>>>plusy a minusy vlečky

prohledat
119 příspěvků (zobrazeno 101 až 119) od 15.06.2005 do 08.07.2005, založil/a Majkl
řadit dle data
17:29:18
15.06.2005
Labros
-> Max: neblázni.. prej zastavět vlečku do škodovky (dokonce úžovky) je prej práce na jeden den 1 říká jeden škodovkář 1
ne souhlasím že to stojí spoustu času a nervů 4
17:21:52
15.06.2005
Max
já jsem kdysi měl taky velkolepý plány....vlečku sem sehnal,5q zgenerálnokal....pružiny byly v komaxitu....a když sem poschánel všechny píčovinky,jako příčku,rúzny držáky,hrdlo nádrže....tak jsem zjistil že 120ca není auto se kterym chci jezdit dalších 10let,že na to nemám čas....takže se přestavba nekonala. Musim se přiklonit k náoru kterej tady zmínil qwerz. Já bych se dneska rozmylel,jestli to dělat nebo ne....zaprvý kvůli času,penezům a hlavně jak dlouho to auto chceš mít....
17:04:55
15.06.2005
Labros
mě to vyšlo asi 4000+4000, ty vlečky ještě před rokem a půl byly dražší
17:01:54
15.06.2005
Majkl
-> Labros: a co penize? kolik to vyslo se vsim sudy?? ja jen ze kamos to ted dela a 5q a go stalo 3500 + naprava taky tak kolem 3500 (po go)
16:43:43
15.06.2005
Labros
-> qwerz: pravda já do toho šel částečně i proto, že jsem měl v prdeli jeden synchron, chtěl jsem 5q a kámoši mi řekli když 5q tak rovnou i vlečku. Ale rozhodně toho nelituju, někdy si říkám to je jediná úprava která je opravdu krokem dopředu ve všech směrech.
16:40:49
15.06.2005
qwerz
-> Majkl: mno...my sme to s kamošem tak nějak taky měnily, ale jen ouzkou nápravu za širokou - na rapidu. Měnila se převodovka ( je ok, ale občas nejde vyřadit zpátečka), pak ty úhlový ramena co jsou na příčce převodovky byly úplně hnilý a zvohlý - takže si radši nechal ty svoje původní, kupoval nový podélný ramena + silenbloky + výztuhy od sakyho...původně to byl 4q, takže výměna kulise + táhla....a to bylo asi všecko no, stihly sme to za 14 dnů 1 Bylo pár problémů..např. neseděly díry mezi kastlí a příčkou převodovky z neznámého důvodu...jo, a naštěstí to byl rapid z 86 takže i když měl 4q, tak měl menší nádrž upravenou pro 5q, jinak bysme museli měnit i tu.. Všecko je ok, ale má křivý bubný jak na tý svý starý nápravě, tak na tý současný, takže je eště někde musí nechat stočit..
16:30:20
15.06.2005
Majkl
-> qwerz: takle prave taky premejslym, ale...
pro:
kastli mam dobrou,
chci auto mit naporad,
sere me stabilita kyvky.
proti:
prace, prace prace,
penize,
shaneni,
atd atd

16:28:27
15.06.2005
qwerz
-> Labros: ruku na srdce..šel bys do teho..? Když víš že to auto už není co bejvalo...ale jezdí bez problémů, má smysl se v něm takhle hrabat...?
16:25:36
15.06.2005
Labros
No pravda, zapomněl jsem na pružiny tlumiče a hrnce, nicméně i hrnce se dají tady na stránkách lehce sehnat
16:20:26
15.06.2005
qwerz
-> Majkl: mno..teď je jenom otázka jesli to má smysl..? Taky sem nad tím přemejšlel...ale, je to drbačka s nejistým výsledkem, pokud máš kastli v pohodě a čas, a míníš s tím autem dloouho jezdit tak proč ne... Počítej s tím že si budeš muset vyztužit ramena, nebo koupit nový pokud kola již nejsou do A, nevýš v jakym stavu je převodovka..myslim že ve 120 budeš muset vyndat ty hrnce na pružiny, páč vlečkový jsou delší, nevíš jesli jsou bubny v pořádku....z těchto důvodů sem to zavrhl. A nedej bože že se ti na tý nápravě něco vysere..třeba poloosa...na to už asi nic neseženeš a pokud ano, tak sáhneš asi hluboko do kapsy. Pokud se ti něco vysere na kyvce tak nápravy a všechno seženeš na vrakecu pomalu za pusu...a když sem vydržel poslouchat motor a nestabilitu na silnici doteďka...tak proč by mě to mělo trápit další 4 roky nebo jak mě to auto eště dlouho vydrží..1 Toť můj názor...
16:18:25
15.06.2005
Labros
to sem nevěděl. Ale zase ti třeba nepůjde zařadit jednička jako kámošovi 4 Ne nechci tě strašit, ale většina převodovek co koupíš má toho za sebou víc, než tvoje - větší vůle, víc hučej, víc tečou - někdy 1 pomůže GO.
16:16:30
15.06.2005
Majkl
-> Labros: hmm tak to je super, toho sem se bal!! ze budu muset menit prevodovku...

treba by byla lepsi, ta moje je nahovno v tom, ze je blba jednicka, obcas nejde vyradit, az tak ve 4 tisicich otackach...
16:13:04
15.06.2005
Labros
-> Majkl: Jde vyměnit diferenciál, ale jednodušší je vyměnit převodovku. S velkou pravděpobností by byla ale horší, než ta, co tam máš teď.
Jaktože sem nikdo nepíše? Kingu??
16:12:11
15.06.2005
Labros
-> Majkl: ne, hřídele vlečky a kyvky mají jiný unašeče a převodovky mají proto taky jiný unašeče v diferenciálu.
16:11:29
15.06.2005
Majkl
-> Labros: a moje prevodovka na to nepujde?? ten 5q??
16:04:48
15.06.2005
Labros
-> Majkl: záleží co ti BoRiS všechno dá, možná úplně všecnno, on ti určitě rád poradí

(potřebuješ ramena, příčku, převodovku, poloosy, hřídele, náboje a unašeče na hřídele, brzdy, hrdlo nádrže a gumovou spojku podle toho jestli ji už v autě nemáš od výroby. Mělkej kastlík baterky už asi máš, kastli na 5q máš zřejmě připravenou (viz Marcelův článek na techwebu). Nic moc jinýho mě nenapadá. Samozřejmě spousty nových dílů na vlečku.
15:56:30
15.06.2005
Majkl
-> Labros: diky moc za osvetu...

ted jinak: co potrebuju k vymene? kdyz koupim treba napravu od borise, tak co jeste??
vim ze je jiny hrdlo nadrze, a dal?? a jinak jak to tam de?? musi se neco nejak extra predelavat atd.. diky
15:24:35
15.06.2005
Labros
plusy - skoro všechno
minusy - opotřebující se poloosy (klouby) a hlavně sklon k áčkovatění

A trochu podrobněji:
Na kyvce když přejedeš vejmol, tak zadek ustřelí do strany. Jezdíš přes vlny - zadek plave doleva a doprava. Koukni se, co dělá stodvacítce zadní kolo na hrbolech, když jedeš vlevo za ní. Kinklá se do všech stran. Na vlečce je to daleko jistější a pohodlnější. Zadek prostě jede rovně a jen houpe nahoru a dolů. Větší jistota je cítit i v zatáčkách. Hluk v autě je úplně jinačí - na kejvačce jde hluk ze všech stran - auto vibruje, hluk se přes tvrdý silenbloky převodovky přenáší na příčku a na karoserii. Na vlečce slyšíš motor hlavně zezadu a má mnohem příjemnější hluk, zbavenej těch nízkofrekvenčních rezonancí. Je to prostě nebe a dudy. Kromě toho kejvačka má známou vychytávku s ulamujícíma se poloosama a upadávajícíma kolama, a neustále tekoucí manžety poloos. Vlečka má křivící se ramena, opotřebovávající se drážkovanej hřídel kola a unašeč, vůle na kloubech který se zvětšujou, šikmý ramena a příčku který vyhnívají. Ale koncepce vlečky je podovná koncepci zadních náprav s vlečenými rameny kterou v tý době měla většina aut se zadním náhonem.
15:08:13
15.06.2005
Majkl
muzete mi napsat pro a proti u prechdo z kejvacky na vlecku?? myslim rozdily v jizdnich vlastnostech,udrzba atd... diky moc...
Extreme Tyres