skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
prohledat
124206 příspěvků (zobrazeno 106351 až 106400) od 06.12.2007 do 13.05.2025, založil/a iDawe
s tim sklem sorry moc jsem nepobral jak jsi to napsal a už je dávno vyndaný a jinak nemusíte se mmnou jednat jak s debílkem.rez se bud vybrousí nebo v létě vyvaří a a proč asi myslíš že to natíram-prto aby to nebylo tak barevný
-> škodík: Hele.. slušně sem se zeptal jestli není lepší to sklo vyhodit a ty hned začneš že ti nadáváme...
Jako děláš to už líp.. už používáš základovku a né sprej (reflexní?)
To bych bral jako pokrok
Jako děláš to už líp.. už používáš základovku a né sprej (reflexní?)
To bych bral jako pokrok

-> škodík: ale se nediv že rejpem... se na to koukni barevný to máš jak papouška, místama obroušený a natřený nebo zastříkaný a místama rezatý... se pak nediv že si z tebe dělaj prdel.. až to budeš dělat pořádně tak ti nikdo nic neřekne..... rozhodně bude lepší nejdřív udělat plechařinu, vyvařit a pak začít něco brousit a natírat....základovka je pórovitá, jak to zakreješ tou plachotu v tomhle počasí tak za měsíc ti zase začne lezt rez., musel bys to přetřít vrchnim lakem, což je zbytečný abys to pak zase brousil dolu před celolakem...
nejdřív mi poradíte jak to mám dělat(dík) a pak mi za to nadáváte

škodík 16.03.09 18:24:29 napsal:
vy pořád musíte do někoho rejpat i když to dělám už správně po
škodovácku

vy pořád musíte do někoho rejpat i když to dělám už správně po
škodovácku

-> doly120-ten třetí:o): no tak u tohoto vozu to sklo asi nejspiš drži strechu
ale nepobiram proč to vubec brousi

vy pořád musíte do někoho rejpat i když to dělám už správně po škodovácku
-> Kaprof: Tak když už má venku přední a zadní sklo tak jedno navíc už nevadí... Snad

-> doly120-ten třetí:o): tp by mu tam pršelo

-> škodík: Nebylo by lepší to zadní okno vyhorit ?
-> škodík:
OU MAIN GOT
Já dneska sundal ze své druhé vepředu hpčka a nizky pružiny kuli stk pak začla bejt zima takže origo tam dam až zejtra

Já dneska sundal ze své druhé vepředu hpčka a nizky pružiny kuli stk pak začla bejt zima takže origo tam dam až zejtra

takhle jste mi to poradili vy
-> Pavel P..: škoda radiť
takhle jste to řekli:až na plech odrezovač základovka a jinak proč brousit celej blatník když je to chytlý jenom nahoře a v sobotu jsem dělal tohle zatim jenom takhle
-> suri: já vůbec nevim proč brousi tu původní barvu až na plech.... kdyby obrousil jen rez a zatřel a pak až to puzjde na lak to vybsrouil všechno tak má klid a ušetřenou práci.... pak to bude muset brousit znova.
-> škodík: dám ti radu , nerob to po škole ked máš hodinu času obrús celý blatník ako je cez víkend a natri stejne nájdeš kopu dier
-> havlik: no vlastne to mas pravdu. Tak dam jen jeden a uvidime 

nafotil sem auto po uprave pricky prevodovky a tady mame vysledek:
klubo.rajce.idnes.cz/2009 .03.16_-_bez_Acek
kua ale rezavy uz to mam jaxvina
klubo.rajce.idnes.cz/2009 .03.16_-_bez_Acek
kua ale rezavy uz to mam jaxvina

Bagrr- máma mele Emu 16.03.09 16:00:22 napsal: → David29: Ty voe ty bys zahrabal i vejtru na trovině:-D Jakože se vejtra zahrabat nedá
V jeho případě bych se i nedivil
PS:Stejně nechápu jak někdo s takovým strojem jako je V3S teda pokud je funkční může někde zapadnout
To bud musí být nějakej extrém nebo ..... řidič

V jeho případě bych se i nedivil

PS:Stejně nechápu jak někdo s takovým strojem jako je V3S teda pokud je funkční může někde zapadnout

-> David29: si máš zažádat o nový ne

-> Bagrr- máma mele Emu: Tak ty naše stěrače... noukoment 

no hele jelikož u tý origo kosti je výkyv do strany taky 00 nic když neni vymletá tak nevidim důvod proč by to nefungovalo takhle i ve verzi s tou silonovou průchodkou
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Když jsem kolem toho projížděl, tak v tý tmě to vypadalo naprosto v pohodě... Navíc pršelo a mě se nechtělo ven 

Bagrr- máma mele Emu 16.03.09 16:00:22 napsal:
→ David29: Ty voe ty bys zahrabal vejtru na rovině:-D
Na asfaltu
Ne tak stane se no, ja bych se sice nejdriv podival jak to tam vypada nez tam vjedu... ale
→ David29: Ty voe ty bys zahrabal vejtru na rovině:-D
Na asfaltu

-> David29: b Od toho jsou na autech většinou vychytávky nazvané ostřikovače a stěrače

-> Bagrr- máma mele Emu: O traktoru mi ani nemluv
Dneska sem za jednim jel, a měl jsem zasraný celý okno 

-> David29: Jen nekecej:-D Beztak si volal místním JZDákům aby tě vytáhli jejich super traktorem Zetor 30 Major:-D
-> Bagrr- máma mele Emu: Huš
Já se nezahrabal ..jenom skoro 

-> David29: Ty voe ty bys zahrabal i vejtru na trovině:-D Jakože se vejtra zahrabat nedá

-> Syny: Ukaž mi šoféra, kterej nezapad při takovýdle situaci (neřikám že všichni) - kord u Iveca, kde nevidíš vůbec zadní kolo - takže pokud nekoukáš s vylezlou hlavou, tak vlastně nevíš kam jedeš....
Horší bylo, když sme jeli z cvičení a zapadli jsem s LIAZkou...
Horší bylo, když sme jeli z cvičení a zapadli jsem s LIAZkou...
-> David29: Tyvoe jak ty si moch dostat papiry, to nechapu :)
Já dneska málem zapad s Ivecem
Projel jsem vesnici kam sem potřeboval (přejel jsem to), tak jsem se potřeboval otočit... k tomu jsem využil vedlejší silnici mezi barákama hned za vesnicí.. začnu do ní couvat (byla tma) a najednou se celý auto hezky zhouplo na pravou zadní stranu... leč jsem v zrcátku nic neviděl, tak mi to bylo jasný... No, ale vyškrábal jsem se

Projel jsem vesnici kam sem potřeboval (přejel jsem to), tak jsem se potřeboval otočit... k tomu jsem využil vedlejší silnici mezi barákama hned za vesnicí.. začnu do ní couvat (byla tma) a najednou se celý auto hezky zhouplo na pravou zadní stranu... leč jsem v zrcátku nic neviděl, tak mi to bylo jasný... No, ale vyškrábal jsem se

-> Tuner#2: taky sem si rikal. Slava a lesk sou vec velmi rychle pomijiva
jednu sezonu hvezda a druhou uz po tom ani pes nestekne ze.

Ono este asi taky zalezi na tym, s jakou pruchodkou do tunelu se tahle uprava dela.
Ja myslim, ze kdyz je pruhodka BEZ tech plastovejch pulmesicu, tak staci 1 kloub. Pac ten pohyb prevodovky se ztrati na tom jednom kloubu a dal to pobere tahlo. Vzhledem ke sve delce se ten malej pohyb prevodovky proste ztrati.
Ale kdyz je pruchodka S tema plastovejma pulmesicama tak je potreba pouzit 2 klouby viz jak nakreslil Syny.
Extrem by byl pouzit 2 klouby a pruhodku BEZ. To by se pak myslim mohlo stat, ze by neslo zarazit 1, 3, 5 viz obrazek
Ja myslim, ze kdyz je pruhodka BEZ tech plastovejch pulmesicu, tak staci 1 kloub. Pac ten pohyb prevodovky se ztrati na tom jednom kloubu a dal to pobere tahlo. Vzhledem ke sve delce se ten malej pohyb prevodovky proste ztrati.
Ale kdyz je pruchodka S tema plastovejma pulmesicama tak je potreba pouzit 2 klouby viz jak nakreslil Syny.
Extrem by byl pouzit 2 klouby a pruhodku BEZ. To by se pak myslim mohlo stat, ze by neslo zarazit 1, 3, 5 viz obrazek

-> exwrcteam 14.03.09 16:11:33: Koukám že to pěkně trpí a ten přední spojler je už hezky dodrbanej.
-> havlik: mne zase povedali že na závodných 100 vkách mali starý typ klece a tie gumenné vložky zo silonu a že to bolo perfekt presné len to drnčalo ale to sa závodáka netýka
-> havlik: Tady jde o to, ze to tvoje neudela asi tohle (viz obrazek), ale otazkou je, jestli to je potreba aby to tak bylo...
-> Klubko_: ale dyt to moje se taky točí do všech směrů nevim myslim si že to v klidu stačí
ja pres vikend pokladal cca 40metru podlahy, vysekaval elektriku a tak podobne :-)
-> havlik: no ja to videl prvne u Discovery a taky sem se ptal na co 2 klouby. A ono kdyz mas 5q se suchejma, tak bych rekl, ze se tenhle konec prevodovky muze pohybovat i do stran, ne jen jaksi rekneme otacet kolem silntbloku na pricce prevodovky, takze pak potrbujes vic kloubu. Prikladam Discoveruv vytvor. A pry se to tam takle vleze. Ja si rikal, ze to este fiknu a dam tu stredni cast pryc az to budu delat.
-> Bery: jé co to máš za storj ? myslim tu 4kolu....
-> TTomas: pracovní postup je jednoduchej seženeš táhlo s kostí odvrtáš ten kus který se uchycuje na převodovku přiložíš k tomu kloubu a zjistíž že když ho trošku obrousíš tak to pasuje jak prdel na hrnec a budeš to mít i vystředeny a pak řízneš táhlo hned před kostí a zasuneš do něj tu tyč s upravenym kloubem a zavaříš já sem eště po obvodu navrtal prá děr a provařil. Jinak zkušenosti s tim zatim nemam zkus Beryho, Eidyho a eště určitě někdo to má
-> TTomas: Můžu mít takovou "blbou" otázku? K čemu slouží tato úprava?
-> havlik: Prozrad nam pracovni postup a hlavne jak moc dobre to maka? Uvazoval bych nad tim do zavodaka. Diky
-> Klubko_: jak druhej?:) k čemu? a hlavně kam bys ho tam nacpal pod autem?
.....jsme s přítelkyni vyvenčili její 136ku.....