skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
prohledat
124111 příspěvků (zobrazeno 122851 až 122900) od 06.12.2007 do 27.04.2025, založil/a iDawe
-> David29: zmetku

-> gabo00000: a jak si to ucpal v tom místě kde je pístek?
-> gabo00000:
jelito...už víš co to je? 

-> havlik: no tak tamad neveriiim...preco by mal?

-> David29: mudro

-> gabo00000: no pokud se ti dostal písek dovnitř toho HBV spodem tak ho můžeš zahodit
-> havlik: Radši bych to neřešil

-> havlik: a aj ten HBV..co sa mu môhlo stat?.. v dierach boli srubky a ajtak ho este rozoberiem

-> FORM: a vidis ze vo vnutry klbu je este vazelina...bola tam napchata handra..neboj ..este nejaky ten rozuum v hlave mam

-> havlik: -> FORM: hbv pôjde na LR to kaslem tam len dam nove gumky klby a poloosi mali 100hrany zakrutene do hndier a obtocene drôtom...a preco nepieskovat tlmice?

-> David29: si debil? 

-> gabo00000: no nevím jestli jsi udělal dobře s tím pískováním, třeba ty vnitřky kloubů, tisícihrany, HBV.... Docela bych se bál.
-> havlik: On ne...v pískovně 

-> gabo00000: tys pískoval tlumiče a HBV 

Tak já mám s bráchou rekord pět hodin na výměnu spojky. V pátek večer jsem to dovezl z práce, hodinu jsem to nechal vychladnout a zatím jsem se najedl a převlíkl. Sundali jsme zadní čelo, nechali to na kabelech vyset. šrouby šli docela blbě povolit, nikdo to těch 25 let nesundával. A po pěti hodinách v jednu v noci už to auto jezdilo. Paní jsem slíbil že to do neděle udělám a v pondělí ji to dovezu a strašně se divila že jsem ji to v sobotu v děvět dovezl. Nechtěla věřit že jsme to opravdu vyměnil. kdyby nevyděla že ta spojku funguje a jsou vidět šrouby že byli povolený, tak by mě to asi ani nezaplatila. ;-)
-> Tampajs: díky, ale myslím že mnohem jednodušší bude tam dát silný servo motorek 

-> David29: Neříkám že oni dva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!! Taky mám takovou voňavou sedačku ve sklepě.

-> Ad@m: viz články
-> Bagrr: no zkusím se poptat po tom silnějším motorku. I když mám doma 3 startéry, stejně nevím jak se to z toho elektromagnetu dá udělat na otevírání...
-> doly120: o tom vím, jenom se ptám pokud nepřišel na nějaké jednodušší řešení
-> Ad@m: Žába = t červený dole co nemá slepici ve znaku
Já to nebudu mít přímo na otevírání ale pro otočení zámku do odemknutý polohy takže servo z centrálu bude stačit... Jinak dělaj se i silnější serva který utáhnou i škodováckej zámek haupny...

-> Ad@m: a co valecek(civka) ze starteru?

-> J3STER: Mluv za sebe 

-> FORM: -> Pavel P.: Jóóó škodovkář, ten tvrdééé chleba měl. Za ty roky za volantem sedačku proprděl.

ja som dnes vypocital kopu prikladov na integraly a cakal som na vytvrdnutie naprav a to cakanie bude este pokracvat asi 3-4-5-6dni

-> Bagrr: z čeho ho tam budeš dávat, jestli se můžu zeptat? Já jsem to chtěl otevírat motorkem z centrálu ale je moc slabý...
Tak sem dneska zprovoznil na žábě centrální zamykání:-d Už jen vykoumat servo na kufru a budu spokojenej

-> Mil@n: Asi tu byli ufouni - to sami se dneska stalo Nwktmu 

Tak jsem dneska zjistil proč mi blbne zapalovaní.Vyměnil jsem vše rozdělovač,civku,regulato
r napětí,promeřil kable a palec.A zavada vadné svičky na kterých jsem najel 400km.Svíčky byly nové tak jsem měnil vše ostatní,ted už vím že ani nové neznamená dobré

Dneska udělana na podruhé STK u rodinné Feldy.
Na poprvé byly zatuhlé brzdy - byla komplet předělávka brzd v mrazu pod autem.

-> myschaak: známý to dělal pravidelně během půlhodinové polední pauzy, ani nesundavali čelo, jen všechno odpojili a vyškubli ho spodem, dali jinej a připojili a nalili to po práci
-> David29: Já si to poprvé řikal a když už sem si to absoloval už asi po 10 tak to dělám sám ..vyndám i zpětná instalace.. Horší je třeba spojka na Renaultu 19ce když si převodovku nepustíš spodem protože tam mmá takovou zasranou klec která se musí sundat.. Já bych ji sundal jenže lenoši ne ak sme to dělaly takhle..
BTW to je to co sem dneska dělal + 2x geometrii na dalších renaultech na Laguně v plný palbě po výměně kuláků a pak na sceniku taky po výměně kuláků..
BTW to je to co sem dneska dělal + 2x geometrii na dalších renaultech na Laguně v plný palbě po výměně kuláků a pak na sceniku taky po výměně kuláků..
-> Nwkt: dvě hoďky to je moc,jeden čas jsme měli natrénováno na 30 minut....ale jen na vlastních autech-kdo by dával všechny šroubky zpátky,že

Nwkt 05.02.08 16:39:22 napsal: -> David29: Hele až sundáš motor po pátý, tak to budeš dělo do dvou hodin vlastní zkušenost
jen mohu potvrdit, poprvně jsem se s tím sral dobu a po 3í byl venku natotata a zpět taky
jen mohu potvrdit, poprvně jsem se s tím sral dobu a po 3í byl venku natotata a zpět taky
-> David29: číslo pět eště moc nejni

-> Nwkt: Věřim..ale doufám že k tomu číslu 5 se nedostanu..nechci 

-> David29: Hele až sundáš motor po pátý, tak to budeš dělo do dvou hodin
vlastní zkušenost 

-> havlik: Voser největší... matky šly i se šteftama a toho svinstva..no fůůj
A nebejt Czerta..nevim nevim... udělal bych to, ale trvalo vy to 3x dýl

-> David29: LOL tos toho na tom autě asi moc neudělal když po jednom vyndání motoru řikáš že už bys to vícekrát nedělal

S Czertem jsme sundaly motor a vyměnily spojku a ložiska.... zejtra to zbejvá vráiti zpět...
Už bych to nikdy nedělal..
Už bych to nikdy nedělal..

-> Pavel P.: Fůůůůj, ty kanále. Náhodou moc žlutě to nevypadá, spíš jako bahno, nebo že by....
-> FORM: a ted si představ kdo na tom seděl... nějakej vetchej dědeček co neudrží žádnou tekutinu

Právě zkouším prát sedačky, to byste nevěřili, co z toho teče za humus
-> Syny: but rad ze ti ho neufikla
neco PODOBNYHO se stalo barachovi... ten si zajel motorovkou do nohy.... krve jak z vola- a narizla kost u palce...

neco PODOBNYHO se stalo barachovi... ten si zajel motorovkou do nohy.... krve jak z vola- a narizla kost u palce...