skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
čalounění od sedaček dál....
Nevíte kdy by mi udělal tapce do dveří alá 130 ? ideálně Vysočina. I se sololitem.
Prisypu sem dotaz: Jak je to s dostupnosti nějaké barevně a typove sedící nahrady za černou látku použitou v rapidich pruhovanych sedačkach??
-> k.jarek: Nikomu se do staré Octavie nechtělo. Nikdo neměl střih a i když jsem jim nabízel že sedadla přivezu a odvezu tak nebyl zájem.
Tak jsem postupoval od Brna dále, až jsem se dopracoval k e-autopotahum. Tam to také nebylo lehké. Napřed měl jejich zakázkový krejčí covid, pak nemohl najít střihy. Pak sedadla šly do bedny a bedna Toptransem do Ondřejova a za 2 týdny zpět.
Je to béžová koženka a červená alcantra. Materiál si dodávali sami.
Tak jsem postupoval od Brna dále, až jsem se dopracoval k e-autopotahum. Tam to také nebylo lehké. Napřed měl jejich zakázkový krejčí covid, pak nemohl najít střihy. Pak sedadla šly do bedny a bedna Toptransem do Ondřejova a za 2 týdny zpět.
Je to béžová koženka a červená alcantra. Materiál si dodávali sami.
-> vlasmi: Výsledek vypadá pěkně. Jen se zeptám, proč až tak daleko? Na brněnské firmy (nebo něco blíž) jen špatné recenze?
-> k.jarek:
Loni jsem pro přečalounění sedadel v Octavii využil
e-autopotahy.cz.
I když jsem skoro brňák, tak sedadla putovala do Ondřejova u Prahy.
Loni jsem pro přečalounění sedadel v Octavii využil
e-autopotahy.cz.
I když jsem skoro brňák, tak sedadla putovala do Ondřejova u Prahy.
Pánové, nemáte někdo zkušenost s Reflek plus (autopotahybrno.cz/) Poohlížím se po někom, kdo by uměl přešít látku potahů za novou (dodám), protože ta původní v Galánce je rozškubaná na všech sedadlech. Případně pokud máte někoho jiného osvědčeného v Brně, budu rád za tip.
-> Turda: : nojo ale co to je za materiál ? nevim cim a neni neco jen pro oziveni plastu nebo neco takoveho? 

-> T: stříkni je načerno hlavně s nějakym pořádnym základem na ten materiál !

abych nezakládal nové téma tak se zeptam tady...máte někdo zkušenosti s oživením ipurů? jsou nějaký vybledlý 

-> Rapid05: : tak jak pokracujes? :-)
-> Rapid05: : nic se nedeje :-) ale klidne fotky kdyz budes ted mit od calounika tak uka :-) zajimaji me hlavne predni sedacky ze se na ted chystam :-D
-> T: Ta vpravo je cca podobná tej mojí
Sorry, že jsem doteď nedodal žádný info, ale já teprve tenhle tejden díky Pexovi snad sehnal zadní opěradla, takže s čalouníkem jsem od tý doby nemluvil.

autocalounictvi.eu/www/..
./kontakty_21 tak sjem byl za timhle pánem a dobrý :-) nakoupil jsem,jednani super a cena taky :-) normální látky potahový kolum 250 korun
tady co sjem si vybral....
tady co sjem si vybral....
ale pro ostatni to neznamena ze nemuzou dat i jiny rady a foitky :-)
-> Rapid05: : super diky moc :-) byl bych vdecnej :-) cim driv tim lip :-)
-> T: Jo sorry, jsem zaspal
Látka je braná přez čalouníka - přines mi hafo vzorků, tak jsem si vybral on jí nakoupil. Cenu zkusim pohledat někde v mejlech od něj, nepamatuju si. Ještě jde o to, že se ta látka dělá ve dvou tloušťkách, takže na tapeci a plato mám tu tenčí, sedačky budou z tlustší. Zkusim pohledat, případně se ho zeptám až s ním budu v kontaktu... 

-> jerrom: : uz vim :-) dik
-> Rapid05: : tak co prozradis kde jis ji kupil a co to stoji ta latka? :-)
-> Rapid05: : tak co prozradis kde jis ji kupil a co to stoji ta latka? :-)
-> Rapid05: : jojo na tyhle fotky jsem pravekoukal tak jsem myslel ze mas vic fotek ale jinak vypada to hezky :-) ted me jen zajima kde jsi k tomu prisel a co to stoji ta laka? :-) moc dik za rady a jinak to eRko na ty fotces rapidem je ci? :-) vypada hezky :-)
-> T: Moc ti toho zatím nepošlu, sedačky jsou momentálně u čalouníka a čekám až budou hotové, zatím je jen strop (pár fotek je tady: rapid05.rajce.idnes.cz/Mu
j_Rapid_-_Interier ), jinak pro představu moje látka je shodná s tím, čím jsou čalouněný sedačky třeba ve Fabii a podobných verglech. Na fotkách to tak úplně nevypadá, ale je to fakt černý
Jinak teda pokud se nebráníš kombinaci materiálů, tak třeba právě stropnice z koženky je asi lepší volba - pěkně se s ní pracuje, je mnohem pružnější než látka...

-> Majkl: : takže jsi mě moc nepotěšil :-D
-> Rapid05: : no koukal jsem a máš moc a moc hezký autíčko ale nemáš fotky interiéru moc, neposlal bys mi fotky ať mam představu prosím? kdyžtak mam email Maslo.T@seznam.cz
-> Rapid05: : no koukal jsem a máš moc a moc hezký autíčko ale nemáš fotky interiéru moc, neposlal bys mi fotky ať mam představu prosím? kdyžtak mam email Maslo.T@seznam.cz
-> T: alcantara je srazsi nez kuze.. kuze cca 800 za metr2 a alcantara cca 1100 za metr
-> T: Alcantara se cenově asi nebude moc lišit od kůže, ale nevim, já upřednostnil látku...
-> Rapid05: ,-> Karel.: : no je mi to jasny ze kůži ne že na to ani nemam ale máte někdo ceny na alacantaru? jinak teda asi dam strop a sloupky do koženky a zbytek zni dobre alkantara.....ale coto stoji? :-/
-> T: Rozhodně nedávej kůži, měl jsem kožený sedačky z peufeota v bejvalé šáde a takový utrpení ti nepřeju
V kraťasích se nedalo jezdit no děs...........

-> T: Sedačky v kožence oceníš především za teplých letních dnů
... na to kašli, pokud chceš všechno do jednoho materiálu, tak ber nějakou látku, pravou kůži, nebo alcantaru...

tak se blížim do iteriéru ale vůbec nevim :-( nejdřív sjem myslel celý onteriér do koženky včetně sedaček ale nevim proc ale nějak se mi to nezda :-( tak prosím o rady jak na to? co jak kde a hlavně fotky že já nemam ani představu :-/ moc dík :-)