-> Bagrr- máma mele Emu: Pozdě. Už jsem vyhrabal plno věcí a jen marně přemýšlím která ze značek je víc debilní s montáží komponent.
Abych vyndal plast se saharama tak jsem musel:
- vyndat světla a blinkry
- vypáčit vrch nárazníku
- vymontovat plno šroubků
- vymontovat masku
TEĎ PŘIJDE TO HORŠÍ
- silou (ne SÍLOU) vytáhnout brejle. Mimochodem netušil jsem, že nějaké hovado dokáže celý tento kus udělat v jednom kusu z plastu nebo co to je. Možná podle vláken je to nějaké lamino nevím. V tomto dílu je i onen zajišťovací bazmek co jsem nafotil odlomený a roztřepený. Tento odstavec musím napsat delší, protože to jinak nejde. Bez demontáže komplet nárazníku je to bezva práce už jen proto, že z brýlí vychází takové velké čudlíky a jdou do nárazníku. Chtělo to velkou páku a i následně to bylo slušné páčení a hádání se s tím kusem plastu
- po vymontování brýlí jsem koukal a hleděl jak na plast se saharama. Díky klimatizaci tam byl připevněn navíc další chladič a také trubky. Vše krásně promazáno, zapátláno, zasráno. Nakonec to dopadlo tak, že jelikož klimatizace stejně nefunguje jsem chladičem začal páčit a vyrval ho z toho plastu od sahar (ventilátorů), ale pořád ho drželi trubky a hadice. Jedna od kompresoru a druhá k vysoušeči. Od vysoušeče jsem jen odmontoval a hotovo. Hadici od kompresoru jsem musel odmontovat od jakési hliníkové kostky. Celé jsem to následně zahodil hodně daleko.
-už se blížíme k demontáži plastu sahar (konečně). Pořád to ale někde drželo. KDE? Dole. Leží na tom ještě chladič vody a mezichladič od turba. Takže na jedné straně popotáhnout a vytáhnout a pak znova. Vůle ale minimální a vše samozřejmě polito olejem co to auto snad všude chčije. Další průser byl jak odpojit plast se saharou od elektriky. Čekal bych jeden jediný debilní konektor, ale ne frantíci jsou idioti. Takže větrák dolů odpojit z něj konektor a vycvaknout ho. Pak kabel k relátkám. Musel jsem je celé odšroubovat od plastu a jen tak je položit.
-následně trochu složit aby to nikoho moc nelákalo takže jsem nahodil brýle tentokrát to šlo líp možná i díky absenci sahar a taky protože už co mohlo to povolilo.
No a co jsem ještě zjistil? U spolujezdce světlo urvaný dolní jazýček na přišroubování a urvané zajištění pravého blinkru. Nárazník by bylo nejlepší vyměnit po havárii byl zjevně zfušovaně slepován a do svého místa zajištěn zajímavými způsoby. Například na boku k blatníku ho drží na jedné straně dvě samořezky na druhé jedna o délce 8cm. Další zjištění? Klimu už do kupy nedám

Jen nevím co všechno z ní můžu odpojit aby se nic nestalo. Relátka? Vypínač na palubce? Vysoušeč a konektor co jde do něj?
Konstatování:
BOŽE CO JSEM TO ZASE KOUPIL ZA POPELNICI? Vždyť za cenu o fous vyšší jsou dnes k dispozici hezká auta s rokem výroby nad 2000 a podobným nájezdem (308tkm).
Bohužel fotky jsem neudělal protože jsem měl příliš zasrané ruce. Pokud to půjde tak při montáži něco vytvořím.