skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes našli
Tak nám dovezli rozebranou rozhlasovou ústřednu značky Tesla a v hromadě bordelu jsem našel tohle.... překvapivě je funkční i kazeta.

-> Bukaj: Jojo bylo tam i pár starších kousků, ale našlo se i ARO a to dokonce dvakrát
-> hans1: Tak málo? Za tuhle speciální odlehčenou verzi aspoň čtvrt milionu a když se nechá ještě chvíli dozrát, tak to bude targa, takže minimálně dalších 100 tisíc k dobru.

-> hans1: Tak málo? Za tuhle speciální odlehčenou verzi aspoň čtvrt milionu a když se nechá ještě chvíli dozrát, tak to bude targa, takže minimálně dalších 100 tisíc k dobru.

-> Bukaj: No,ale zase je to žábrovka!na bazoši min. za 100 000 + nějaké vtipná poznámka jako např. připraveno na renovaci,uloženka aj.

-> Mike2051: Hezky zakořeněná. A koukám, že v pozadí jsou pozůstatky povozů o pár generecí starších... 

-> StepaNoFUN 07.04.20 18:10:18: To teda nevím hoši jestli si to dobře pamatujete...V devadesátkách byla měď tak za 70kč potom kolem 2005 tak max 140 nikdy víc.Alespoň u nás.Pokud by to bylo jak píšete tak jsem milionář a v té době jsem nejezdil na fichtlu ale minimálně na simsonu.Poslední roky měď stabilně 105-120 a hliník jde dlouhodobě dolů...Teď po koronáči 95kč/16kč takže zásoby zůstanou zatím doma doufejme že do roka se vrátí alespoň na staré ceny.
-> King 07.04.20 17:20:44: Já si právě pamatuju výkupní ceny z devadesátek, kdy jsem občas zanesl nějaké přebytky do sběru . Měď 130-150 Kč, hliník 22-30 Kč, ocel kolem 1 Kč a papír 20-50 haléřů. (Také si mimojiné pamatuji tehdejší kurzy nejběžnějších měn - USD, Marka, Libra, Frank, Rubl, Lira, Peseta) 
A vím, že mne párkrát za uplynulých pár desetiletí udivilo, že ty výkupní ceny prakticky nerostly, takže už se mi ani nevyplatilo s tím málem, co se tu nashromáždí, jezdit do sběrny. Naposledy jsem asi před 10 lety vezl jeden 120 blok a dva obaly převodovky, od té doby už jen autobaterie (které dříve nikdo nevykupoval) a počítačový šrot. železo už vozím "na parcelu" (obecní spolek to jednou za rok nechá odvézt a za utržený bakšiš pořádá akce pro děti i dospělé)

A vím, že mne párkrát za uplynulých pár desetiletí udivilo, že ty výkupní ceny prakticky nerostly, takže už se mi ani nevyplatilo s tím málem, co se tu nashromáždí, jezdit do sběrny. Naposledy jsem asi před 10 lety vezl jeden 120 blok a dva obaly převodovky, od té doby už jen autobaterie (které dříve nikdo nevykupoval) a počítačový šrot. železo už vozím "na parcelu" (obecní spolek to jednou za rok nechá odvézt a za utržený bakšiš pořádá akce pro děti i dospělé)
-> King: Bejvalo chvilkama běžně i přes 160kč (někdy skoro skoro ke 180,-).
-> King 07.04.20 17:21:31: Proč smích? Sice mi to tu už překáží, ale banka to taky moc neúročí. A co se narodil mladej, tak všechno, co dávám do sběrny mu posílám na účet. No a jelikož jsme s bráchou elektrikáři, tak zbytky kabelů se vozej domů a "za dlouhých zimních večerů" se zbavujou izolace. :-) Ono když mi v práci bagrem namrvěj třeba 4x10tku v dýlce 10m a musíš ji vyměnit - nech to tam... :-D
-> King 07.04.20 17:21:31: Proč smích? Sice mi to tu už překáží, ale banka to taky moc neúročí. A co se narodil mladej, tak všechno, co dávám do sběrny mu posílám na účet. No a jelikož jsme s bráchou elektrikáři, tak zbytky kabelů se vozej domů a "za dlouhých zimních večerů" se zbavujou izolace. :-) Ono když mi v práci bagrem namrvěj třeba 4x10tku v dýlce 10m a musíš ji vyměnit - nech to tam... :-D
-> StepaNoFUN: 

-> Bukaj: Co nizsi? Kurva nizsi! :-) Kdyz to v devadesatkach kulminovalo, tak cista med byla i za 130, coz by bylo na dnesni tak 5-6 stovaku za kilo (?)
-> Bukaj: Mám tu tak 80Kg mědi a 50kg Al. V novejch drátech. Spoření mladýmu na účet. Ještě počkám... :-D
-> StepaNoFUN 05.04.20 20:39:26: Sranda. Výkupní ceny Al a Cu nižší, než v devadesátých letech

-> StepaNoFUN 05.04.20 21:40:02: kdepak,já v kovošrotu/vrakovišti jen dělám a tam "vás" mám úplně jiné příbuzné
ale pěkná náhoda...

-> venni: Kuwa on (nebo táta/strejda) má kovošrot a vysírá tu s cenama kovů. :-D
-> StepaNoFUN:
to je dobrý ... moje příjmení je Jarý 

-> venni: Tohle je z Jary.cz Zatím co jsem zjišťoval, tak vždycky dávali nejvíc a mám to k nim relativně po cestě.
-> StepaNoFUN 05.04.20 20:39:26: nu tak to by + - odpovídalo.U nás na vesnici jsou ceny přeci jen drobet menší...
-> venni: Litej moc nedávám. Jako elektrikář spíš AL dráty a proto koukám na ně. Litej je teď za 16,-
-> StepaNoFUN 05.04.20 14:55:00: 32-33kč za litej Al?? Kde takový ceny berete? Na to se nedostanem ani mi co to dáváme pryč ve velkým .Svalně se zítra kouknu kolik jsme naposled dostali od Budějovičáků...
-> Pavel P..: Ta měď opravdu žádnej hit. Ted jsem koukal. 103,- za lesklý dráty. :-/
Ale hliník je tak nějak pořád skoro stejně. 32-33,-Kč, 12Kč za plechovky, žaluzie
Ale hliník je tak nějak pořád skoro stejně. 32-33,-Kč, 12Kč za plechovky, žaluzie
-> saskyn2: jo to sedi ale postupne se to vratilo... oproti barevnym kovum, ktery se furt drzej nizko.... taky vyckavame s kabelama az med trochu vyleze, hlinik jsme odvezli minuly tyden a mix byl za 15kc/kg...
-> venni: my jsme posilali desky, takze nastesti se ty ceny drahych kovu trochu vratily...
-> venni: my jsme posilali desky, takze nastesti se ty ceny drahych kovu trochu vratily...

-> Pavel P.. 04.04.20 17:21:17: heh tak ještě že jsme 2 bedny katů prodaly na konci února
ale díky za info,budem teď zase s prodejem chvilku čekat...
O hliníku a mědi ani nemluv...to jde do řitě už hodně dlouho

O hliníku a mědi ani nemluv...to jde do řitě už hodně dlouho

-> Pavel P.. 04.04.20 17:21:17: jj asi 14 dní zpátky známej říkal že katy padly asi na třetinu ceny, jak to čína stopla, jak to je ted nevím.
V bažině pod vrbou šustplech, nejspíš se tu válí víc desítek let, ale z čeho? 

-> venni 04.04.20 16:30:07: neslo... vetsi propad byl kolem 13. brezna ale uz se to pomalu vraci, stejne jako zlato a stribro. Vetsi pruser je hlinik a med, to se propadlo a furt se to drzi nizko...
-> saskyn2: paladium,platina,rhodium atd atd šlo dolů?
-> saskyn2: zlocin ve stadiu pripravy - 8 let, nabadani dalsich 8 let, to mame 16 let natvrdo

-> Jarda: To si promeškal, ted v době nouzového stavu bys za to mohl dostat až 8 let. Navíc cena katu ze dne na den klesla ze 3000 na litr a stejně pochybuju že tam ještě bude

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: to bude uredne prideleny cislo z dob, kdy to pridelovala policie.... takze davno predtim nez se zacly VIN prerazet....
Při zkoumání dárcovské kastle na rapida ,sem našel toto číslo....vin náhradní technologii?
Hele, co jsme objevili na cyklostezce z Kolina do Podebrad, kousek za klavarskym zdymadlem :-)
Je tam jeste kompletni agregat, ecu, kola...
Kdo driv prijde, ten driv mele :-)
Je tam jeste kompletni agregat, ecu, kola...
Kdo driv prijde, ten driv mele :-)
-> Bukaj: ooo, děkuji :) Tak až se uvidíme, rád se jich ujmu

-> Zeke-ten šestý: Já dneska našel dvě "SPZ" - koukaly z kontejneru na kovový odpad, když jsem šel vynést plasty, tak jsem si na Tebe vzpomněl a vzal jsem je - nevím tedy, jestli Tě budou zajímat - jedna je novodobá RZ středočeského kraje a druhá je pražská tuším z roku 1995 (myslím, že AHU-....)

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: 

-> squalo: hledal si to doufám u sebe v garáži?

Hladal som dnes v garazi jednu pasku, sice som ju nenasiel ale namiesto toho som nasiel rezervne hirsche a funglovy rozdelovac 

-> minno: nikdy som nic take take nevidel.
-> MISCHO: to je 100 bodove

Erko neprestava prekvapovat . Videl niekto takuto napravnicu ? Otvory su pekne zafalcovane .
-> MISCHO: vypada to na rám... asi bývalý soutěžák.
3. Asi 12mm gulatina , gula cca 6 cm
Dnes som rozobral calunenie a nasiel som tieto diery v zadu na plate a dole pri B stlpiku a na podlahe. Myslite ze tam mohol byt v minulosti namontovany poloram ? Ako bonus pod sedackou urezana nejaka cast radiacej paky ?? Jedna sa o erko
-> Jarda/felda 29.02.20 23:33:41: nerikam, ze nemohlo, ale ze to tezko muze vedet...
znal jsem takove, ale to bylo skoro top

-> Jarda - zrušená registrace 29.02.20 19:36:46: proč by nemohlo ? dřív lidi nejezdili stovky kilometrů jako dnes
-> Tomaso435 17.02.20 16:47:02: jak u tak stareho auta muzes rict, ze ma 37tis.km? :) znal jsem auto, na kterym stovky tis.km nebyly videt - uzka 120, ted je teda uz po komplet renovaci, ale kvuli docela tezke havarce

-> Bukaj: Sice poslední evo s Al nýtky, ale vada na kráse snadno odstranitelná - zvláště když akce byla bezhotovostní.
-> Jozka: Pěkný - MB zástěrky...