skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dvoutónové klaksony do Felicie
-> Milan 136: jelikoz se z auta snazim zlikvidovat co nejvíc zbytečných kabelu tak to mam zapojeny tak... Funguje to v pohodě tak zatim neřeším
Děkuji všem za info, problém vyřešen.
-> tasatunga: Jedno z těch 87 bude 87a - rozpínací kontakt.
Svorka Popis
30 Stálé plus (napětí přímo z akumulátoru) - pohyblivý kontakt
85 cívka relé (- pól)
86 cívka relé (+ pól)
87 spínací kontakt relé
87a rozpínací kontakt relé
30 na + pól baterky (buď natáhnout nový pořádný kabel - tam přijde ta pojistka; nebo spojit s 86 viz níže)
87 na + kontakt na klaksonu, - kontakt klaksonu připojit na kostru
85 na volantový spínač (na Feldě je origo klakson stále připojený na + beterky a spínačem na volantu se kostří k volantovce)
86 na + pól baterky (to je už přivedeno k origo klaksonu)
Snad jsem to takhle po paměti sesmolil dobře...
Svorka Popis
30 Stálé plus (napětí přímo z akumulátoru) - pohyblivý kontakt
85 cívka relé (- pól)
86 cívka relé (+ pól)
87 spínací kontakt relé
87a rozpínací kontakt relé
30 na + pól baterky (buď natáhnout nový pořádný kabel - tam přijde ta pojistka; nebo spojit s 86 viz níže)
87 na + kontakt na klaksonu, - kontakt klaksonu připojit na kostru
85 na volantový spínač (na Feldě je origo klakson stále připojený na + beterky a spínačem na volantu se kostří k volantovce)
86 na + pól baterky (to je už přivedeno k origo klaksonu)
Snad jsem to takhle po paměti sesmolil dobře...
schéma na relé. Kvalita viz malování:)
Takže rekapitulace- připojení pro originál klakson má dva dráty - jeden plus a jeden od volantu.
Relé je 5- pinové, tzn. na 2x87 připojím plusáky od šneků, na 30 stálý plus (jeden ze dvou origo drátů), na 86 dám ten od volantu - druhý z origo drátů a na 85 dám libovolnou kostru. Může být?
Relé je 5- pinové, tzn. na 2x87 připojím plusáky od šneků, na 30 stálý plus (jeden ze dvou origo drátů), na 86 dám ten od volantu - druhý z origo drátů a na 85 dám libovolnou kostru. Může být?
-> tasatunga: sprav si kochacku na slovac a mas to zadara 

Nechce si někdo přivydělat třeba lahvinkou něčeho dobrého?:) Pouze Brno anebo pak po domluvě Vysočina - Jaroměřice nad Rokytnou.
Vo Felicii mám dve koncernovky /hlboký a vysoký ton/ normálne bez relé a aj keď sa s tým hrali deti tak to držalo , v Octavii mám detto ale tam je to origo cez relé...
-> tasatunga: podla obrazkov to das www.google.sk/search?q=za
pojeni...
Bráchovi jsem taky takovýhle dodělával na Feldu. Když už se to dělá, tak určo i s relátkem. Možná bylo dokonce taky k tomu.
mam cez relatko casto trubim
-> Foglik: na chvilkový zatroubení to stačit bude, ale při delším by se utavily kontakty ve volantu asi.
-> tasatunga: Já jsem použil houkačky z Octavie II do pickupa a zapojil taky přes relé, abych odlehčil kontaktům a navíc jsem to zapojil až po klíčku a ne na stálo jako origo.
Zapojení relé primitivní. Na svorku 30 přivedeš nějakej stálej plus, třeba ten co vede origo k houkačce. Na svorku 87 připojíš jeden kontakt houkačky. je čistě rozdvojenej pro dvě. Druhej kontakt houkaček kamkoliv na kostru auta.
Pak je třeba zapojit ovládání relé.
Na svorku 87 třeba od spínačky spínanej proud-je tam volnej na černým kabelu.
A na 86 přitáhneš kostru, kterou spíná kontakt ve volantu. a je to
-> tasatunga: Já jsem použil houkačky z Octavie II do pickupa a zapojil taky přes relé, abych odlehčil kontaktům a navíc jsem to zapojil až po klíčku a ne na stálo jako origo.
Zapojení relé primitivní. Na svorku 30 přivedeš nějakej stálej plus, třeba ten co vede origo k houkačce. Na svorku 87 připojíš jeden kontakt houkačky. je čistě rozdvojenej pro dvě. Druhej kontakt houkaček kamkoliv na kostru auta.
Pak je třeba zapojit ovládání relé.
Na svorku 87 třeba od spínačky spínanej proud-je tam volnej na černým kabelu.
A na 86 přitáhneš kostru, kterou spíná kontakt ve volantu. a je to
Nenašel by se v Brně nebo blízkém okolí nějaký kutil elektrikář?
ja daval ke me taky dvoutonovy... jenom sem je prisrouboval a zapojil na puvodni kabel a vic sem neresil
Zdravím. Nemá někdo detailní popis montáže dvoutónových elektromagnetických klaksonů do Felicie? Origo výstup je 2-kolíková svorkovnice a ke klaksonům je 5 kolíkové relé, pak propojení na pojistku 10A a k volantu....Narovinu říkám, že elektřina není moje hobby. Brno a okolí. Díky za každou radu. Jedná se o ty na obrázku.