-> Tom Troll 19.08.20 11:42:20: Jo, tak "klidna cestovni rychlost "!

Ja jsem asi vetsi posera, ale kdyz jsem nekdy na dalnici sluzebni filcku vydrazdil na 180, tak jenom na nezbytne nutnou dobu a krajne nerad. Ale mel jsem kolegu, se kterym jsme tvorili sehranej tandem, a ten kolega byl vsechno mozny, jenom ne dobrej sofer. A protoze byl velice inteligentni , tak si to uvedomoval, takze nase spolecny sluzebky jsem z 99 procent odridil ja a on byl excelentni navigator. Jenze jednou jsme nekolik dni objizdeli tel. ustredny po cely Morave a to od rana do noci, a ja uz byl vecer dost vystavenej a na jedny krizovatce ve tvaru "Y" jsem se nejak nemoh rozhodnout kudy a tak jsme jeli rovne do pole :-) To uz jsem uznal, ze uz dal nemuzu a prohodili jsme se. Na sedadle spolujezdce jsem hned vytuhnul a probral jsem se az nekde na D1 na Vysocine. Pomalu otviram oci, venku mlha jak svine, motor strasne rve, zarazena pětka, naklonim hlavu - na tachometru 180!

Ritime se z kopce kiloosmdesat, viditelnost par desitek metru, ridic ma pet dioptrii a vim o nem, ze ve ve tme zrovna bystrozrakej neni. Takze, velmi klidne, abych ho nevyplasil, jsem se zeptal jestli vi kolik jedeme. Docela v nem hrklo, kdyz to zjistil a ja, protoze jsem byl cerstve dvojnasobnej tatka, jsem ho zahnal na blizkou pumpu a radsi ho zapudil od volantu