skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Budíky z octavie do felicie.
-> Nwkt: ok, to mi stačí, pohledám. dík
-> Marcius: Vag tacho kabel, stáhnout eeprom budíků. Na určitý adrese pak jsou x a y souřadnice ručičky, tak je upravuješ podle potřeby. Kde přesně bych musel dohledat
-> Nwkt: zajímací, to jsem tehdy nenašel, akorát jak to provést, to asi nebude jen záležitost VAGu, nebo se pletu? Zajímal by mě postup.
tak pokud se jedná o veterána octavia/felicia, tak k tomu asi co říct nemám, ale v tom druhém případě bych asi něco o tom věděl
sice to mám z G4ky, ale celkem stejná věc.... Hlavně jak kolegové píšou, neCAN, tzn s prostředním číslem XXX 919 XXX... zkoušel jsem celkově dvě neCAN a jednu CAN přístrojovku.
CAN, tam mi při nahození šla snad akorát teplota vody, rychlost a možná palivoměr, jinak kontrolky na pytle, ABSo, mazání... poblázněný.... a to bylo bez DOTu, naprostej sociál...
U těch neCAN mi fungují obě, nicméně taky to má svoje specifika...
První budíky byly VDO 1J0 919 860, myslím z 1.4 16v, rychloměr do 220km/h a problém byl že kecala rychlost (99 FEL 1.3 MPi 40kW) o cca 7-10km/h proti GPS. GPS hlásila 50, budíky 40. Takže naprd. Jde to ošidit mikroprocesorem - mění se frekvence signálu rychlosti, ale pokud člověk nemá znalosti, tak si asi neporadí, leda mechanicky udělat jiná "kolečka" rychloměru do převodovky...
Druhé jsem použil VDO 1J0 919 860D z G4 1.8T, do cca 80km/h ukazují cca 2km/h nad (např. GPS=50, budíky 52) a od 100 až po 160 (víc jsem z toho nevytáhl) ukazuje stejně jak GPS... takže docela ideál stav... budíky mají i kontrolku stavu hladiny ostřikovačů, takže stačilo dodat čidlo do nádobky a další vychytávka byla na světě.
Čerpal jsem z návodu na VW Clubu, kde to lidé páchají do G3... nicméně na některé věci jsem si taky musel přijít sám...
Z toho co v článku není, ale je to celkem důležité bych vybral asi následující.
1) Rychloměr - z převodovky odšroubovat náhon a místo něj našroubovat snímač rychlosti 191 919 149D a natáhnout dráty. = Plug and play
2) Palivoměr - vytáhnout ven čerpadlo paliva, z držáku sundat původní měřič a nacvaknout z O1,G4,FI apod.. = Plug and play
3) Teploměr - G4 čidlo teploty je stejné jak na MPi, takže = Plug and play
4) Otáčkoměr - na SIMOS 2P funguje bez problémů
5) Hlídání množství chladící kapaliny ve vyrovnávací nádobce - Buď dát expanzku z koncernu a natáhnout dráty, nebo to ošidit ukostřením vstupu přes rezistor 1kOhm 0,6W ... výsledkem je, že to nebude pípat.
6) Spínač kontrolky tlaku oleje - Vyměnit za patřičný z koncernu - na rozdíl od FA/FE/742 je v tom spínací kontakt.
Kontrolky ABS, Airbag OK, zbytek ok...
Odtud jsem čerpal...
www.vw-club.cz/viewtopic. php?f=265&...
www.w.vw-club.cz/viewtopi c.php?f=180&...
www.dieselpower.cz/forum/ viewtopic.php?t=56698&am.. .

CAN, tam mi při nahození šla snad akorát teplota vody, rychlost a možná palivoměr, jinak kontrolky na pytle, ABSo, mazání... poblázněný.... a to bylo bez DOTu, naprostej sociál...
U těch neCAN mi fungují obě, nicméně taky to má svoje specifika...
První budíky byly VDO 1J0 919 860, myslím z 1.4 16v, rychloměr do 220km/h a problém byl že kecala rychlost (99 FEL 1.3 MPi 40kW) o cca 7-10km/h proti GPS. GPS hlásila 50, budíky 40. Takže naprd. Jde to ošidit mikroprocesorem - mění se frekvence signálu rychlosti, ale pokud člověk nemá znalosti, tak si asi neporadí, leda mechanicky udělat jiná "kolečka" rychloměru do převodovky...
Druhé jsem použil VDO 1J0 919 860D z G4 1.8T, do cca 80km/h ukazují cca 2km/h nad (např. GPS=50, budíky 52) a od 100 až po 160 (víc jsem z toho nevytáhl) ukazuje stejně jak GPS... takže docela ideál stav... budíky mají i kontrolku stavu hladiny ostřikovačů, takže stačilo dodat čidlo do nádobky a další vychytávka byla na světě.
Čerpal jsem z návodu na VW Clubu, kde to lidé páchají do G3... nicméně na některé věci jsem si taky musel přijít sám...
Z toho co v článku není, ale je to celkem důležité bych vybral asi následující.
1) Rychloměr - z převodovky odšroubovat náhon a místo něj našroubovat snímač rychlosti 191 919 149D a natáhnout dráty. = Plug and play
2) Palivoměr - vytáhnout ven čerpadlo paliva, z držáku sundat původní měřič a nacvaknout z O1,G4,FI apod.. = Plug and play
3) Teploměr - G4 čidlo teploty je stejné jak na MPi, takže = Plug and play
4) Otáčkoměr - na SIMOS 2P funguje bez problémů
5) Hlídání množství chladící kapaliny ve vyrovnávací nádobce - Buď dát expanzku z koncernu a natáhnout dráty, nebo to ošidit ukostřením vstupu přes rezistor 1kOhm 0,6W ... výsledkem je, že to nebude pípat.
6) Spínač kontrolky tlaku oleje - Vyměnit za patřičný z koncernu - na rozdíl od FA/FE/742 je v tom spínací kontakt.
Kontrolky ABS, Airbag OK, zbytek ok...
Odtud jsem čerpal...
www.vw-club.cz/viewtopic. php?f=265&...
www.w.vw-club.cz/viewtopi c.php?f=180&...
www.dieselpower.cz/forum/ viewtopic.php?t=56698&am.. .
-> djspeet: Pokud myslíš novodobý tak leda sehnat z prvních neCAN oktávek. To bude nejsnažší. Případně převodník na CAN a hrát si
-> Tomaso435: je by mal takehotok veterana ? ale to bude skor ta mladsia fela a aj octa 

-> Tomaso435: 

do felicie pujdou. vždyt si sou docela podobné... jen palubka vypadá jinak
K cemu to bude dobry?
Mozne je vsetko. Akurat v tomto pripade to bude asi dost narocne a financne nakladne. Mozno vyjde jednoduchsie kupit k tym budikom aj celu octaviu.
Zdravím je vubec možné zaměnit budíky z octavie do feldy ?