zahřátý na Lpg cuká.....

prohledat
81 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 08.11.2005 do 27.11.2005, založil/a Jarda - zrušená registrace
řadit dle data
21:51:25
27.11.2005
PeterP136
-> honzam: Ja som tiez na skodovke nemal problem. S poriadnou baterkou ma teraz otec dokonca este mnoho sanci nastartovat ak sa to nepodari na prvy skrt (co do -15 nie je vobec problem). Ale na benzin to po je jednak torsku problem (na udrzbu karburatoru dost kaslem, kedze kvoli par km rocne na benzin sa to neoplati) ale hlaven tam mam cerpadlo z fava a to nema packu :), zato ale vobec netecie a pri startovani nacerpa rychlejsie nez povodne. Volakedy na starej baterke som pri mrazoch startoval vylucne na benzin, pretoze tam som uz vedel ako to nastartovat presne na 3ti pokus :). Na prvy to len skytlo a dost. Na druhy to parkrat otocilo motorom. A na treti sa to rozbehlo. Na viac pokusov aj tak v premzrnutej 4rocnej 43Ah baterke nebolo dost stavy.
10:16:30
27.11.2005
Honza M
-> Jarda: O kroužky mám nové. Teda pokud myslíš ty gumové podložky. A celý karbec byl rozdělán a profouknut. Stejně to ale podle zdejších mistrů nestačí a musel by se rozdělat a nechat vyvařit v octu.
07:29:45
27.11.2005
Jarda - zrušená registrace
-> honzam: mrkni na O krouzky okolo sroubu smesi a volnobehu, ja je tam nemel nebo zbytky a kvuli nim to na benzin neslo a pak jeste demontuj z karbu co de (mimo klapek a nastaveni....), trysky to uvidis az vyndas a profoukni kopresorem vsechny kanalky.......
12:00:35
26.11.2005
Honza M
-> Baghira: Mě to na benzín moc nejezdí. Tak pochybuju že by to na něj startovalo lépe. Je nějakej zanesenej karbec a pročištění nepomohlo. Jako jede to na něj ale je to hrůza a děs. Tak doufám že tam ještě dojedu na plyn a natankuju tedy plnou 4
11:48:58
26.11.2005
Baghira
-> honzam: No na startování v mrazech se mi osvědčilo, čím plnější nádrž tím líp, takže přeju dobrý pořízení :-). Tak si dojdi pro benál?
11:32:09
26.11.2005
Honza M
-> Baghira: Tak to se máš. Mě ted došel plyn a ta naše čerpačka nemá o víkendu otevřeno. Tak jsem zvědav jestli potom v těch mrazech nastartuju. A taky jestli k té čerpačce vůbec dojedu 1
10:54:17
26.11.2005
Baghira
-> honzam: Já taky a zatím v pohodě.
09:33:21
26.11.2005
Honza M
-> King: Takže ty startuješ na plyn at je jakýkoliv mráz? A vždy v pohodě? 6
23:25:11
25.11.2005
-> King: jo on tam ma rikal nejak vyhrivanej ventil, je to origo a nemuze dojit k zamrznuti, coz se mi u fava parkrat stalo, vodni okruh tam ma samozrejme take, az ho uvidim, tak ti vyfotim ten reduktor......., jak pises to vyhrivani cele komory by bylo nadlouho......

jsem zvedav na to me tranzistorove zapalko, kdosi mi ho dal, ze nefunguje (byla to asi jakasi stavebnice), bodejt by fungovalo, kdyz tam byl samej studenak, ten clovek asi neznal kalafunu.....prepajel jsem to a hlavni rozdil vidim v tom, ze kdyz prudce seslapnu plyn, ze nezacuka a hned akceleruje a mozna je trochu klidnejsi volnobeh a trosicku jde lip do otacek, ale bezkontakt z fava by byl asi lepsi, ale todle za daco, proc nezkusit ze?
22:27:53
25.11.2005
King
2 PeterP: A jakou to zazracnou konstrukci el. zapalovani jsi zvolil?4 Jeste jsem neslysel o konstrukci, ktera by v necem predcila ETZ.
2 Jarda: To "elektricky vyhrivany landi renso" je fakt nebo jenom nejaka horka novinka?4 Jde o to, ze reduktor, je hlavne ohrivanej z chladiciho okruhu a objem ty komory, ktera obklopuje 1. stupen reduktoru je +- 1 deci. Navic je celej reduktor docela slusna porce hliniku s dobrou tepelnou vodivosti, takze pri prikonu topnyho teliska 200W odhaduju ohrati 1. stupne reduktoru o 1 stupen C v case radu deseti vterin - to by byla asi dlouha predletova priprava :) Ale zajima me to, kdyby byly blizsi informace.....
20:28:42
25.11.2005
Baghira
-> Jarda: Možná mu to dělá to el.vyhřívání, nevim. Asi má vše navíc bezvadně seřízený. Záleží i na ventilech, při blbym seřízení jsou za velkého mrazu pootevřeny a nechce to chytit.
20:20:27
25.11.2005
-> Baghira: vim, ale nechapu, jak to ma serizeny, on ma to elektricky vyhrivany landi renso, motor favorit (bez zasahu), sedr, kontaktni klasicke zapalko, prijde sedne, tukne na starter a jede i pri -25, fakt nechapu, ja mel reduktorovy starter ve favu a startoval jsem tak 10s a slo to tak do -15, ale na hranici vybiti baterie....., kdybych startoval jako king jen 3s na LPG, tak budu stastnej.....
19:57:23
25.11.2005
Baghira
-> Jarda: No tak ten startér s rychloběžkou zase tak naprd není, ono v těch mrazech ti musí taky s tim zatuhlim motorem něco zatočit a tenhle točí navíc rychleji.
19:46:34
25.11.2005
-> PeterP136: no neni az tak stara, je to 55ka varta a myslim 2 roky, prave o to napeti jde u toho elektronickyho zapalovani......, kamos rika ze reduktorovy starter je naprd, ze motor musi chytit na prvni drc........
18:52:40
25.11.2005
PeterP136
-> Jarda: Problem pri startovani nie je ani tak v zapalovani ako skor v napati sustavy. Na staru vybitu a vymrazenu baterku sa nestartuje tak lahko ako na super baterku v super stave. Ak chces mat rano istotu, tak jedine baterku mat doma v teplucku :) alebo novu kvalitnu.
18:06:42
25.11.2005
-> Baghira:
-> King:
vy jste z teplych krajin, ja jsem koukal dnes na mimimum na teplomeru za noc a -17°C, rano bylo -12 a uz jsem se nepokousel radsi jsem startoval na benal....
dneska jsem namontoval tranzistorove zapalovani (ne bezkontaktni) tak uvidim zitra.......
s tim syticem jsem si to myslel, ale nechapu, proc je v 2. a ne 1. komore, kdyz tu 2. vyberu, tak to budu mit bez sytice a to bude naprd, asi budu muset sehnat ten karb z tatry.....
15:40:02
25.11.2005
Labros
-> King: Já myslel, že vy plynaři nemáte se startováním žádný problémy? 4
13:27:14
25.11.2005
King
Jj, vetsina normalnich aut pouziva system priverovyho sytice tj. klapky ktera zvysuje podtlak v oblasti difuzoru a tim obohacuje smes. Shade tak nejak zamrzla v 60. letech na koncepci "pridavnyho karburatoru" coby sytice (karbec v karbeci :).
2 Jarda: Hodne zalezi na startovacim "ritualu". Ja dneska pri cca -8C na prvni tuk. ALe dulezita je tam cca 5-10s prodleva mezi otocenim klicku a cvaknutim na lpg sytic a samotnym startem. Vcera byl mensi mraz, ale netrpelive jsem startoval hned a musel jsem trapit starter 3 vteriny :)
08:52:31
25.11.2005
petr s
-> Jarda: Je to přívěra vzduchu funguje jako sytič
08:48:08
25.11.2005
Baghira
-> Jarda: To fakt nevim, koukal jsem že klapky nahoře mají i některý Webry, ale k čemu to je nevim, možná to je nějakej typ sytiče, ale k tomu se musí vyjádřit někdo, kdo o tom konkrétně něco ví. Já dnes startoval v -8 na první ťuk, ale jak říkám, s el.zapalováním.
18:12:00
24.11.2005
-> Baghira: tak jsem se dnes pokousel nastartovat na plyn -15°C a ani prd a pak jsem malem nenastartoval ani na benal, jak jsem vybil baterku..... chytlo to snad na posledni zatoceni.....
koukal jsem na ten zigulackej karb a v 2. komore je klapka jeste z vrchu nevis co to je? (nemuze to byt treba sytic nebo nevim.....) zitra sem hodim foto.....
23:24:59
22.11.2005
Baghira
-> Jarda: Tak s touhle závadou jsem se ještě nesetkal, to slyším prvně. Ale zase jsem o něco chytřejší :-). Jj já jsem si musel koupit palec bosch, protože ta mrcha co prodávají za 45,-Kč se mi v 5000 otáčkách roztrhla, ještě že se nic nezkurvilo, když to bouchalo do sání, jak bylo rozhozený zapalování.
16:35:02
22.11.2005
-> Baghira: tak jsem se zrovna vratil od plynare a bylo to tim, ze ta trubka co saje odedna plyn byla spadla dole v nadrzi, nechapal, jak se mohly povolit ty sroubky (pry to jeste nevidel.....), co ji drzely a jeste mi vymenil palec za jakejsi zalitej, ze tamten pry hazi jiskru i naproti + mi to seridil a zkontroloval detektorem stalo me to 200kc, sem ted zvedav pri jaky nejnizsi teplote nastartuju....
14:53:24
21.11.2005
Baghira
-> Jarda: Tak nezapomeň že to tam jde v plynný fázi a hned se to míchá se vzduchem, takže tam je to šumák. Bejt to v kapalný, tak by byl nějakej rovnoměrnej rozstřik určitě potřeba.
14:51:38
21.11.2005
Baghira
-> Jarda: No tam je odvětrání pod auto, když kámošoj v létě ve 30 stupních zamrzlo auto a škrabkou škrábal vnitřek skel v plavkách u přehrady, že lidem málem vypadli oči, tak to v autě taky nesmrdělo a utekla mu půlka nádrže :-). Každopádně to chce rychle pořešit, unikající LPG není nic moc dobrýho...
14:50:24
21.11.2005
-> Baghira: me u toho mixu s 2ma kulatyma dirama hlavne zarazi, ze vsechny dirky po obvodu jsou stejne, pokud by to melo spravne fungovat tak ty prvni by snad mely byt nejmensi a do kola se postupne zvetsovat, ale to asi nido neresil a nepropocitaval
14:43:47
21.11.2005
-> Baghira: je omrzla cela a pod tim plexi nejvic, tam je uplne snih, ale v aute nic citit neni, ani kdyz plexi sundam....
-> King: jj tak asi.....
14:19:54
21.11.2005
King
2 Jarda : Pak je skutecne jisty - plyna faze jde rovnou z nadrze 8
14:19:36
21.11.2005
Baghira
-> Jarda: To jsem taky zvědavej kam tam vrtnu ten podtlak ale zběžně jsem koukal a mělo by to jít. Mixér nemam upravenej nijak, jen trochu zvětšenej průměr, mám taky dvě kruhový díry, to jsem přímo chtěl, někdo kdysi psal, že je to lepší, ale těžko říct, předtím jsem měl jednu velkou a rozdíl nebyl nějak znát.
14:15:52
21.11.2005
Baghira
-> Jarda: Jako zamrká jen kolem trubek (pod tím plexi) a nebo celá? To je nějaký netěsnost a nemusí to být jen nasavací trubička, to může být kdekoli na vývodu i přívodu. On ten plynař nemá ten detektor, to by měl najít přímo místo kde to utíká...a nebo potom jarovou vodu a pomatlávat dokud to nenajdeš.
14:02:37
21.11.2005
-> Baghira: ted jsem byl u plynare a zapomel jsem tady napsat, ze mi omrza nadrz......, rikal, ze to je stopro nasavaci trubka v nadrzi - je vysoko......, pokusim se vyjet co pujde a dneska ji rozdelam......, jinak benal tam zadnej nejde
karb: ja tam pak zkusim dat toho zigulaka, zajima me, jak vyresis ten podtlak (kam to navrtat) a mix mas upravenej jak?, ja tam mam jen 2 takovy kruhovy diry, u fava (brc) byla tusim jedna velka ovalna....
12:45:44
21.11.2005
Baghira
-> Jarda: Mimochodem ten karb ještě není zdaleka v cajku, ještě proběhne spousta úprav a asi dám dohromady jeden ze třech kusů co tu mám, protože na nich už je třeba víko už upravený což by byla zbytečná práce dělat to znovu...snad to půjde přehodit...
Ještě byl snad nějakej weber z fuega na stejnou přírubu, ten měl ještě větší difuzory, ale zase jak tam pak nabastlit mixer?
09:05:05
21.11.2005
-> ps: jestli ten druhej nepujde zvetsit, tak abych schanel karb z tatry.......
08:41:58
21.11.2005
petr s
-> Jarda: Žigul má difuzery
23mm oba
08:27:59
21.11.2005
Baghira
-> Racyk: Tak to máš hooodně dobře seřízený, já i s reduktorovym startérem pod -9 nenastartoval. Loni tu nebylo pod -20, takze min nevim, jestli bych to natočil...
-> Jarda: nene, ty difuzory jsou 23/27, ten udaj na víku je nevim co...asi nějaký označení. Ale zvětšovat se ještě budou asi o 1,5mm na difuzor. Na tom 130ovym to bylo celkem znát, plus to dřívější otvírání druhý klapky a hnedle to bylo živější.
23:43:38
20.11.2005
-> Racyk: nojo tobe to zas roztoci starter.........
23:40:39
20.11.2005
-> Racyk: si delas srandu s teplotou?, tady bylo loni i -30 a to jsem ani fava nemohl nastartovat na benzin, pomohl az fen do sani.....
23:37:03
20.11.2005
Racyk
-> Baghira: nekritizuj kontaktní zapalování1, že nestartuje při nižších mrazech než při -9°C... já startoval loni v zimě i při -15°C a na první šup.... víc nemám vyzkoušeno, bo nebyla větší zima:( Na další zimu se teším, ale ted jsou teploty ještě u nuly...
23:32:10
20.11.2005
-> Baghira: ja taky jezdim na benal minimalne, tak budu davat do kufru nadrz jen z mopeda1 5l
budu muset zmerit prumery difuzoru u toho zigulackyho, neni tam nic psano........., byla ta uprava druhe komory na klasickym karbu znat? a co ty difuzory jeste zvetsit, nad tim jsem taky uvazoval.....
koukam ze ta tatra je peknej rozdilek v prumeru 32 34, kdyz 130ka ma 22 24, jsem zvedav na zigulaka.....
23:09:55
20.11.2005
Baghira
22:56:29
20.11.2005
Baghira
-> Jarda: Jj teď dělám, nebo spíš budu dělat z tatry, ale taky nemá podtlak k rozdělovači, tak to musim nějak dovyrobit, koukal jsem na to a mělo by to jít. No já to z benálem do druhý komory neřešil nijak, prostě jezdím jen na první komoru a pak když se to přišlápne, tak po brutální díře to jede i bez rozprašovače, ale není to žádnej zázrak. Mimochodem na první komoru se dá jet i 120, ale dá se to točit max do 3-3,5 tis/ot., ale druhá se mi neotvírá hned s první, ale o trochu později. Jak říkám na benál jezdím minimálně.
21:32:15
20.11.2005
-> Baghira: neemam, 105ka je bohuzel prodana (za to si porad nadavam -vsichni na me moc tlacily, ted by to byla urcite 136ka) a fracek taky, bilou felu jsem uz vyvaril a az sezenu papiry, tak ji prodam (puvodne jsem ji chtel na jedny papiry s cervenou na bezny jezdeni), protoze se mi zalibil rapid, tak si ho nejak delam na jezdeni.... a ceny dilu jsou nekde jinde u rapida a u feldy
jj ten karb me zajima, ted mas 130kovy a delas z t6013 nebo se mylim?, ja tady mam jeden ze zigula, tak premyslim upravit ten, ale nema podtlak k rozdelovaci..... a jeste bude potreba vyresit zakaz otevirani 2.komory na benal, to mas jak?, diky
21:05:28
20.11.2005
Baghira
-> Jarda: Mám Tartarini, obyč bez jakejchkoli "vymožeností" a maká to celkem v pohodě.
No já mixer samozřejmě mám, akorát mám upravenej karbec tak jak jsi popsal a na benál už v podstatě nejezdim. Zkusim hodit foto jak vypadá karb na kterym zrovna pracuju, bude v podstatě stejně upravenej, jako ten co mám v autě.
Tak koukám, že máš těch aut plnej barák, no mě ani nenapadlo, když mi to říkal, že by to mohl být někdo odsud, když je tu těch felicíí celkem pomálu.
19:19:02
20.11.2005
-> Baghira: a co ty mas vlastne za plyn, kamos ma landi s el. predehreven a startuje celou zimu......
tady je jeste BRC
zvětšit zahřátý na Lpg cuká..... - obrázek od Jarda - zrušená registrace vložen 20.11.2005 19:19:02
19:13:11
20.11.2005
-> Baghira: tak to koukam, ja se moc v pribuzentskych vztazich nevyznam, ale tusim, ze nase babicky byly sestry (moje a martinova)
ja uz jsem nevedel, cim to je, tak jsem ten smesovac rozebral a membrany se zdaji byt velmi dobre (nejsou ztvrdle ani popraskane, narozdil od toho BRC co jeste mam doma, ale ten tam nemam homologovany, toto je lovato), jsem ho aspon vycistil a zitra uvidim, az to namontuju, s tim benzinem by me to nenapadlo, ale uz mi to ted nijak necuka....., taky to zkusim odpojit za ventilem a uvidim, jestli je dobre uzavreny....
a jak to mas ty upraveny bez mixu?, ja premyslim ze maximalne zvetsim 2.komoru a bude jen pro LPG + standartne 1.komora a upravim, aby se obe klapky otviraly naraz, 1, ale upravy musi pockat dokud vse nebude fungovat spravne.......
-> COL: jj lovato
zvětšit zahřátý na Lpg cuká..... - obrázek od Jarda - zrušená registrace vložen 20.11.2005 19:13:11
15:52:20
20.11.2005
COL
Lepsi nez vyjizdet benal je tu hadicku odpojit a pri protaceni motoru koukat jestli to z ni treba trosku nekape... nebo to zkusit projet bez ni.
Jinak to lpg na fotce je (vypada na) Lovato.
15:06:47
20.11.2005
Baghira
-> Jarda: No jasně on mi taky o někom ze svratky s felicií říkal, chodim s nim chlastat a seděl jsem s ním na průmce čtyři roky v lavici...svět je taaak malej :-).
No membrány stojí kolem 650-850 kč, záleží asi na výrobci. Podle fotky nepoznám, co je to zač, vypadá to jak BRCčko. Jinak s normálním zapalováním nepočítej, že to bude ve velkejch mrazech startovat to maximálně do -9 a to musí bejt extra dobře seřízený, pokud chceš startovat i do -20ti na LPG, tak si pořiď el. zapalování z fava. Jinak s tím cukáním a problémama v otáčkách. Ještě mě pokud to někdo nepsal napadlo, že by nemusel uplně těsnit ten elmagnet ventil, co zabraňuje benálu, aby tam tekl, když běží LPG. Ono obojí dohromady nejede, cuká a nejde to do otáček. Zkus schválně uplně vyjet benál, nebo ho jen nějak odpojit a projet to, jestli v točkách ten uzávěr nepropouští.
10:41:14
20.11.2005
-> Baghira: jeste pro upresneni nam tento vyparnik.....
zvětšit zahřátý na Lpg cuká..... - obrázek od Jarda - zrušená registrace vložen 20.11.2005 10:41:14
21:29:09
19.11.2005
-> Jarda: sakra si pletu S a Z, meli me nechat propadnout z cestiny, kdyz nepoznam 4.pad
21:22:20
19.11.2005
-> Baghira: tak jsem zkusil pretocit nadrz a nic, ten ventil na nadrzi bude snad v poho, protoze je citit jak se otevira........, dnes bylo -7 a nenastartoval jsem, s favem jsem startoval tak do -15 na LPG, nevis kolik stoji ty membrany, pry je to cela sada i s tesnenim diky
trochu mimo: ted jsem koukal na tvoje auto a neznas nahodou pribuznyho martina veselyho, rikal mi o nekom s nadrzi s trabiho v kufru (myslel jsem ze je to hanny a ted koukam, ze ji mas taky.....)
Extreme Tyres