skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Chcem importovat Skodu do Us
-> Matsoft: to je slušná odjetina, ale medializace je mocná čarodějka

-> Pavel P..: tech prednich blatniku jsem si taky vsiml...
-> Matsoft: Zrovna ten bleděmodrej mi připadá v nic moc stavu - měněné blatníky (už opět prorezlé skrz) a asi i prahy, přední podběhy skrz...
Ten GB RHD červenej mi připadá zachovalejší
Ten GB RHD červenej mi připadá zachovalejší

-> Matsoft: nový kus? vždyť to má nahnilý oba přední blatníky a nejspíš dělaný zadní lemy....
pokud hledas zachovaleho, tak tady mas novy kus.... ale cenu si netroufam odhadnout: www.tipcar.cz/inzerat/sko
da-rapid-12-120-cz-7225017
.html
a jeden s volantem vpravo www.carandclassic.co.uk/c ar/C798753
a jeden s volantem vpravo www.carandclassic.co.uk/c ar/C798753
Jestli se nepletu tak můžeš importovat v podstatě cokoliv starší 25 let (dokonce i RHD auta) pokud tomu sedí papíry a je tam motor co tam patří a jak dostaneš značky tak už si s tím můžeš dělat co chceš, ale nevím jestli to tam není stát od státu jinak
-> Luky 13.02.17 10:59:02: to asi jo, ale prekopanim na elektromobil to pak uz moc veteran nebude

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : www.novinky.cz/auto/37261
7-v-miami-se-prodavala-sko
da-120l-pryc-byla-za-par-d
ni.html
tadle tam byla importovaná a šlo to, má tu myslím i kartu
tadle tam byla importovaná a šlo to, má tu myslím i kartu
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : pokud shání něco staršího 25 roků, tak to asi bude ten důvod, jako že je to veterán?
Když to nešlo importovat ani jako nové, tak pochybuju, že to půjde importovat jako ojeté s běžným motorem s karburátorem. A sehnat GLi/RiC bude asi problém...
-> MisakusX 12.02.17 10:21:09:
Som zabudol dodat ze ja chcem to auto konvertovat na elektricke ked ho sem dostanem, tak nahradne diely nebudu velka prekazka, okrem na karoseriu.
Ten originalny motor a prevodovku potrebujem ibe k legalnim dovodom na importaciu a registraciu. Potom sa mozu rozpadnut. :)
Som zabudol dodat ze ja chcem to auto konvertovat na elektricke ked ho sem dostanem, tak nahradne diely nebudu velka prekazka, okrem na karoseriu.
Ten originalny motor a prevodovku potrebujem ibe k legalnim dovodom na importaciu a registraciu. Potom sa mozu rozpadnut. :)
-> MisakusX 12.02.17 10:21:09:
Ja hladam iba RWD auto tak Favorit nekvalifikuje sa. A musi byt starsie nez 25 rokov, inac je to hrozna byrokracia sem importovat novsie auto.
Povedzme teda ze rozpocet je 10 000$ (~250 000Kc). S toho asi 3000-4000$ stoji importacia do Ameriky, tak 6000$ (~150 000Kc) na auto a transportaciu do pristavu v Nemecku.
Samozrejme ze vitam co najlepsiu (najlacnejsiu :)) cenu za dobre auto, ale ak sa najde napriklad Rapid v super zachovalej kondicii, tak som ochotny zaplatit pravu cenu.
Je ich tu par tych starych Skod aj v Amerike, hlavne v Canade, lebo vraj v osemdesiatich rokov ich nejaka firma tam importovala:
skodacanada.ca/
Tak mozno do vtedy aj najdem nejaku na predaj tu. Sice su velmi tazko najst, a ceny za tie co som videl predate su skoro rovnake ako keby som ju importoval.
Dakujem zatial za informacie a sugescie.
Ja hladam iba RWD auto tak Favorit nekvalifikuje sa. A musi byt starsie nez 25 rokov, inac je to hrozna byrokracia sem importovat novsie auto.
Povedzme teda ze rozpocet je 10 000$ (~250 000Kc). S toho asi 3000-4000$ stoji importacia do Ameriky, tak 6000$ (~150 000Kc) na auto a transportaciu do pristavu v Nemecku.
Samozrejme ze vitam co najlepsiu (najlacnejsiu :)) cenu za dobre auto, ale ak sa najde napriklad Rapid v super zachovalej kondicii, tak som ochotny zaplatit pravu cenu.
Je ich tu par tych starych Skod aj v Amerike, hlavne v Canade, lebo vraj v osemdesiatich rokov ich nejaka firma tam importovala:
skodacanada.ca/
Tak mozno do vtedy aj najdem nejaku na predaj tu. Sice su velmi tazko najst, a ceny za tie co som videl predate su skoro rovnake ako keby som ju importoval.
Dakujem zatial za informacie a sugescie.
Jestli chceš Rapid v původním stavu bez nutnosti výraznější práce na autě, co je dodnes v provozu, tak si připrav 100-150 tis Kč. Pokud jde o zachovalo sedanovou verzi v nijak zajímavé verzi, tak by se do těch 30 dalo něco pořídit.
-> Matejj: Nemůžeš to takhle zobecnit. Cena většiny kousků se pohybuje mezi 5000 kč a 30000 kč, vynechávám předražené Rapidy a Garde, tam se ceny velmi těžko sledují, každopádně cena se vždycky pohybuje dle konkrétního kousku. Co tak třeba koupit Favorita? Se spolehlivostí a součástkami na tom budeš o dost lépe.
-> Tomaso435 12.02.17 09:46:54:
Aka ja teraz ferova cena za 1984-1990 Skodu? Som sa dival na Autobazar.eu a Bazos a ceny su hocikde medzi par stoviek Eur az niekolko tisic.
Samozrejme ze zalezi na kondicii a ci je to Rapid alebo standardny sedan.
Aka ja teraz ferova cena za 1984-1990 Skodu? Som sa dival na Autobazar.eu a Bazos a ceny su hocikde medzi par stoviek Eur az niekolko tisic.
Samozrejme ze zalezi na kondicii a ci je to Rapid alebo standardny sedan.
Jakej máš rozpočet pro koupi auta?
Prepacte gramatiku, ale uz som dlho nepisal po Slovensky (nebo v cestine, kde jsem take zil nekolik let).
Niekedy tento rok by som chcel staru Skodovku kupit z Ceskej Republiky alebo zo Slovenska a mat ju dovezenu do Ameriky. Chcem 1984-1990 model, hlavne preferujem Rapid, ale aj sedan by som zobral v dobrej kondicii.
Na importovanie auta do US musi uspokojit tieto prava, inac ho zdemoluju:
-Musi mat vsetky legalne papiere.
-Musi mat originalny motor a prevodovku.
Dodatocne, ja bi som potreboval:
-Nech auto bezi. Je to ovela lacnejsie ho transportovat ked ho mozu premiestnovat v pristave a na lodi pod vlastnou silou miesto toho aby muselo byt vlecene.
-Potrebujem abi predajca alebo niekto doveryhodny doriadil auto do pristavu v Bremerhaven, Nemecko, alebo zariadil transportaciu auta tam. Samozrejme ze ja bi som zaplatil za vydavky a ochotu.
Auto by som hlavne chcel abi nemalo hrdzu (alebo minimalnu hrdzu, viem ze je to rarita najst uplne ciste auto takeho rocniku), a preferujem auto co nemalo nikdy ziadne modifikacie a nebolo naburane.
Ak toto zrealizujem tak to bude az neskor tento rok, ale som myslel za sa tu opitam. Mozno do vtedy niekoho najdem kdo by bol ochotny mi s tym pomoct. Ak odporucujete aj inake stranky na internete kde by som sa mal opitat, tak vitam sugescie. Ale toto zatial vyzera najlepsie forum pre Skoda nadsencov co som nasiel. :)
Dakujem.
Niekedy tento rok by som chcel staru Skodovku kupit z Ceskej Republiky alebo zo Slovenska a mat ju dovezenu do Ameriky. Chcem 1984-1990 model, hlavne preferujem Rapid, ale aj sedan by som zobral v dobrej kondicii.
Na importovanie auta do US musi uspokojit tieto prava, inac ho zdemoluju:
-Musi mat vsetky legalne papiere.
-Musi mat originalny motor a prevodovku.
Dodatocne, ja bi som potreboval:
-Nech auto bezi. Je to ovela lacnejsie ho transportovat ked ho mozu premiestnovat v pristave a na lodi pod vlastnou silou miesto toho aby muselo byt vlecene.
-Potrebujem abi predajca alebo niekto doveryhodny doriadil auto do pristavu v Bremerhaven, Nemecko, alebo zariadil transportaciu auta tam. Samozrejme ze ja bi som zaplatil za vydavky a ochotu.
Auto by som hlavne chcel abi nemalo hrdzu (alebo minimalnu hrdzu, viem ze je to rarita najst uplne ciste auto takeho rocniku), a preferujem auto co nemalo nikdy ziadne modifikacie a nebolo naburane.
Ak toto zrealizujem tak to bude az neskor tento rok, ale som myslel za sa tu opitam. Mozno do vtedy niekoho najdem kdo by bol ochotny mi s tym pomoct. Ak odporucujete aj inake stranky na internete kde by som sa mal opitat, tak vitam sugescie. Ale toto zatial vyzera najlepsie forum pre Skoda nadsencov co som nasiel. :)
Dakujem.