-> minno 15.11.17 22:17:17: dobre by bylo na ten plochej remen vymyslet napinaci kladku, ikdyz i 1.4mpi bez vybavy ten klinak napina taky altikem, narozdil treba od moji feldy 1.6 se servem a klimou

Viem, že s tou gumou to nie je úplne vhodné, ale funguje to tak už dlho. Až teraz na ten strihnutý šrób no, ale to som už prerobil. A zatiaľ ma nič lepšie nenapadlo. A chcem, aby to bolo ľahko zameniteľné kedykoľvek nazad za origo altík. Dvojité horné upevnenie tým pádom neviem, ako by som vymyslel.
, plochej remen by mohl pomoci, u rapida ho mam, ale altik jen pal 70A, chtel jsem dat zkusmo iskru 80A, (ale jeden clovek si pujcil vsechny 3ks a nemohu je od nej dostat z5 :/), ale rekl bych, ze to take chce dvojite horni uchyceni

) zistil, že sa mi pri 3000 ot. v úzkom spektre otáčok prenáša do karosérie od altíka ostrá silná rezonancia. Teraz to pri upevnení bez gúm robilo pre zmenu zas tento popisovaný strašný rachot pri 2500-2700 ot. cca. Je to až neskutočné, aký bordel dokáže robiť alternátor. čo sa zvukov a vibrácií týka. Dal som tam nazad gumy pod podložky a je ticho.

ale casto se s tim da dojet i tisice km, ze ho necim zapres a on tsm jen tak lezi:) akorat potom klinak nebyva v ose no:(

V samotnom motore to nebude. Ale prenáša sa to do celého agregátu. V otáčkach okolo 2500, ale nie je to až také úzke spektrum otáčok. Pod a nad tieto otáčky OK. Silno to rezonuje. Akoby niekto nasypal hrsť matíc na šusplech a to tam všetko tancovalo.

Ujel jsem asi devět kilometrů, začalo to škubat, lítat ručička otáčkoměru a po dalším kilometru to chcíplo úplně. Přepojil jsem tedy náhradní modul a pak to bylo cca měsíc OK (původní modul po vysušení funkční), než se začaly projevovat níže popsané trable...

Mám ho už docela dorasený... výhřev nemá, jen dešťák.
kvuli tomu...

ja tady ty nazory nechapu, mam Ti ukazat toledo srazeny s nivou? ikdyz felda by asi nedopadla lip...

Tchán má v garáži stát 1golfa se kterým nejezdí, zdražili mu povinné na 4200 Kč, tak se rozhoupal že tohle už fakt ne a vzhledem k tomu že je to rok 77 tak u ČPP ted platí 370 Kč

Podle mě to nemá vůbec žádný vliv. Jinak máš naprostou pravdu, je to nastavené tak, že pokud se zajímáš o to kolik platíš, tak najednou není problém udělat povinné na 3.0tdi za cenu kterou má jiný na 1.2. Holt když se nechá někdo oškubat, tak ho pojištovna oholí jak stromeček na vánoce

Což do celkových nákladů promluví při mým mrzkým nájezdu docela výrazně. Ale pořád ještě jsem s ekonomikou provozu toho auta celkem spokojenej.