skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
prohledat
124223 příspěvků (zobrazeno 104301 až 104350) od 06.12.2007 do 22.05.2025, založil/a iDawe
Dva sváry ze zadní strany kroužku. Takový plkance z každé strany jeden. Bylo to tam asi čtyři roky a 30 000km. A kdybych tu šotolinu nebral smykem tak se to nestane.
. . . a když jsem jednu lesní cestu bral smykem, tak najednou něco ruplo a přestalo to jet při zařazené rychlosti. Takže jsem musel v pantoflích pěšky domů, vzít druhý auto a odtáhnout to domů. Doma po sundání bubnu jsem zjistil že mi rupla poloosa těsně za ložiskem, takže buben zůstal na místě a šlo to odtáhnout.
Problém byl v tom že jsme kdysi bodnuli ten kroužek za ložiskem aby se neposouval a v tom místě sváru to prasklo. Příště ho tam připájím. ;-)
P.S. Kyvkaři jste žabaři. Vy tu poloosu vždycky ulomíte tak že vám upadne kolo. Zatímco my vlečkaři máme pojízdný auta i prasklou poloosou kyvky.
Problém byl v tom že jsme kdysi bodnuli ten kroužek za ložiskem aby se neposouval a v tom místě sváru to prasklo. Příště ho tam připájím. ;-)
P.S. Kyvkaři jste žabaři. Vy tu poloosu vždycky ulomíte tak že vám upadne kolo. Zatímco my vlečkaři máme pojízdný auta i prasklou poloosou kyvky.
Včerejší akce: Sedmdesátiletýmu pánovy se zdálo že má něco se zadníma brzdama.Žeprej když brzdí tak to divně hučí. Na což jsem reagoval tak že jsem zkontroloval přední destičky a jedna byla sjetá až na plech a hučela o kotouč. Tak jsem dal všechny nový, rozhejbal jsem pístky a šel jsem to projet ...
Zasadil som dalsich 50 smrekov a s bratom vyklepal blatnik na Xsare, zasilikonoval svetlo a nahradil vymlateny kryt svetla igelitom.... spotrebak je zase docasne pojazdny, v piatok mam dohodnute rande s likvidatorom a zajtra idem zhanat nove predne svetlo... myslim, ze blatnik necham tam, na krasu to nejazdi.....
-> havlik 19.04.09 22:34:29: hmmm tak takhle sem si hrál dneska.... sice sem nedělal krátký kvalty, ale dával sem do kupy fofrklacek 

-> havlik: Co z toho? 

-> havlik: vsak ked to predlzis o 3cm tak o 3cm predlzis aj spodny diel..ja mozno udelam 4q kulisu..men je to v podstate jedno..
-> Acryll: ja ti neviem .. aj motor mas na opacnej strane

-> gabo000000: 3cm má ten silon plus sem musel ubrušovat ten spodní díl:) ale je to krutě krátký:D
-> gabo000000: no nic zajímavý:) na vše přijdeš sám:)) hlavně hrozná sranda je na tý 5q kulise naměřit to prodloužení:D ale řikam užij si to sám:))
-> havlik: btw kolko centi si tam toho napchal? nie ej to uz kusok privela?:D
-> havlik: si na nieco zaujamve prisiel?

-> gabo000000: příjemnou zábavu:D nejhorší je že to budu muset páchat asi eště jednou:( ale postup zvolim trošku jiný

-> havlik: chystam sa na to aj ja buduci tyzden

tak som si kludne prezuval na letne....auto cerstvo po vymene oleja...
pozeram.. ze pod nim nejako vlhko... kvapka oleja vysela z motora.. tak som presmatral prstom kde je zrada...
a ono.. ejhle... olejova vana namontovana naopak...
.. ja som nevedel ci sa mam smiat,a lebo plakat...
a takto to bolo minimalne od septembra ked som ho kupil...
a to ze som zbadal ze je tesnenie pod hlavou naopak.. to uz ani neriesim.. uz ho ajt ak treba vymenit...
pozeram.. ze pod nim nejako vlhko... kvapka oleja vysela z motora.. tak som presmatral prstom kde je zrada...
a ono.. ejhle... olejova vana namontovana naopak...

a takto to bolo minimalne od septembra ked som ho kupil...
a to ze som zbadal ze je tesnenie pod hlavou naopak.. to uz ani neriesim.. uz ho ajt ak treba vymenit...

dneska som vytiahol kilo z garaze po zime a prebehol som ho ,po 5 mesiacoch chytilo s nacucanim na prvy krat
nadhera

No tak já mám z Rapida vyházený sedačky a odkorodovávám podlahu, abych se za rok nepropad na silnici. Jináč do užovky jsem dal béžový rapiďácký sedačky od Apple STSChvojkovice Brod a vypadá to a sedí se v tom luxusně
. Jen vyčistit a bude to supr. Foto bohužel nebude. Kabel k foťáku zůstal v druhym bydlišti. Zku*vený Olympusy 

-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: takt reba
-> gabo000000: ty jsem stříhal nůžkama na plech)
-> myschaak - diverzant s koženou brašnou: jo akurat zhnite koncovky brzdovych hadiciek

-> minno: jj,ale zas se to krásně vyndavá!

-> myschaak - diverzant s koženou brašnou 19.04.09 19:06:05: tieto zadné nápravy sú husté
kus ohnutej voloviny 

a konečně jsem doekolikvidoval tu korejskou bestii......jinak na baráku)
včera jsem rozbrzdil zadek na spotřebáku) po třech letech konečně brzdí jak má

...............a tohle mi tam nechal.
To jsem ho jenom přetláčel do této garáže, a pak zpět do původní. Vypadá to na gufero za spojkovým ložiskem.

ja byl na srazu :) na zahajeni sezony. vcera ;-) pohoda nejveci :)
-> zidlik: ty vole, tak ten je hustej......

-> havlik: rozhodně pohodlnější 

ted sme dali chamíka k zrcadlu a brutálně se nasral a zbarvil

-> petr s: sem se málem rošvihal když sem chtěl zatočit jednou rukou a vono to najednou nešlo..a to to má volant průměr tak půl metru to by mě zajímalo co by to udělalo kdybych tam dal nákej 30cm

-> pyroman: čim delší tim lepší :)
Tak ja byl vcera v Kopřivnici na tuningu..pocasi pekny...celkem se to vyvedlo...mam par videjez ze sprintů..celkem pohodovej den...a dneska tridim fotky a videjka:-)...takhle sme s kamosem stali na ovalu no....asi je to tim ze sme to neumyli

ovsem aby to nevypadalo, tak vcera byl i velmy uspesny den
Meli sme klubovy sraz. Ucast hojna, pocasi nezlobilo. Zavodilo se v disciplinach sprint na 200m, slalom na 200m(ty novy gumy si vedly naramne dobre) a draha s 5 ukoly po ceste (shodit kelimky tenisakem, trefit se klinakem na kul v zemi, previzt kelimek s vodou, zastavit na znacce a prejet desku) aniz by clovek vystoupil z auta.
A dovezl sem si poharek za 1. misto
Meli sme klubovy sraz. Ucast hojna, pocasi nezlobilo. Zavodilo se v disciplinach sprint na 200m, slalom na 200m(ty novy gumy si vedly naramne dobre) a draha s 5 ukoly po ceste (shodit kelimky tenisakem, trefit se klinakem na kul v zemi, previzt kelimek s vodou, zastavit na znacce a prejet desku) aniz by clovek vystoupil z auta.
A dovezl sem si poharek za 1. misto

-> minno: ty sa musis fakt nudit !!!

-> Pavel P.. 18.04.09 16:32:31: tak řadičku sem doma jednu našel... v polorozebraným stavu, ale funguje jak má...akorát je nějaká dlouhá :-D
sem si vcera ZASE zrakvil ruku. Dotahuju zadni naraznik na leve strane a sklouzla mi gola. Tak sem rukou nabral hranu cela.

-> zidlik: Na žigula musíš mět svaly
tak dneska sem poupravil plynovej pedál aby šel dát u mpi plnej pak sem dělal u dědka na žiguloj brzdy a pak sem to byl projet a to je něco hroznýho to uřídit..u rapida zatáčim na místě jednou rukou a u žigula za jízdy se stim peru voběma
-> tunerlada: Po tmě? To by si lidi mohli myslet že jdeš krást obrubníky a dlaždice z chodníku.

-> J3STER: voee
sem ho měl donýst 

Já za poslední tejden neudělal snad nic užitečnýho 

-> Dave - ten pátý: ti dám bábovku woe :-D tak jako nekde se to ze začátku vyzkoušet musí a nejní to leštěnka ale sranda auto ..