skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Co jste dnes udělali...
prohledat
124202 příspěvků (zobrazeno 112401 až 112450) od 06.12.2007 do 13.05.2025, založil/a iDawe
-> suri: já sem te koukal na zapojení do knížky(š100-110r-Vincenc Baťa) a měl by to být přerušovč svetel,
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: ale zapojenie maxiálne divné oproti schemam inym a spinac vystraznych nevidim
alebo pootm rs nemala spínač vystraznych svetiel a prerušovač?
-> suri: jj, dle schéma je to přerušovač blinkru
-> Gryzly: Alespon to vydrzi 

prosím vás neviete niekdo čo je 128? díky moc nemôže to byť prerušovač?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nene, to je jiné auto.
Tamto byla původně Š120L z 86' a na ní jsem namontoval koupenou vlečku z Rapida 87'. Po vyztužení bylo všechno dobrý.
tady na tomhle autě jsem vyztužil ramena, vyměnil levý za pravý podélný, vyměnil ložiska a ted ještě ty kapsy. Samozřejmě mi při řezání flexou ujela ruka a nařízl jsem trubičku od brzd. A myslím že při rozebírání se mi kostka rozpadne, takže z malé opravy je hned velká. ;-)
Tamto byla původně Š120L z 86' a na ní jsem namontoval koupenou vlečku z Rapida 87'. Po vyztužení bylo všechno dobrý.
tady na tomhle autě jsem vyztužil ramena, vyměnil levý za pravý podélný, vyměnil ložiska a ted ještě ty kapsy. Samozřejmě mi při řezání flexou ujela ruka a nařízl jsem trubičku od brzd. A myslím že při rozebírání se mi kostka rozpadne, takže z malé opravy je hned velká. ;-)
vyndal jsem zadní nápravu s převodovkou a nápravu začal rozebírat, pak jsem si všimnul, že jsem zapoměl sundat bubny, takže to pujde teďka asi trochu hůř než na autě

-> Gryzly: Aha, tak ze by tohle byla pricina legendarnich "Gryzlyho Acek"?

ja som prerábal schéma a ešte budem a potom kresliť 120S schéma
A pak jsem vypreparoval toto. Najděte deset rozdílů.
Jen vám poradím že ten zadní je závodní speciálně odlehčenej, váží polovinu toho co ten přední. Zadni Š130L 86', přední Š120 79'.
Jen vám poradím že ten zadní je závodní speciálně odlehčenej, váží polovinu toho co ten přední. Zadni Š130L 86', přední Š120 79'.
tak sem dneska s rapídkem najezdil 80km, seřídil jedno erko, jeldovi na rapida dal mlhovky, a ted pročítám hromadu starejch světů motoru, malá ochutnávka

me se dnes podarilo dostat do kufru a pod kapotu motoru na moji novy skodulce.. byl to mazec.. a taky jsem ji trochu vic prozkoumaval.. nekde me to potesilo nekde me to neprekvapilo.. koroze je previt a tak uz zacinam vymejslet postupy..

pěkně jsem se prokalil víkendem...transmission se docela povedla,jen ten zvuk...v uších mui sice zní,ale přišlo mi,že šetřili..
-> m8rinek: vis jak dlouho trva nez takovouhle masli ustrikujes?
-> haso: tomu se říká produktivita prace
Dnes jsem zjistil, že nemůžu odpovídat na zprávy v ID. Tímto se omlouvám těm co mi napíšou a já neodpovím.

-> MOLSO: snád urobimne stahovak
-> Matthes, záškodník z TechWebu: chovalo sa to uplne normalne, poloosi boli s bubnami zabrusene a myslel som ze bude fajn no a neni ..
holt zase rozborka atak dále
-> gabo00000: som neni samovrah a loctite neni riesenie
a motor uz ma tiez po prdeli takze asi odstávka do jari ... 

-> gabo00000: som neni samovrah a loctite neni riesenie

-> gabo00000: zabudol klin a taketo rady si nechaj da druhu polos toto bude ohubu
-> MOLSO: mne sa to stalo ziez..dal som novy bubon..poloosu som rpesiel 100vkou smirglom..lepidlo loctite na naboje..a pak loctite na srubove spoje ..zasruboval a fachci to dodnes
-> MOLSO: utrhlo klin?
-> Matthes, záškodník z TechWebu: No ještě mě čeká uklidit tři místnosti kde mám poházený díly na auta

-> Matthes, záškodník z TechWebu: nen klin zabudol
-> suri: Jo opravdu bez klinku jo?
Hold se stane no :-( Ja myslel jesi ho neustrihl.
-> CpEaRjHaY: No to ja uklizim nekolik let, ale dneska sem za to vzal poradne, musim do nejak uschopnit abych mohl vuz uklidit na noc

-> CpEaRjHaY: No to ja uklizim nekolik let, ale dneska sem za to vzal poradne, musim do nejak uschopnit abych mohl vuz uklidit na noc

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Já uklízel půl roku

-> Matthes, záškodník z TechWebu: normálne jazdil toto je po skladani kontrola ci je vsetko ok ...zabudol klin
-> CpEaRjHaY: Taky uklizim a je to desny 
-> MOLSO: Ten buben se ma kdyztak zabrusovat brusnou pastou, ne to brousit jizdou bez klinku
Ale jinak pekny, jak se to chovalo?

-> MOLSO: Ten buben se ma kdyztak zabrusovat brusnou pastou, ne to brousit jizdou bez klinku

-> m8rinek: To se mi povedlo u chaladičovky

tuhle tady bylo téma o tom jak někdo měnil olej a nedal zátku do vany, myslel jsem si, že se mi to nemůže stát....příšel jsem na to když po nalití 3L ukazovala měrka sucho 

Tak to já dneska konečně douklidil v garáži a trochu sem si to tam i zůtulnil

Já jsem dneska trochu odlehčoval interier
A u druhý škůdky jsem si vyměnil olej

tak dnes to asi nadobro skončilo ....
V piatok idem na 35 km daleku cestu. Po asi 15 km som to vdaka perfektnemu wahleru parádne uvaril, vycuclo mi vodu a ostal som stáť. Vymenil som termostat a od polovnikov som si pozical krhlu vody, nalial do motora, odvzdušnil a uspešne došiel na miesto určenia. po jazde domov som potreboval preparkovať a nedalo sa naštartovať ... začujem bubliny z expanzky otvorím ju a odtial zápach ako z karburátora - no zbohom zmes tlakuje do vody
to je koniec pre motor. a ešte som sa rozhodol skontrolovať zadnu napravu - pravá strana supro čupro krásna, všetko ok ale pri sňatí lavého bubna som uvidel toto:

-> gabo00000: a divíš sa jej?
suri 08.11.08 18:41:07 napsal:
-> gabo00000: 100 ková?
hej...nic to nevydrzalo.. 1 pretek a teraz par sprintov a slalomov a uz to drncalo...
-> gabo00000: 100 ková?

Pavel P.. 08.11.08 21:26:19 napsal:
-> ondie: já si takhle přivezl garde vlečku na díly jen shozenou z auta.. rozpůlil jsem ramena vcelku bez problemu, a pak jsem šel povolit matky na nábojích a jednu jsem povolil velkejma sikama lehce rukou a druhou ani metrovou trubkou na ráčně... tak jsem celou hřídel v ložiskem a nábojem vymlátil ven z ramene a fertig.
joo to vymlátíš :-) ..ale stejně to jednou musíš od sebe dostat.. :)
To já se s tim vždycky namordoval jako kůň a od jistý doby si to připravuju ještě na kompletních autech..vim,co je to schnilá vlečka
S těmahle matkama sem se vždycky akorát vytočil.
-> ondie: já si takhle přivezl garde vlečku na díly jen shozenou z auta.. rozpůlil jsem ramena vcelku bez problemu, a pak jsem šel povolit matky na nábojích a jednu jsem povolil velkejma sikama lehce rukou a druhou ani metrovou trubkou na ráčně... tak jsem celou hřídel v ložiskem a nábojem vymlátil ven z ramene a fertig.

joo to vymlátíš :-) ..ale stejně to jednou musíš od sebe dostat.. :)
To já se s tim vždycky namordoval jako kůň a od jistý doby si to připravuju ještě na kompletních autech..vim,co je to schnilá vlečka

S těmahle matkama sem se vždycky akorát vytočil.

Pavel P.. 08.11.08 22:18:06 napsal:
-> Nwkt: hele tu je další štastný majitel sebringa, ale to je trochu jinej level...
třeba bude mít plány
skoda-virt.cz/cz/.../3047 -mi chal-rapid/52846/ ...to bude asi jinej level no
-> Nwkt: hele tu je další štastný majitel sebringa, ale to je trochu jinej level...

skoda-virt.cz/cz/.../3047 -mi chal-rapid/52846/ ...to bude asi jinej level no

A je hotovo novej alobal a umiti motoru je komplet :)))
-> Pavel P..: a misto skodovky bude kocarek 

-> tunerlada: ještě to tak...

-> Pavel P..: a budou mit malý féňátka 

třeba bude mít plány
skoda-virt.cz/cz/.../5284 6

skoda-virt.cz/cz/.../5284 6
-> Pavel P..: To se plánuje až jako poslední. Napřed se musí kde dělat, pak kde bydlet a až nakonec kde nasávat. :o))