Otázka pro Lpgisty......

prohledat
90 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 03.10.2005 do 07.01.2007, založil/a RE5PEKT
řadit dle data
13:57:16
07.01.2007
spartra
nádrž je stako, tak sou myslím poláci9
a ták alespoň stačí povolit ty dvě 13, nádrž jde povytáhnout, když je něco potřeba udělat5 někdy ji ani neodpojuju5
12:43:50
07.01.2007
Gryzly
-> Honza M: takže jako sparta.
12:37:10
07.01.2007
Honza M
-> Gryzly: Takhle to mám i já. Akorát obě hadice vedou bývalým kastlíkem baterky...
12:36:48
07.01.2007
Gryzly
a tady je to debilní uchycení trubky. prostě z venku v podběhu je masivní šroub kterej je zašroubenej do této trubky.
bomba leží na dně a pásky ji vlastně k tomu dnu tlačí.
zvětšit Otázka pro Lpgisty...... - obrázek od Gryzly vložen 07.01.2007 12:36:48
12:35:25
07.01.2007
Gryzly
tak toto je moje bomba, je to 9 let starý a koukám i trochu jinak vedený hadice než u sparty. Bomba je italská. a ostaní systém je BRC.
zvětšit Otázka pro Lpgisty...... - obrázek od Gryzly vložen 07.01.2007 12:35:25
12:33:39
07.01.2007
Gryzly
-> King: poor you. ;-)
12:24:47
07.01.2007
King
-> Gryzly: I kdepák! :) Zacoli je stejná, maximálně zjednodušená sračka jako Lovato/lovtec akorát já jsem se pro lpg rozhoupal v roce 99, kdy zrovna ceny benzínu přešplhaly magickou hranici 30Kč a tak se každej vrhal na prdy. Lovato tenkrát nestíhalo vyrábět, tak mi bez upozornění namontili tohodle exota. Vypáčit z nich potom repasní sadu, pak byl docela ořech, protože to buď zapomněli objednat nebo třeba 3 měsíce "nebyla na skladě". To už jsem se nasral donutil toho vohnouta, aby mi prásknul od koho to berou (na i-netu ani stopa) - řek jenom, že je to z Hradce K., taksem se po pár mejlech a avylučovací metodou na tu firmu promejloval a normálně koupil. A když jsem tam chlápkovi vybrečel na rameně, jaký peklo je sehnat to přes montážníky, nechal mi to za nákupku :)
12:22:04
07.01.2007
spartra
no já tam mám takhle, ani nevím co je to za systém9 je to montovaný v roce 20035
zvětšit Otázka pro Lpgisty...... - obrázek od spartra vložen 07.01.2007 12:22:04
01:34:20
07.01.2007
Gryzly
nevim jak vypadá běžné BRC já to mám jinak. Ale na dvou lovatech jsem to viděl stejně namontované na zadní steně a jedne šroub společnej i pro držák baterky na zadním stěně u motoru.
a bombu jsem vždycky povolil na těch páskách, násadou odkladiva vyzvedl a podložil špalkem tak že tam bylo i 10cm a přístup na cokoliv. ale na tom mojem to nepujde.
-> King: já myslel že máš Zavoli protože to je nějakej lepší směšovač a že jsi ho vyměnil za puvodní.
01:11:58
07.01.2007
King
-> Honza M: Takže tohle je běžná zástavba s BRC? No potěš!9 Na jednu stranu jsem nadával na ty šmudly, co mi tam namontovali jakejsi směšovač ZAVOLI místo LOVATA a navíc to po elektrický stránce pěkně zprasili. Na druho stranu je blahořečím, protože tenkrát použili rám, kterej se montuje na stěnu za sedačkama5
00:22:12
07.01.2007
Honza M
-> Gryzly: je pravda že ty bomby jsou tam úplně na hovno. Myslím jako co se týče přístupu k víku. úplně se děsím toho vyndávat motor a převodovku. Potom tam něco štelovat 8
Tady je ilustrační obrázek pro Kinga aby byl v obraze 6
zvětšit Otázka pro Lpgisty...... - obrázek od Honza M vložen 07.01.2007 00:22:12
00:05:50
07.01.2007
Gryzly
-> King: na mojem BRC je taky ta hnusná tyč. jeden držák je na zadní stěně a v opodběhách je vyvrtaná díry a do té díry jsou strčené šrouby které drží tu tyč asi tak 4cm nad podlahou kufru. a k té tyči jsou přišroubený dva pásky od toho horního držáku který obepínají bombu. zaroven ta tyč jako drží bombu aby se nevykulila. takže pod bombou ruce nestrčíš a kvuli tyči a mezi bombou a tyčí taky není místo.
V květnu když jsem vyndával motor s převodovckou z tédle Š130 tak to byl docela porod jsem to vytahoval v celku a všechno jsem oddělával zespodu auta. a pak jsem to tahal ven a nějak to furt nešlo a já zapomněl na spojkovej váleček, tak jsem musel celej motor vrátit o 10cm a oddělat to asi jako když ten gynekolog mění svíčky přes výfuk. A doprej oprc bylo to pak dát po dvou měsících zpět zase zpět, nasunuj jsem to tam trochu, chtěl jsem namontovat spojkovej váleček ale bylo to ještě daleko. tak jsem to posunuj blíž a to tak že jsem zatlačil furt nic a pak ten motor s převodokou po té fošně poskočil a já zjistil že to je zase moc daleko. tak jsem to zase musel vrátit. ted už na to prcám ale za rok až pujde nová nádrž tak spáchám nějakej držák na zadní stěnu. protože to šáde mi asi nádrž místo rezervy nepovolijou, co? ;-)
bych byl jak to islámský auto s trhavinou. ;-)
21:24:47
06.01.2007
myschaak AZNP K.Hora
u mojí 120cy si povolim ty pásky z tý trubky co držej bombu a pod bombu postupně zasovám dva klíny nebo cokoli....ale musej to ty trubky pustit...nic neoddělávám jen uvolnim ty pásky a přizvednu jí co to jde,pak se mi podaří tam dostat ruku a plech out,atd atd...ruce mám teda pak trochu odřený ale vejdu se...4
21:12:21
06.01.2007
spartra
king, prostě tyč, průměru 4-5cm, mezi zadníma podběhama, na ní se fláká bomba5
sákra, krásná to pohádka, proč mě to nejde, to já radši povlím ty dvě 13 co mě držej bombu, malinko ji odunu5
17:58:12
06.01.2007
King
-> spartra: Sice netuším, co je "klasická tyč mezi zadní podběhy", ale opakuju, že když je nádrž aspoň na pěst nad podlahou jde i povolit šrouby na startéru nebo horní šrouby příruby motoru.
17:49:32
06.01.2007
mig 125
som to dnes vyriesil trochen destruktivne - ale komu sa chce v blate valat6 ...nadrz sla von a to veko som nejako vypacil z pod toho ramu a v polovici zahol dohora...zmeral hladinu dolial zahol naspat kladivom dorovnal zatocil tie otocne uchyty a bolo...drzi to tam aj teraz tak na fest ako predtym...ale v lete asi spravim tie nozicky - ved to neni take strasne tu nadrz vybrat ked treba...s tym ramom to bolo doteraz horsie ale ked to bude stacit zhora odsraubovat a len zhodit dole tak to uz bude dost velky luxus 1 to uz by bolo prilis keby som sa k tomu dostal bez vyberania bomby 3
17:32:48
06.01.2007
spartra
king, já tam mám klasickou tyč, mezi zadní podběhy, nejde štelovat spojka, natož pak lít a kontrolovat olej 4
asi jí zas nemůžeš dát vysoko jak chceš, by jsi pak zavřel sedačku1
17:22:16
06.01.2007
King
-> mig 125: Na stěnu za sedačkama se to standardně montuje už léta a není v tom problém. Mě to bez problémů vydrželo 180 tkm. Pokud bys podroboval škodivku crash-testu, je při obou případech upevnění nádrže asi tak stejná pravděpodobnost, že vycestuje dopředu :) Je samozřejmě lepší namontovat nádrž co nejníž - stačí cca na pěst od "podlahy". Pak jde s malým omezením štelovat spojka a pomocí trychtýře a hadice nalejvat olej. Pro kontrolu hladiny je na převodovce kdyžtak kontrolní šroub4
12:52:59
06.01.2007
PeterP136
-> mig 125: Neboj, ked sa to neurvalo na 3 skrutkach v podlahe, tak sa to zo steny medzi prirucnych batozinovym priestorom a motorovycm priestorom neurve. Dal som tam riadne velke podlozky pod skrutky a jazdil som s tym asi rok, teraz este rok otec a nejavi to ziadne problemy. Okrem toho v nejakom ceskom navode z netu stiahnutom na montaz lpg do skodoviek bolo prave odporucane namontovat ram aj s nadrzou na tuto stenu.
12:40:05
06.01.2007
mig 125
toto je v pohode napad...ja som rozmyslal ze tu sraubu navarim rovno a podlahu:-) ale toto je lepsie(myslim to s tymi nozickami) - toho pripevnenia na stenu sa dost bojim aby sa to neurvalo :-) - ale kazdopadne by som chcel skontrolovat hladinu oleja v prevodovke lebo mi tieklo gufero v poloose - tak ci netreba doliat a nechce sa mi to robit teraz v zime - tak som myslel ze by to slo to veko nejako vypacit alebo tak nejako z pod toho ramu. a ak to uz nahodou niekto robil tak by som chcel vediet ci sa mu to potom podarilo vratit spat :-)
12:27:59
06.01.2007
PeterP136
-> mig 125: Toto som predtym nez som ram nepreniesol na stenu riesil tak, ze som si dal na skrutky navarit matice, urezal hlavu, prestrcil ich cez podlahu a sozpodu som ich priskrutkoval dvoma matkami ako kona, takze vznikli v podlahe nieco ako nozicky, z ktorych som mohol ram kedykolvek zlozit alebo dat nazad. AJ ked ja som to mal hlavne kvoli tomu aby som tu nadrz trochu podvihol a mohol nastavit spojku. Bolo to vsak malo a preto som to presunul cele na stenu k motoru.
12:11:55
06.01.2007
mig 125
no mne o nadrz nejde - tu uz budem davat vonku asi 4-ty krat za posledny rok, uz som si na to zvykol - ale sere ma ten ram na ktorom je upevnena - lebo ten je tam prisraubovany na 4-och sraubach cez tu podlahu za sedadlami - tzn musi byt jeden pod autom a drzat klucom matky kym druhy vykruti tie srauby...a ked sa to zaklada ta to iste...a to sa mi teraz v tomto blate a zime velmi nechce...preto sa pytam ci niekto nevymyslel nejaky sposob ako ten dekel vybrat z popod toho ramu bez toho aby sa ten ram vyberal. dikes za kazdu radu
11:53:01
06.01.2007
PeterP136
-> mig 125: Obvykle kvoli tomu deklu vyhadzuju servisaci celu nadrz. Ja som radsej za namontovanie ramu na priecku motoroveho priestoru a ked sa nadrz dobre podvihne tak sa tam da celkom pohodlne pracovat aj ked hlavu, lievik alebo mierku na olej tam nedas.
11:39:00
06.01.2007
mig 125
-> RE5PEKT: tak ako to dopadlo s tou "R" kontrolkou? naco to tam je? a ako to funguje? inak nema niekto nahodou nejaku vychytavku ako otvorit ten dekel za sedackamy bez toho aby vybral ram na ktorom je upevnena bomba?
14:55:17
17.10.2005
RE5PEKT
nebudu se hádat protože to nevim ale je to možný musim někde zjistit asi až půjdu na revizi
10:05:27
17.10.2005
Baghira
Podle mě to je taky rezerva a není to připojený k nádrži proto, že to měří zbytkovej tlak u reduktoru, nebo u filtru, nebo kam to vede, takže rozsah měření je tak +- 5 litrů :-).
01:47:24
17.10.2005
PeterP136
Tu cervenu kontrolku, ktora sa obcas sama rozsvecuje budes ma pravdepodobne pripojenu na miniaturny magneticky spinac na multiventile a indikuje rezervu. Kedze vsak multiventil rpacuje tak ako pracuje, nei vzdy sa musi stat, ze sa rozsvieti aj ked uz ides len na vypary z lpg :).
17:11:15
16.10.2005
RE5PEKT
-> Gryzly: no ale když si to tak vezmeš tak ti do bomby nejde žádná elektřina to mě na tom zaráží s tim zavodňovánim toho filtříku mi říkal jeden mechanik a ona to asi bude pravda protože se mi to občas rozsvicí když jí mám u dna ale jen někdy a to právě může indikovat tu vodu
12:35:35
16.10.2005
Gryzly
-> RE5PEKT: Mám taky lovato a podle mě je R rezerva, ale nemám to na nic zapojený, už jsem přemejšlel že bych to na něco napojil, třeba alarm, nebo nějakou tajnou kontolku.
11:29:49
16.10.2005
RE5PEKT
-> honzam: to mi nenapadlo skusim
19:22:09
15.10.2005
Honza M
-> RE5PEKT: Zkus jít po drátě a uvidíš... 4
19:01:31
15.10.2005
RE5PEKT
-> honzam: Lovato
někdo mi říkal že by to snad mělo indikovat zavodnění filtříku ale nejsem si jist jesli je to ono
12:17:10
15.10.2005
Honza M
-> RE5PEKT: A co máš za značku plynu?
07:48:25
15.10.2005
RE5PEKT
-> King: no právě mě se párkrát rozsvítila za jízdy ale po cvaknutí elektronickym sytičem zhasla tak nevim a je označená písmenkem R
20:00:00
14.10.2005
King
2 Respekt: To netusim, protoze tam tu kontrolku nemam :) Jinak by asi mela IMHO indikovat prostredni polohu prepinace tj. zablokovanej privod jak lpg tak benzinu, cili poloha pro prepnuti z benalu na lpg za jizdy...i kdyz jsem uz cet o frajerech, co z benalu bez mrknuti voka prepinaj hned na lpg a divej se jak husa blesku3
19:54:34
14.10.2005
RE5PEKT
pls poraďte mi někdo k čemu je na přepínači benzín/plyn prostřední červená kontrolka?
21:20:07
10.10.2005
PeterP136
Mne trha motor tiez pri akceleracii z nizsich otacok, ale to je tym, ze mam daky problem v prostrednych valcoch a sviecky su tam permanentne zaolejovane. Obytok oleja ale byva len obcasny, ale zato ked uz tak stoji za to. Ono ked sa to potoci pri otackach nad 3t tak si to olej cucne, pod 3t takmer nic.
Ale k prejednavanemu problemu. Kym neviete ako nastavovat lpg, tak do toho neryte. Inak totiz vymenite vsetko vratane motoru a auta a pritom stacilo potocit skrutkou.
21:09:21
10.10.2005
King
2 COL: Asi jo, ale ja mam zkusenost, ze cukani je obvykle spojeny s ohratim motoru a "zchudnutim" smesi. BTW: co znamena to "COL".....jako treba Czech on Line?4
21:03:36
10.10.2005
COL
-> Gryzly: Z oktavky 1.6. Zapnul jsem zhaveni a hodil ji do vyfuku, chodila i po studenym startu. Ted ji mam uz ve vyfuku, ale mimo provoz. Ma to jen jednu nevyhodu a tou je to, ze vis pouze jestli je smes chuda nebo bohata, ale uz ne jak moc. Na to to chce tu sirokopasmovou. Jeste je jeden problem pokud vynechava zapalovani tak i pri bohate smesi sonda obcas hodi signal chude - to jak kolem ni proleti kyslik z nezazehnute smesi - je to treba mit na pameti - vubec to totiz nemusi znamenat ze se nachazis na hranici stechiometricke smesi.
20:20:45
10.10.2005
Gryzly
-> COL: A co jsi použil za lambdu? jako nějakou na nastavování motorů? Jednu jsem viděl u jednoho mechoše v dílně tyčka se stčila do vejfuku a na zdi byl měřák s nulou uprpstřed. vše vypadalo jako že to byla seriová výroby žádnej HomeMade. Mám totiž doma nepotřebnou lambda sondu z favoritu 781.135E neboli Ecotronik, tak že bych zbastlil nějakej bazmek do vejfuku.
19:51:40
10.10.2005
COL
-> King: Cece, co jsem to zkoumal lambdou, tak u mne pri zahrivani motoru ma smes tendenci spis bohatnout - asi je tam pomerne dost faktoru, ktere to ovlivnuji.
Jinak i test obyc. lambdou dost napovi, ovsem je treba dokazat odlisit misfire pri chudy smesi od prechodu do bohaty.... proste chce to radeji sirokopasmovou :o)
18:11:46
10.10.2005
pavlas
-> King: O.K. Díky
18:09:02
10.10.2005
King
2 pavlas: No tak to jsme doma - uspokojive nastavit to nedokaze takrka zadna emiska ani 90pct montaznich dilen. Jedina moznost je naucit se to sam - prohledej archiv fora, urcite tam bude nejakej navod....
17:58:24
10.10.2005
pavlas
-> King: Všechno je BRC. Přesně jsi odhadnul to, že motor škube. Děje se tak nejčasteji v otáčkách kolem 1500 a prudším přidání plynu. Ale zase až po ohřátí. Ono to všechno začalo až po výměně motoru ze 120 na 136. Sice jsem to dával seřídit, ale jen na stanici měření emisí. Možná, že tam, kde montujou plyn, to dovedou líp vychytat.
17:51:17
10.10.2005
King
2 pavlas: Vypada to spis na na chudou smes po ohrati motoru. Proste klapku vykuchat, sani poradne pretesnit, diru pro nasavani teplyho vzduchu zaslepit. Potom na prohratym motoru nastavit bohatost/max. dodavku lpg. Tim prohratim komplet mot. prostoru se celkove ochudi smes - kdyz je klika, tak to jenom omezi vykon a spotreba je OK, v horsim pripade je vykon naprd, spotreba vyssi a motor obcas "skube" (vynechavani zapalu). Bud to potom vykuchani pujde nastavit sroubem na reduktoru a skrtakem na hadici a nebo je jeste varianta, ze si pouzitej mixer "nerozumi" s motorem a musi se bud vymenit za jinej nebo treba skusit ojebavku v podobe prelepeni maly casti nasavaciho otvoru airboxu. Jakej mas mixer?
17:35:10
10.10.2005
pavlas
-> COL: Už jsem vyměnil všechny filtry, membrány ve výparníku i zapalovací kabely. Ale možná je to blbě seřízený. Akorát je mi divný, že na studenej motor to jede správně. A ani to moc nežere.
17:26:29
10.10.2005
COL
-> pavlas: vypada to, jako by smes zbohatla - co treba ucpanej vzduchovej filtr, nebo rozhozenej sroub maxima? Jaka je spotreba? Nebo taky zchudla, ale tam me nenapada mechanismus vzniku, krom spatne obihajici vody.....
-> King: Alespon je videt, co obdivuju na benzinu, alespon tedy ve srovnani s temihle bastloznimi lpg zarizenimi, ktera nam montuji do skoduli... - krasna prehlednost a vypocitatelnost systemu s minimem duchariny, zadny spolehani na siroky rozsah zapalitelnosti smesi a to, ze to diky tomu vzdycky nejak pojede.... :o)
16:52:22
10.10.2005
pavlas
-> King: Mám na tebe jako odborníka taky malej dotaz. Dlouho řeším problém při jízdě na LPG v motoru 742/136. Auto jezdí úplně perfektně na studenej motor, ale po jeho zahřátí na asi 70 C se to najednou chová, jako kdyby mi někdo přidal za auto plnej přívěs. K docílení toho, aby to opět jelo správně, je potřeba to nechat tak 5 hodin stát. Napadlo mě vyndat předehřívací hadici z výfuku do filtru a nic to nezměnilo. Zkusil jsem vyndat z airboxu tu směšovací klapku a začalo to hrozně škubat. Vím, že ta hadice od výfuku je na LPG k ničemu. A cokoliv co vyndám zřejmě změní podtlak v sání. Ale výparník je přeci univerzální a dá se něčím naštelovat, aby to jelo i bez tý klapky a hadice. To se mi ovšem nepoveldo.
10:53:52
10.10.2005
King
2 COL: Ja to jako technik cejtim stejne, ale vzhledem k tomu pomeru lpg/beno tak 100/1 me to fakt moc netankuje4
10:53:03
10.10.2005
Baghira
-> honzam: Jo jo drží, pokud mě někdy blbnul volnoběh, tak to bylo vždy nějakou netěsností kolem karbu.
-> COL: Jasně no, já jsem se teda radši vydal cestou maximálně z toho dostat na LPG, protože jezdím v podstatě jen na to.
Extreme Tyres