skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
škoda dx navigace
-> Deacon: což to jo, ale radši mám navigaci co nejblíž zornýmu poli. I ve dvojce je rádio dost nízko. Konečně rozumně vysoko fe v FIII
-> Jirik_Tuňák1983: Ono když tam člověk sedí normálně a né jak naprcanej na volantu, tak je to úplně v pohodě.
-> Jirik_Tuňák1983: mně to přijde dost dole taky
-> Jirik_Tuňák1983: Je a je to v pohodě 

-> Nwkt 09.11.15 17:18:16: Takže by šla ještě níž? Jestli je to OI, tak mi pozice přijde až nebezpečná a pozornost odvádějící. Jestli by nebylo jednodušší a aktuálnější navi v chytrofonu.
-> Jirik_Tuňák1983: To není nízko
-> JoseA 04.11.15 20:32:49: Na tom je takhle nízko od podlahy něco vidět? 

-> JoseA: Komfortku taky 

-> JoseA: Maxidot se dá sehnat na všechny verze, akorát někdy to je docela oser
-> JoseA: Můžeš mít ten prostřední zapojený po staru, tzn místo canu tam jsou tři dráty jenom do budíků .... dej to na vag a pošli číslo komfortky a budíků, hned budeme chytřejší
-> Nwkt: ten miniiso se skládá ze tří konektrorů že jo? Mám je zapojené všechny tři, ale jede na to jen měnič v kufru, nebo pak nemám komfortku 3. generace. To nějak vyčtu z diagnostiky? Právě mě láká koupit budíky s maxidotem, ale sám jsem na elektriku levý a tady v okolí taky nevím kdo by se tím zabýval a navíc jestli by vůbec ten maxidot šel zapojit. Nebo je to nějak jak říkal kámoš, že novější komforku poznám podle toho, že mi ukazuje palubák dojezd? Nevím jestli je to blbost, ale pár známým na oktávkách I neukazuje palubák dojezd na nádrž a já ho tam mám, ale jestli to něco znamená?
-> JoseA: CAN ke komfortce a budíkům, je v miniiso konektoru, zeleným myslím. Pokud máš tedy komfortku 3gen
Maxidot nemám, ale rád bych měl. Původní radio bylo symphony. Jinak asi to není uplně správně zapojené. Četl jsem něco o CAN zapojení, ale vůbec tomu nerozumím. Tipuju, že jde o propojení radia s budíkama nebo komfortní jednotkou? Nebo všechno mezi sebou? DX jsem zapojil stejně jak bylo zapojené původní symphony přes iso konektory a menší konektor k měniči a stejně jako symphony se po hodině vypne ikdyž nastavím timer na 120minut nebo off. Co jsem se dočetl, tak právě to dělá, když není zapojené CAN? Jinak kromě navigace šlape krásně na všechny repro i měnič. Podsvícení se reguluje se zbytkem přístrojovky a dokonce podle rychlosti upravuje hlasitost, což symphony nedělalo. Ještě sem tam měl chvíli rhapsody ze superba, to taky hrálo pěkně.
Mám ji v autě jako originální zástavbu, jako navigaci jsem ji aktualizoval, vyzkoušel a nakonec jí stejně nepoužívám. Google maps na mobilu v držáku vyhrály. Jinak DX používám ve spojení se zesíkem a changerem jako solidní ozvučení a jeji displej zároveň jako parkovací kameru a sem tam občas na nějaké video.
Pokud máš maxidot tak bych to rozjel, jinak asi ne
Používal někdo? Podařilo se mi sehnat poslední model (C), ale zatím používám jen jako radio. Trochu mě zklamalo, že navigačka přímo nepřečte hudební cd, ale naštěstí mám měnič, takže je to použitelné. Anténu jsem k tomu sice dostal, ale nějak má stejnou koncovku jak na radiu (stejný průměr), takže to nezapojím a nevím jestli to vůbec stojí za snahu rozjet tu navigaci