skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
-> krtik: spina je svinstvo. Ja dal sedaky na syntetiku s predpirkou pres dve hodiny. U operaku jsem se bal airbagovyho svu, tak jsem to dal na rucni prani a vytahnul snad spinavejsi to svetly nez pred tim. Tak jsem to dal zas na dve a prezilo to v pohode. A jak to voni :)
-> Bajou: a tak mna to baví sa s tým hrať a od predaja rapida neviem mať auto na celý život
-> eben: presne ako hovoríš
preto sa len vozím a nič nerozoberám 
-> eben: presne ako hovoríš

-> Lubes: viem presne o com hovoris,preto uz 5rokov je Rapid tam kde je,ved pol roka uz repasujem zadnu napravu
priorita je sa postarat o mna a manzelku a potom ine veci 

-> Lubes: Nemyslím si, že by to bylo o bezstarostných lidech. Jen prostě asi mají soudnost a tak další auta nekupují, aby je o 3 měsíce opět prodali, protože mají starostí nad hlavu 

-> eben: bolo na nom až moc roboty a nakolko sa človek stará o vlastnú domácnosť tak už sú iné veci doležitejšie ale to tu vela bezstarostných ludí nechápe

Lednice EVOII - vypadá to, že bude fungovat... Pak odizolován nitřní prostor karavanu, aby nebyl zbytečně ohříván a doplněny popisky k vypínačům... Kdybych věděl co to dá práce, tak bych to snad nekoupil...
-> eben: Výsledok je toto. Prodej... jako vždy.
-> Lubes: skoda ho,no nevadi,skoda kebych vedel ze zamyslas predaj toho kila mozno by som cosi priesil,ale to uz je jedno,kazdopadne skoda som sa tesil na vysledok 

-> eben: tak veru,bolo na nom dost roboty ale niekoho som zase potesil lebo som to predal za facku
-> Lubes: takze kilecko islo?
-> eben: vidim ze nikomu nic neujde :-) muselo ist jedno auto z domu lebo nemam na to cas a druhu garaz. A keby predam aj obidve tak je to asi aj jedno :-)
-> Lubes: tak som si vsimol ze nejak ti tie auta miznu z virtu a objavuju sa na bazosi,asi nejaky hackeri...?
co je s kileckom?dufam ze si neni prec?

-> Milan 136: Dík :). Ale bylo to náročný teda
. Nejhorší byli asi molitany v sedačkách (hodil jsem do vaně s vodou a šlapal po nich, jak kdybych šlapal zelí). Koberce byli praný před 3 lety a stejnak byli špinavý. Musím si už dávat bacha. A nejvíc prokoukla stejnak stropnice. Jinak potahy taky v pračce (40°C a honili se tam dvě hoďky).
Teď víc než původní vůni interiéru cítím vůni čistidel. Ale je to lepší, než poslední dobou, co byl cítit všelijak. Po Pohofestu jsem v něm zapomenul boty a taky mi napršelo střešákem...ach...

Teď víc než původní vůni interiéru cítím vůni čistidel. Ale je to lepší, než poslední dobou, co byl cítit všelijak. Po Pohofestu jsem v něm zapomenul boty a taky mi napršelo střešákem...ach...

-> krtik: pěkný!

Né že bych se opičil po -> Milanovi 136: , ale dělali jsme totéž
. Já to tedy natáhnul na etapy a delší dobu. Průběh nemám, ale špinavou vodu stejnak vidět nechcete
.
Na fotce je vidět skoro vše: koberce, přední sedačky komplet (včetně vyčištění a ošetření kolejniček), pásy, tapece dveří, stropnice, střešák, sametky ve dveřích a nějaký plasty. Ještě mě čekají zadní sedačky, ale do toho se mi fakt nechce a konejším se tím, že nejsou tolik zatěžovány jako přední
.

Na fotce je vidět skoro vše: koberce, přední sedačky komplet (včetně vyčištění a ošetření kolejniček), pásy, tapece dveří, stropnice, střešák, sametky ve dveřích a nějaký plasty. Ještě mě čekají zadní sedačky, ale do toho se mi fakt nechce a konejším se tím, že nejsou tolik zatěžovány jako přední

-> Pavel P..: Díky... Třeba vyazím do Prahe, kontaktuju a něco vyberu. ;-) GES v HK mi zrušili, takže momentálně není dodavatel... :-/
-> Stepan FUN: jasný... na 12V tam toho máme taky fůru... to jen kdybys potřeboval, tak máme... 

-> Pavel P..: 220 je u mě blbě... Snažím se vše směřovat na plyn, či 12V, abych nemusel zapínat měnič...
-> Stepan FUN: případně bysme možná měli i tichý kovový větráky z UPSek nebo rackovek na 220V s nízkým odběrem.
-> Pavel P..: Dík za nabídku... ;-) Tohle je z domácích zásob - 3x chladič, větrák v podlaze... Uvidíme zda to bude mít efekt...
-> Stepan FUN: kdybys potřeboval ještě nějaký hliníkový chladiče nebo velký 12V větráky z kompů nebo serveru tak toho máme ve skladu hromady...
Dnešní "tuning" lednice z karavanu. Dneska provedeny asi všechny operace pro obnovení funkce a zvýšení výkonu... Pokud to neprojde, tak bude nová. Bez lednice to prostě nejde a tahle má po 34letech nárok na nefunkčnost.... Jediný co mě se_e je to, že nová stojí cca 20 tis...
-> Milan 136 09.08.15 23:41:05: taky jsem po prvním mytí odstraňoval plno asfaltu z auta
-> Danster: Ano, potvora šedivá.. hlavy škoda není, není origo, ale stalo se bez zjevné příčiny a hlavně - akorát mi skončila dovolená 

-> Jozka 10.08.15 08:08:41: To je nemilé
to je u Levandulový ?

-> suri: mozna casem, jestli pribude origo difuzor
-> LUKAS: Zvlášť když je těsnění OK = prasklá hlava ve spalováku..

-> Milan 136 09.08.15 23:11:58: to chce koncovku , inak moc hezké
-> Jozka: Voda vo valci to veru nepoteši ..

-> michael: to já vím, ale ono to jde těžko pravidelně, když koupíš 5.5 letý auto se 130 tkm
-> vhml: už v zimě jsem koupil tuhle sadu. Je to celkem pakárna třikrát po sobě dělat jedno auto
nejhorší byl krok č.1 paint cleaner.
Leštěnka už dobrý, vosk je celkem rychlovka

-> vhml: už v zimě jsem koupil tuhle sadu. Je to celkem pakárna třikrát po sobě dělat jedno auto

nejhorší byl krok č.1 paint cleaner.
Leštěnka už dobrý, vosk je celkem rychlovka
-> Milan 136 09.08.15 23:10:23: a cos pouzival za pripravky?
-> Milan 136: Chce to dělat pravidelně pak teček nebude milion...
A pak v sobotu a dnes cely den ozivovani laku sadou od Meguiar's. Cistit z bilyho laku milion cernych tecek a poletave rzi je teda ocistec, ale ty tri pripravky z toho udelaly novy auto
Cely tyden prace na interieru. Vymena poskozenych plastu, tepovani koberce a zadnich sedadel, oprava calouneni prednich sedadel, vymena molitanu u ridice, vyztuzeni molitanu operaku spolujezdce, oprava bedernich operek, vyprani potahu v pracce
Sice nic na škodovce ale dneska jsem vyměnil silentblok zadní nápravy na paffatu... asi už bylo na čase, po dírách to mlátilo strašně.

To se takhle veme hliníková hlava a upne se do svěráku, ne kecám.
Byl jsem u kamaráda Vény136 a koukám co tam rochá, hle hlava, tak jsme chvíli kecali a kanály hotový, asi hodina práce říkal.

-> Josifek 08.08.15 18:59:51: A to je moc pěkné. 

-> Josifek: Ja mam tiež na rapide zatmavene svetla vnutra a angels eyes s BMW a pri nočnej policiajnej hliadke ani slovo a to som zastal na krajnici a dal parkovačky samozrejme aby nebol pičung od organov ,polidacjt obišiel auto s baterkou popozeral a ani pol slova na kružky vo svetlach a dalšia rada uprav ich ani nezaujmala 15kolo,milion veci pozavaranich .

-> maca: To je mi jasne, normalne s tym neplanujem jazdit...
-> LUKAS: Dik, aj ked je to len na skusku ako to bude vyzerat na svetle je kopec prace musim ho este nalakovat...
-> LUKAS: Dik, aj ked je to len na skusku ako to bude vyzerat na svetle je kopec prace musim ho este nalakovat...
-> Josifek: Pekna praca....
-> Josifek: ona ti to policie vysvětlí vole...
-> maca: Tjunink pyco vole

-> Josifek: k čemu to je dobré?