ja som dneska prvy krat fukal do alkohol testeru sme mali skolsku akciu a jednej profesorke som sa zdal opity a tak dosiel zastupca skoly s alkohol testerom a ja som fuuuukol a ukazalo sa 0,00 promulle...tak sa mi musela ospravedlnit heheheeee
... ako bonus bola prasknuta hlava na dvoch miestach. preto som vzdy nastartoval na tri valce. potom sa z valca vyhadzala voda, hlava sa zohriala, praskliny uzavreli a stopetka slapala na dlhe trate 120-130 km/h. su to motory, ktore fakt dost vydrzia. tywole ... neuveriš ... ale tiež mi to startovalo len na 3 valce a az po nejakych 15 sekundach chytil aj stvrty, dymilo a ked sa zohrial isol ako odtrhnuty z retaze ... a tiez hlava prasknuta 2 praskliny (3.valec) ale v expanzke uz boli benzinove vypary a tak ... som to radsi odstavil a hotovo
ja som na 150-ke, ked zacala byt smadna po oleji dolieval novym olejom. po dvoch mesiacoch dolievania pri kontrole na mierke uz nebol cierny sajrajt, ale cistucky novy olej. nazvali sme to kontinualna vymena oleja.
po rozobrati motora sme zistili absentujucu segerku piestneho capu, ktory sa posunul a vyfrezoval do vlozky celkom sympaticku drazku.
ako bonus bola prasknuta hlava na dvoch miestach. preto som vzdy nastartoval na tri valce. potom sa z valca vyhadzala voda, hlava sa zohriala, praskliny uzavreli a stopetka slapala na dlhe trate 120-130 km/h. su to motory, ktore fakt dost vydrzia.
-> David29: kdyz sem byl naposled na koncerte 3sester, tak sem se akorat nasral, protoze se tam ti ko*oti porat zduchali, ze sem z toho mel akorat howno
ja menil desticky, pze v posledni dobe brzdy zacaly nejak poskrabavat, a posledni cesta pred vymenou byla utrpeni. kdyz sem je vytah, tak sem se zhrozil!
-> Bogy - autoclub MTx (startujem klukou): na tachači bolo 60 000 a nejake drobne ... ale pravdepodobne vymena oleja nepatrila medi oblubene cinnosti predchadzajuceho majitela a potom este ten motor 2 roky stal a ked som to kupil tak zralo liter oleja na 60 km kludnej jazdy a to sa fakt oplatilo dolievat len vyjeťák
-> Tom.t: No co narobis, ked skodovky (120 - favo) sluzia vacsinou na lacnu prepravu remeselnickych partii z ubytovne na stavbu a namiesto oleja sa pouziva cokolvek co vypustia z bagra a ma to aspon pribuzensky vztah s olejom
-> MOLSO: Tak takovej motor sem rozebiral jen jednou. Byla to zadrena stovka. Kos byl uplne zalepenej, vsude usady. Jedna ojnicni sala byla uplne vytekla ven