Felicia-slábly světla-za 5min nenastartovala

prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 05.12.2014 do 07.12.2014, založil/a dwebb
řadit dle data
18:32:10
07.12.2014
Kuladmin
No otázkou taky je v jakém stavu jsou sběrné kroužky, ideál je tydle altíky rozpůlit kroužky stočit, vyměnit ložiska. přeměřit a zkontrolovat diodový můstek a jede se dál za pár desetikorun.
11:05:10
07.12.2014
dwebb
Chlapi ještě jednou díky všem za pomoc.

Byl to regulátor. Pravděpodobně opravdu shořel, protože uhlíky měli 9 a 7mm, je tam blbě vidět ale nemyslím si, že by neměli kontakt.

Když sem dal novej tak pár vteřin svítilo dobíjení, zřejmě než si ty uhlíky sedli. Jak jsem přidal otáčky tak to zmizelo.

Ještě mám problém s jedním šroubkem, ten regulátor tam je lehce nakloněnej a zřejmě jsem špatně chytil závit a šroubek nejde dotáhnout na fest. No s tím už si poradím, asi to projedu závitníkem.

Hlavně že to jede, díky, mějte se.
09:44:49
06.12.2014
dwebb
Ahoj. Regulátor mám už koupenej, bohužel auto s kabely budu mít až večer takže prozatím nemůžu vyzkoušet.

Ale na světle jsem objevil jinou věc. Zelený kabel s konektorem zasunutý na kontakt v alternátoru který je ve "svazku" s měděným kabelem s velkým průřezem má velmi silně zoxidovaný konektor. Může být příčina i tady?

Už jsem to vyčistil a prostříkl kontakt sprejem. Ostatní kabely (to očko a konektor do regulátoru) byli pevný a čistý.
22:22:50
05.12.2014
Tomaso435
-> dwebb: kámošoj upad někde kabel a jel je na baterku.... ted nevim už kterej to byl... zkoukni zapojení na altíku.
22:19:21
05.12.2014
dwebb
Díky všem za odpověď, vážím si toho.

Právě to první co mě napadlo - je to divný, že kontrolka dobíjení ani neťukla. Proto mě zprvu napadla ta baterka. To jsem ještě nevěděl, že nemusí kontrolka svítit i přesto, že chyba v dobíjení je. Novej regulátor s uhlíkama můžu zkusit už ráno. Když natočím přes kabely a chytne se (začne se zase dobíjet) tak je to jasný. No kéž by.

Ještě jednou díky. Dám vědět jak to dopadlo.
21:39:18
05.12.2014
Markop
Samozřejmě alternátor. Mohl shořet regulátor, nebo některá z diod. Pokud ti nesvítila ani nežhnula kontrolka, tak ten regler. Nebo uhlíky.
upraveno 1x, naposled 05.12.2014 21:41:45
21:12:35
05.12.2014
StepaNoFUN
-> dwebb: Alternátor. To že je po "repasi", nic neznamená. Dej jinou baterku (nebo tuhle nabij), nastartuj a změž kolik to dobíjí (napětí). Pak uvidíš kde je závada.
21:11:08
05.12.2014
Kuladmin
Nabij nebo vyměn baterku nastartuj a změř dobíjení - dle mého to nedobíjí a jel jsi jen na tu baterku.
21:08:51
05.12.2014
dwebb
Ahoj, řeším akutní problém s Felicií (1.3MPi), tak píšu na rychlo sem. Snad mi někdo poradí.

Normálně jsem nastartoval, jedu asi 10km a najednou jsem si všiml že mi slábne osvětlení všech budíků, pak už to bylo vidět i na světlometech. Slábnutí trvalo asi 5 minut, a jen tak tak jsem dojel k baráku, na poslední metry už jsem světla radši vypnul, měl jsem pocit že jinak už nedojedu ani. Zhasnul jsem motor, zkusil hned nastartovat a nic. Startér jen cvaknul.

Napadla mě baterka, ale zase alternátor by to měl udržet, minimálně když jsem vypnul světla, nebo se pletu? Řemen na alternátoru se zdá být normálně napnutej. Alternátnor je komplet po repasy přesně rok. Před měsícem mi blbla cívka na startéru (nevyjížděla), jen jsem to vyčistil a bylo to OK pak, nevím jestli by to mohlo mít vliv, ale podle mě do ní jde proud jen při startování.

Jako přál bych si aby to byla ta baterka, ale zase mi nejde do hlavy že to tak postupně sláblo, stává se to? To poslední co bych si přál, aby někde byl zkrat.

Jinou baterku můžu vyzkoušet až zítra večer, tak zatím přemýšlím na co se ještě připravit.

Díky za jakoukoliv podobnou zkušenost nebo radu.
Extreme Tyres