tu lemovku asi poznam, prislusenstvo k nejakemu kuchynskemu drezu.
Otazku trubiek riesim davno...
Rozhodil som ACpumpu, chybala mi v nej pruzinka. Chcel som ju pouzit z 100/110, ale zda sa mi, ze povodna mala bud vacsi priemer, alebo mi tam chyba nejaky medzikus. Nemate to v oku?
Je to na tej fotke blbo vidiet, na tej pake je taky obojstranny zarez, na ktory som ju nasroboval. Na kile bol len taky vystupok, na ktory sa nasadila.
Tu lemovku asi poznam, prislusenstvo k nejakemu kuchynskemu drezu.
Otazku trubiek riesim davno...
Rozhodil som ACpumpu, chybala mi v nej pruzinka. Chcel som ju pouzit z 100/110, ale zda sa mi, ze povodna mala bud vacsi priemer, alebo mi tam chyba nejaky medzikus. Nemate to v oku?
Je to na tej fotke blbo vidiet, na tej pake je taky obojstranny zarez, na ktory som ju nasroboval. Na kile bol len taky vystupok, na ktory sa nasadila.
-> Bukaj 25.11.13 22:06:50: Se rozděl o info o lemovce lišt kapot.. sice jsem už koupil víceméně identickej pryžovej profil (pro Tatru 603), ale k šedi levandulový by byl bílej zajímavou alternativou.. navíc když je za půl darma.-> dragon_cb_cz 25.11.13 22:35:19: Něco málo..
tak za 1500,-

...a zpět k tématu:
ohledně termosytiče - dokdy byly trubičky termosytiče ocelové poniklované a odkdy mosazné?
Dále stejná otázka k papírovému těsnění pod víčkem termosytiče (v katalogu pozice 21 - pravděpodobně mylně popsána jako "rozváděcí deska thermosytiče") - dvě varianty - starší "celoplošná", novější pouze po obvodu...
ohledně termosytiče - dokdy byly trubičky termosytiče ocelové poniklované a odkdy mosazné?
Dále stejná otázka k papírovému těsnění pod víčkem termosytiče (v katalogu pozice 21 - pravděpodobně mylně popsána jako "rozváděcí deska thermosytiče") - dvě varianty - starší "celoplošná", novější pouze po obvodu...
-> dragon_cb_cz: Tak jasně, že pro potřeby toho stroje tam ty hodiny zaručeně jsou, ale jde o ty uživatelsky přístupné - věděl jsem, že jsou v pravém dolním rohu monitoru, ale že se dají rozkliknout, jsem zjistil až později...
...ale konec OT...
...ale konec OT...

-> Bukaj: A jéje... ono to sice už v té době tikalo v řádu stovek milionů tiků za vteřinu, ale nemá to vteřinovku
No už mlčím... 

-> dragon_cb_cz: To ano, ale za prvé jsem tehdy naprosto netušil, že na PC nějaký hodiny s vteřinovkou jsou a za druhé nikdo nepopírá že jsem staromilec

-> Bukaj: Ale prd, hodiny na PC ti jdou pořád, bez ohledu na připojení... prostě jsi staromilec, si to přiznej 

-> dragon_cb_cz 25.11.13 22:50:19: No, ale v době, kdy jsem s hazardem
na Aukru začínal, byl můj hlavní požadavek na PC, aby v onu kritickou chvíli (5 vteřin před koncem aukce) nespadlo připojení (což se bohužel dost často stávalo, v té době refresh webové stránky na mém PC trval cca 20-30 vteřin), analogové PRIMky byly jistotou v digitálním světě internetu.

-> j_j: Nevypada jako uplny srot...
tohle není diplomka, na netu se mluví obecnou češtinou, kde je označení "vteřina" v pohodě :) ještě, že Bukaj je tu normální...
jinak tohle géčko jsem už dával do jiného tématu - ale chce za něj 60 000,- očí...
www.sbazar.cz/moto792/... /4018250-skoda-1000-mbg-rv -67-s-doklady

PS: zlý člověk ho z modré dal do hnědé a ještě přilepil na zadní sklo toho psího kundolízka :)

www.sbazar.cz/moto792/... /4018250-skoda-1000-mbg-rv -67-s-doklady

PS: zlý člověk ho z modré dal do hnědé a ještě přilepil na zadní sklo toho psího kundolízka :)
Já se o tom dále hádat nebudu :-), zas takovej hnidopich být nehodlám,jen jsem na to s klidem upozornil :-).
-> doking: Když budu rejpat, pokud píšeš "copak se čas měří na úhly" tak je to formálně větší nesmysl než měřit čas ve vteřinách - protože vteřiny jsou jednotky, úhel je veličina
A tohle hnidpištví proti "vteřinám" u hodin jsem nikdy nepochopil...

Teď byly kryty bílé. Končilo to nějak po osmé. Měl jsem přes litr něco hozene, ale někdo mě přehodil.... Nesledoval jsem to. Jinak mám doma cerveny profil pod listy kapot. A celkem dost....
-> j_j: nemusíš mít stopky,stačí si rozkliknout windowsácký hodiny,ty jdou na sekundy přesně. A dej pokoj s vteřinami,copak se čas měří na úhly?
I když jsi ekonom,tak snad máš trošku technického vzdělání

I když jsi ekonom,tak snad máš trošku technického vzdělání

-> Bukaj: No, funguje už docela dost přes 10 let... a to ty vaše PC nemaj rozlišení na menší hodnoty než minuty nebo co?
-> j_j: V mládí?
Aukro zase tak dlouho nefunguje, takže buďto hrozně rychle stárneš, nebo jsi forever young?
Jinak také v mých Aukro-začátcích jsem měl na stole PRIMky s vteřinovkou...

Aukro zase tak dlouho nefunguje, takže buďto hrozně rychle stárneš, nebo jsi forever young?

Jinak také v mých Aukro-začátcích jsem měl na stole PRIMky s vteřinovkou...

-> j_j: Na co stopky, stačí pořádně seřízený hodiny na PC ne? Když se blíží aukce ke konci, seřídím podle NTP a pak to tam fláknu 3 vteřiny před koncem a nazdar 

-> Bukaj: tak když jsem v mládí dražíval na aukru tak jsem taky měl stopky a odměřoval poslední vteřiny 

-> doking: -> dragon_cb_cz:
Právě
Pořád nikdo nepřihazoval, měl jsem přihozeno těch 3000, víc se mi nechtělo dávat a necelou minutu před koncem (klasika) někdo přihodil, no...
Právě

Pořád nikdo nepřihazoval, měl jsem přihozeno těch 3000, víc se mi nechtělo dávat a necelou minutu před koncem (klasika) někdo přihodil, no...

-> j_j: Jen rychlej pohled: rozdělovač, lanovody, rámečky, Cčka, zástěrky, gejzíry, plast osvětlení SPZ, madla dvěří, lampičky interiéru... až takový nic to zase není 

-> j_j: No jak se to vezme :-D, když jsou tam jednotlivý kusy,co se na aukru pohybujou kolem tisíce
No ty krávo já to kupoval tuším po 100kč

-> Bukaj:
3 000,- a pořádně tam nic není :D ještě, že jsem to začal shromažďovat v roce 2009 :)

Jinak zajímavé zjištění - objevil jsem novodobou výrobu profilu, identického s lemovkou lišt kapot MB - v balení 4 metry za 55 Kč
Jediná vada - profil je bílé barvy
Ale i tak by to mohlo být zajímavé pro majitele bílých MB, kterým vadí černá lemovka
(na světlá MB si lidé (dobově) často dávali červenou lemovku).
Psal jsem výrobci toho soudobého profilu mail s dotazem, zda jej vyrábí i v jiných barvách, tak uvidím, co odpoví

Jediná vada - profil je bílé barvy

Psal jsem výrobci toho soudobého profilu mail s dotazem, zda jej vyrábí i v jiných barvách, tak uvidím, co odpoví

Ty bílé blikače na MB se občas někde vyskytnou, nevím, co myslel Petr98, ale asi před měsícem byly jedny na Aukru a pak ještě tady v té směsce (kterou jsem chtěl koupit, ale nezadařilo se - někdo to chtěl víc
)
aukro.cz/skoda-1000mb-vel ky-vyprodej-dilu-i36419823 65.html
A asi před rokem jeden pár krytů na Aukru šel něco přes 2000 Kč
Jinak pár jich mám doma, ještě jsem se nerozhodl, zda půjdou na Levandulku, ale asi spíš ne - víc se mi líbí oranžové

aukro.cz/skoda-1000mb-vel ky-vyprodej-dilu-i36419823 65.html
A asi před rokem jeden pár krytů na Aukru šel něco přes 2000 Kč

Jinak pár jich mám doma, ještě jsem se nerozhodl, zda půjdou na Levandulku, ale asi spíš ne - víc se mi líbí oranžové

Teď byly na aukru. Na kolika skončily? Nevíte někdo?
-> Radoch: JJ, je to snad na nějaký vývozní mbx a není to zase taková rarita
Setkali jste se s bílým blinkrem na eMBaso? Já to kdysi viděl na foto, prý to byl nějaký export.
-> Bukaj: Některý ty pláště jsou létama připečený k diskům tak ukrutně, že by i zeď měla co dělat..
Ale nějaký řešení se vždycky najde..

-> Jozka: No vidíš, dobrej nápad - mně napadlo zouvat přes práh auta (nějakýho vraku), ale to s sebou přináší další problémy...
...no, až to bude aktuální, nějak si s tím poradím :)
...no, až to bude aktuální, nějak si s tím poradím :)
-> Bukaj: Uvažoval jsem i o dobovým řešení - zabudovat někam do zdi trubku pro hever a zouvat jeho pomocí.. oni to teda v servise za pade shoděj, ale je to docela hodně padesátikorun..
-> Petr98: Jo jo, já taky. Předních mám asi víc, ale i nějakou zadní navíc bych měl taky najít.. během týdne.
-> Petr98: Jo jo, já taky. Předních mám asi víc, ale i nějakou zadní navíc bych měl taky najít.. během týdne.
-> Jozka: to by bylo super. Mám na mysli interierovou zadní gumu tunelu 

-> Jozka:
No, taky bych potřeboval doma zouvačku - s montpákama je to vopruz a když chci zachovat duše, tak flexa nepřipadá v úvahu...
Jen nejdřív bych potřeboval dílnu, kam to vše naskládat a kde na tom pracovat v suchu a teple...
No, taky bych potřeboval doma zouvačku - s montpákama je to vopruz a když chci zachovat duše, tak flexa nepřipadá v úvahu...

Jen nejdřív bych potřeboval dílnu, kam to vše naskládat a kde na tom pracovat v suchu a teple...

-> Bukaj: Nu, já počítal špatně.. ještě mám 5 posledních darovaných kol na dvou dalších místech.. a zbytek na 6ti autech a poloautech, z toho jedno je zrovna o pár vesnic dál v lakovně.. Snažil jsem se kola postupně třídit, repasovat nebo likvidovat (dle stavu), ale přibejvaj mi rychlejc, než je stačím řešit..
-> Jozka: No, u mne jsou disky asi na třech místech, ale většina byla na té včerejší hromadě. Ještě mám doma tři funglový ráfky a jednu sadu na autě u kamaráda...
-> Bukaj: Mapoval jsem tak před 10ti lety.. ale mám disky nebo i celý kola uložený na 5ti místech ve dvou lokalitách, tak by to byla docela kláda, probrat to znova..
.
-> Petr98: Možná bych nahrabal tu zadní tunelovou gumu, jestli ještě nemáš..

-> Petr98: Možná bych nahrabal tu zadní tunelovou gumu, jestli ještě nemáš..

Prozkoumám zásoby a myslím, že vám kluci po sadě spustím 

-> Jozka: No, já jsem něco hledal pod přístřeškem, kde mám většinu kol a bylo zapotřebí kola přeházet, tak už jsem rovnou koukal na datumky...

-> Bukaj: Tos pašák.. než bych já povytahoval a zmapoval, byl by tejden dovolený pryč.. Mám tuším 14"-ky z 65 až 88, ale zaznamenával jsem si jen "velká díra" a navíc ani boha nevím, kam se ten soubor aktuálně zatoulal..
A když už jsme u ráfků, tak jaká budete kdo dávat závaží? Nejstarší, co tu mám, jsou asi ta placatá dvoudílná (olověné závaží a plechová packa zvlášť) - zkusím jich shromáždit dostatek alespoň na jednu sadu kol...
A asi to vidím tak (dle stavu ráfků), že budu při renovaci švindlovat a na Levandulku půjdou novější disky, neboť ty 1967, co tu mám, jsou různě pobouchané a hrany odraté...
A asi to vidím tak (dle stavu ráfků), že budu při renovaci švindlovat a na Levandulku půjdou novější disky, neboť ty 1967, co tu mám, jsou různě pobouchané a hrany odraté...

-> Petr98:
Že jsi sem tu nabídku psal, co? Podáš prst a za chvilku chňapnem po ruce...
Ještě se vrátím k ráfkům kol - včera jsem tady probíral haldu disků, co že to tu vlastně mám (dle data výroby) a nejdřív mne zarazilo, že cca třetina disků nemá datumku vyraženou
Až na konci hromady jsem si všiml, že tyto disky mají datumku z druhé strany středu - asi to razili, jak jim to přišlo pod ruku - nechápu...
Zjistil jsem, že určitě nejméně do 10/67 byly disky s velkou dírou na ventilek a do 3/71 s malou dírou, ale s prolisem u ní. Jinak většina 14" disků, co tu mám, je z období stovek (sedmdesátá léta), nejstarší disk mám 1966 a nejnovější 1983
Kdyby se našel někdo, kdo by upřesnil dle svých zásob ta data změn, bylo by to fajn
Že jsi sem tu nabídku psal, co? Podáš prst a za chvilku chňapnem po ruce...

Ještě se vrátím k ráfkům kol - včera jsem tady probíral haldu disků, co že to tu vlastně mám (dle data výroby) a nejdřív mne zarazilo, že cca třetina disků nemá datumku vyraženou

Až na konci hromady jsem si všiml, že tyto disky mají datumku z druhé strany středu - asi to razili, jak jim to přišlo pod ruku - nechápu...

Zjistil jsem, že určitě nejméně do 10/67 byly disky s velkou dírou na ventilek a do 3/71 s malou dírou, ale s prolisem u ní. Jinak většina 14" disků, co tu mám, je z období stovek (sedmdesátá léta), nejstarší disk mám 1966 a nejnovější 1983

Kdyby se našel někdo, kdo by upřesnil dle svých zásob ta data změn, bylo by to fajn

-> Petr98: Hele, beru zpět, jsem si tvou fotku stáhnul a zvětšil a je to opravdu správnej profil, akorát nerozplácnutej.. Nebylo by na dva moje hrnečky... ? 

-> Jozka: zatim pokaždé, co mi do ruk přišly nové kompletní sady světel včetně hrnců, tak tento profil tam byl jako těsnění hrnce, tak jsem ho považoval za správný.
-> Petr98 16.11.13 16:51:07: Tak zrovna takovejhle profil jsem pod hrncema ještě nikdy nenašel.. Většinou vypadal obdobně jako pod lišty kapot, jen symetrickej a více či méně mohutnější, nežli plastovej pod kapoty.. přibližně roznostrannej trojúhleník s výřezem na vrcholu a s protilehlou stranou konkávní - vypouklou dovnitř.
Ale tenhle bude fungovat nejpíš taky..
Ale tenhle bude fungovat nejpíš taky..
-> Petr98: No, když vidím to klubko, tak Tvé "ne moc.." mi připadá úsměvné
Ale jo, něco by se šiklo - tak na dva hrnce

Ale jo, něco by se šiklo - tak na dva hrnce

-> Bukaj: jsem fotil schválně průřez
kdyby někdo chtěl, něco mám. Ne moc, ale mám....

-> Petr98: Jo aha, už to v tom vidím, ten malinkej kousek co čouhá z igelitu je průřez - tak to je ono